Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Fujifilm X
- Plazma TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Egyszer volt, hol nem volt, volt nekem egy B9...
Na de aki olvasta a történetemet az tudja, hogy bármennyire is egy jó ár/érték arányú készüléknek tartottam a szóban forgó típust, a rendelkezésemre álló két hét is kevésnek bizonyult arra, hogy megszokjam a Alpha 7 által nyújtott mozgásmegjelenítést. Nem volt hát mese elálltam a vételtől, és vettem (egy szintén jóáras) CX-et.
Node te kedves olvasó, aki most azt gondolja, hogy össze akarom hasonlítani a fenti két modell TrueMotion azonos setting-jét
annak csalódást kell okoznom. 
De azért nézzük miről is van szó.
Alapvetően (lényegében a kezdetektől fogva) interpoláció párti vagyok. Természetesen nem kenyerem a full SOE, de egy minimális De Judder-t mindig alkalmaztam a filmeken/sorozatokon. Mondhatnám azt is, hogy évekig ehhez voltam szokva, így fogyasztottam a tartalmakat.
Sajnos mint azt már említettem a B9 ezen téren nem igazán hozta az elvárhatót, mert sokszor olyan elemeket szúrt be a képbe aminek köze nem volt a a tartalomhoz, illetve számomra a megjelenített tartalomnak volt egy érdekes után húzós, kissé vibráló hatása, ami teljesen tönkre vágta az élményt.and now
az van
hogy a Narcos 3. évadjának egyik üldözős jelenetében nem hagyott nyugodni, hogy Cinema Clear preset-ben is artifactok jelennek meg a képernyőn. Ezt nem úgy kell elképzelni mint a B9-ben, hogy az embernek szinte kedve van visszaülni az LCD elé, hanem csak ritkán előforduló, olykor egész nehezen kiszúrható (de mégis jelenlévő) idegenanyagként tudnám definiálni 
Szóval merő véletlenségből! a TrueMotion menüben a Cinema Clear-röl felfelé mozdultam (magyarán kikapcsolva az egészet a picsába) mikor is a fent említett jelenet közepette megállt az ujjam a levegőben, ugyanis megláttam a pure, hamisítatlan mozgásélményt, és (tudom hogy ez furcsa és érthetetlen) de azonnal beleszerettem.
Ezt korábban (főleg a B9-en) elképzelhetetlennek tartottam, de itt és most működik sőt! így pár film után már eszem ágában nem lenne bekapcsolni semmiféle hamis, az eredeti képanyagba belenyúló bizgeranciát. 
Röviden ennyi lett volna a történet.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Dell XPS 13 9380 FHD, 16GB RAM, 256-512GB SSD, szép állapot, számla, garancia . Utolsó db.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
annak csalódást kell okoznom. 
hogy a Narcos 3. évadjának egyik üldözős jelenetében nem hagyott nyugodni, hogy Cinema Clear preset-ben is artifactok jelennek meg a képernyőn. Ezt nem úgy kell elképzelni mint a B9-ben, hogy az embernek szinte kedve van visszaülni az LCD elé, hanem csak ritkán előforduló, olykor egész nehezen kiszúrható (de mégis jelenlévő) idegenanyagként tudnám definiálni
Ezt korábban (főleg a B9-en) elképzelhetetlennek tartottam, de itt és most működik sőt! így pár film után már eszem ágában nem lenne bekapcsolni semmiféle hamis, az eredeti képanyagba belenyúló bizgeranciát.