Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Gabor970

addikt

válasz Attila8006 #42145 üzenetére

hol sikerült egy 2005-ös, 480sor felbontású masinát venned? gondolom azért 30e ft-nál nem adtál többet érte. Lesz aki meg tudja mondani erre a pixelek rohangálására a választ, ha jól rémlik a kontraszton és a fényerőn kell babrálnod, hogy eltűnjön. Azért PC/windows használattal vigyázz, ne legyen statikus tartalom a kijelzőn hosszabb ideg!

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

• DM-Fan

nagyúr

válasz Attila8006 #42145 üzenetére

Ez a készülék valóban nem mai darab, a Sony fel is hagyott a plazmák gyártásával. Ilyen korú és "fejlettségű" készüléknél akármi is okozhatja az általad leírt jelenséget, azon sem lennék meglepve, ha nem tudnád orvosolni. Ettől függetlenül valóban érdemes megpróbálni lejjebb állítani a kontrasztot/fényerőt, mert valószínű túl van gerjesztve a panel és ez okozza a jelenséget.

Honnan akasztottad ezt a készüléket amúgy? Én is csak remélni tudom, hogy nem fizettél sokat érte.

Get Moded!

• KTTech

veterán

válasz Attila8006 #42260 üzenetére

Ötlet a márkaszerviz... ők talán tudnak vele mit kezdeni.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

• Gabor970

addikt

válasz Attila8006 #42262 üzenetére

én feltenném a vaterára. Ott még sokan vannak, akik csak ennyit látnak: júúúúúj, 107cm-es TV 40e Ft-ér. De kiráááááály.......... Lápj túl rajt, és 100-110e Ft a Panasonic 42C3, boldog leszel vele!

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

• DM-Fan

nagyúr

válasz Attila8006 #42165 üzenetére

Bocs, csak nem voltam pár napig, de látom, közben megkaptad a választ. Én is azt tudom mondani, hogy esetleg nézesd meg szervizzel, bár mivel már sok-sok évvel ezelőtti modell és nincs is már plazma divízió a cégen belül, ezért nem fűznék hozzá sok reményt, plusz baromi drága lenne, így tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha túladnál rajta valami ésszerű összegért, ha már így ráfutottál erre a dologra. Talán visszajön a pénz, amit beleöltél és egy kicsit hozzárakva megkapsz egy Panasonic 42C3-at, ami minden tekintetben fényévekkel jobb, mint ez az őskövület.

"és mennyi az az üzemidő ami a plazmánál már mondhatni soknak számít?
    mert ugy olvastam vaalhol hogy 60.000.óra az aminél már kicsit halványabb a kép.
    "

Attól függ. Ennél a szériánál a 60.000 óra már kb. kukát jelent. De igazság szerint 60.000 óra már minden TV-nél jelentős üzemidőnek számít. Ne úgy képzeld el, hogy 60.000 óra után egyszer csak sötétebb lesz a panel. Folyamatosan veszít a fényerejéből, adott esetben a színhűsége és feketeszintje is romlik. A mai plazmák elméletben 100.000 óra alatt vesztik el a fényerejük felét, ez a 2005 körüli modelleknél még jóval alacsonyabb szinten mozgott.

"de a szemcse amit írtam az lehet az óraszámok végett,vagy csak valami kisebb probléma amit olcsón lehet orvosolni?"

Nem hiszem, hogy azzal van összefüggésben, illetve valahol azzal, mert nyilván a korának előrehaladtával alakult ki ez az állapot.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

• Tuc

csendes tag

válasz Attila8006 #42165 üzenetére

Nekem volt hasonló problémám egy régi Samsung plazmával (2006-os). A pixelek mindenféle furcsa színben villogtak.
    Szétkaptam a tv-t, gondoltam mit veszthetek vele. Hosszas keresgélés után vettem észre hogy az képernyő szélén lévő panelon egyik IC fel van púposodva. Utánakerestem és kiderült hogy ez az úgynevezett Y-driver panel ami a sorok vezérléséért felelős. Kettő darab szokott lenni a tv-ben, egyik a kép felső, másik az alsó felét hajtja.
    Találtam angliai netes tv boltba ugyanezt a típusú panelt, meg is küldték, 15 ezer volt szállítással együtt. Beraktam, bekacsoláskor szembesültem vele hogy a kép egyik fele megjavult, a másik felső része ugyanolyan maradt, úgy döntöttem, hogy megrendelem a felső panelt is, ugyanúgy 15 e volt. Beraktam azóta a TV tökéletesen üzemel. (4 hónapja)

Aztán hogy megérte-e az egy más kérdés, remélem egy darabig még elmegy... :)

Szerintem neked is az lehet a gond. Azért csak egyik felén rossz, mert csak egyik panel hibás a kettőből.

Aktív témák

Hirdetés