Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Bluetooth hangszórók
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
Bakareszia #4810 üzenetére
Helló Bakareszia!
Tényleg leírhattad volna milyen PLC-n milyen fejlesztői környezetben. S5, S7, 200? 300? 1200? 1500? Step7? TIA portal? Miért olyan nagyon nehéz pontosan kérdezni?
Mindegy nem találgatok, ha nem arra válaszolok amire szeretnéd, akkor így jártál:
S7-300/400-ra STEP7 5.4-ben pl. így lehet "léptetni" (ha egyáltalán ugyanazt érted léptetés alatt, mint amire én gondoltam, de ha nem, akkor megint egy így járás a kérdésed "javára").A DB szerkezete (a kép nem mutatja az egész blokkot).
Ez az egy sor minden I0.0 felfutó élénél a DB17-ben lévő 40 darab egymást követő integer értéket egyel lejjebb (a magasabb cím felé) lépteti és az elsőbe nullát ír. A léptetés után minden sor tartalma az előző sor korábbi tartalma lesz, az utolsó integer (DB17.DBW78) tartalma elvész.
A módszer a BLKMOV és a #TEMPArray megfelelő módosításával természetesen más méretű vagy más címen lévő adatok léptetésére is használható.
De ha nagyon sok adatot kell léptetni, akkor kimerülhet a data stack (nem fér el a kellő méretű TEMP tömb a memóriában). Abban az esetben más módszert kell alkalmazni. -
Dezsi82
tag
válasz
Bakareszia #4810 üzenetére
Üdv!
Ha jól sejtem, Siemens S7-300-ról beszélünk. Én ezeknél egy ciklust csinálok indirekt címzéssel. Átmásolom az egyik címet a másikba, és addig folytatom, amíg az elejére érek.
Másrészt mi lenne a konkrét feladat? Mert szerintem nem olyan gyakran szükséges ez. Lehet van egyszerűbb megoldás is, mint a léptetgetés
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ASUS 18W USB ADAPTER
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest