Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Archttila

veterán

Egyszer volt, hol nem volt, volt nekem egy B9...
    Na de aki olvasta a történetemet az tudja, hogy bármennyire is egy jó ár/érték arányú készüléknek tartottam a szóban forgó típust, a rendelkezésemre álló két hét is kevésnek bizonyult arra, hogy megszokjam a Alpha 7 által nyújtott mozgásmegjelenítést. Nem volt hát mese elálltam a vételtől, és vettem (egy szintén jóáras) CX-et.
    Node te kedves olvasó, aki most azt gondolja, hogy össze akarom hasonlítani a fenti két modell TrueMotion azonos setting-jét :D annak csalódást kell okoznom. :N
    De azért nézzük miről is van szó.
    Alapvetően (lényegében a kezdetektől fogva) interpoláció párti vagyok. Természetesen nem kenyerem a full SOE, de egy minimális De Judder-t mindig alkalmaztam a filmeken/sorozatokon. Mondhatnám azt is, hogy évekig ehhez voltam szokva, így fogyasztottam a tartalmakat.
    Sajnos mint azt már említettem a B9 ezen téren nem igazán hozta az elvárhatót, mert sokszor olyan elemeket szúrt be a képbe aminek köze nem volt a a tartalomhoz, illetve számomra a megjelenített tartalomnak volt egy érdekes után húzós, kissé vibráló hatása, ami teljesen tönkre vágta az élményt.

and now

az van :) hogy a Narcos 3. évadjának egyik üldözős jelenetében nem hagyott nyugodni, hogy Cinema Clear preset-ben is artifactok jelennek meg a képernyőn. Ezt nem úgy kell elképzelni mint a B9-ben, hogy az embernek szinte kedve van visszaülni az LCD elé, hanem csak ritkán előforduló, olykor egész nehezen kiszúrható (de mégis jelenlévő) idegenanyagként tudnám definiálni :D
    Szóval merő véletlenségből! a TrueMotion menüben a Cinema Clear-röl felfelé mozdultam (magyarán kikapcsolva az egészet a picsába) mikor is a fent említett jelenet közepette megállt az ujjam a levegőben, ugyanis megláttam a pure, hamisítatlan mozgásélményt, és (tudom hogy ez furcsa és érthetetlen) de azonnal beleszerettem. :K Ezt korábban (főleg a B9-en) elképzelhetetlennek tartottam, de itt és most működik sőt! így pár film után már eszem ágában nem lenne bekapcsolni semmiféle hamis, az eredeti képanyagba belenyúló bizgeranciát. :D

Röviden ennyi lett volna a történet.

Új hozzászólás Aktív témák