Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
bogabi
senior tag
válasz ImpersonatoR #32166 üzenetére
Hali. Elsőre arra tippelek, hogy a panel előtt még van valami (mondjuk másik üveglap, mittudomén), és a kettő közé szivárog be a levegő. De ez csak tipp
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ImpersonatoR #32166 üzenetére
A panel előtt található az a műanyag lap, aminek külső oldala a TV frontja. Ennek belső oldala és a panel között lehet az a pára, ami a képeken látható. Tekintettel arra, hogy ez a készülék már nem garanciális, ezért nyilván csak némi pénzmagért fogja megcsinálni akármelyik szerelő is. Szerintem a jelzett összegből simán vállalják, de célszerű nem kontárra bízni.
Egyébként ha van némi szerelői véna és affinitás, akkor simán megoldható a dolog otthon is: pofára fektetett TV-nél a hátsó takarólemezt kell eltávolítani a nyilakkal jelzett csavarok eltávolításával, majd levéve a lemezt, a panel a szélső rögzítőcsavarok kicsavarásával és a nyáklapok kábeleinek lehúzása után kiemelhető. Ezek után kell szárazra törölni a keret műanyag lapjának belső felét és a panel üveglapját. Csak pormentes környezetben szabad csinálni, mert a két lap közé bekerülő szöszök, hajszálak, nagyobb porszemek zavaróak tudnak lenni, főleg világos, fehér háttérnél. A lapot foltmentesre kell törölni - mintha szemüveget pucolna az ember. Kb. 30 perces meló.
Valószínű egyébként az okozta a problémát, hogy valamiért nem zár rendesen a panel körüli szivacsréteg, amire ráfeszül körben, vagy csak simán sokszor érte nagy hőingás a készüléket.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz ImpersonatoR #32217 üzenetére
Az első kép olyan, mintha lekopott volna róla a tükröződéscsökkentő bevonat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bogabi
senior tag
Valószínúleg két rétegből ragasztott a védő plexi (mint az autó szélvédője), és a rétegek között kezd terjengeni a levegő. Ha ez a helyzet, akkor az sajna bukó. Vagy szerzel valahonnan egy újat (vagy használtat, de nem levegőset), vagy ha nagyon barkács vagy, akkor vágatsz egy megfelelő méretű és tisztaságú anyagból egy darabot, és valahogy rábarkácsolod. Bár ez utóbbi elég buhera.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
imi68
tag
Szia.
Nem tudom, de lehet ez jó lenne hozzá?
Eladó Panasonic TH -42 PA 60E 106 cm plazma tévének az üres külső doboza sértetlen előtét plazma képernyő üveggel ,de repedt plazma képernyővel és teljes belső elektronika nélkül !!!!! Talp is van hozzá kis hibásan.
[ Szerkesztve ]
-
maylay
csendes tag
válasz ImpersonatoR #32215 üzenetére
bocs 32214 üzenetre:Világos tartalomnál 1,5 méterről is tisztán hallom, hogy ciripel a plazmám, ráadásul egy 42g20-as. Úgy látszik kifogtam egy beszédes modellt.
Nekem is ciripel a 42G20-as.Minél többen leírják, hogy nem ciripel, a TV-jük annál többször olvassák (aki sose hallott róla az is), hogy hajlamos a ciripelésre ez a Panasonic TV. Jó reklám.
Üdv:sorstárs.[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Nekem is ilyen volt a samu ps42d5s plazmám de az már vagy 3 éves volt.egyszer csak kijött rajta,lehet korral jár.elöször még nem győztem suvickolni a képernyőt azt hittem hogy a gyerekek tapizták össze...
Egyébként most az auchanba nagyon frankó árakon vannak a tv-k. -
KTTech
veterán
Hát, aki eddig használta valószínű valami szép anyagot (vegyszert és/vagy erős dörzshatású anyagot) használt a kijelző takarításához és leszedte a bevonatot róla... nem menthető, sajnos.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Rick4
félisten
válasz ImpersonatoR #32350 üzenetére
Szerinted miféle sugárzás van ott? Max mintha egy picike halogénlámpa előtt ülnél...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
DM-Fan
nagyúr
Sajnos a régi készülékekhez mindig horror árban lehet csak alkatrészt szerezni, épp ezért nem is rendel senki, sokkal jobban jár az ember, ha új TV-t vesz. Környezettudatos gyártói politika ez. Valahol ugyanakkor érhető, hiszen már nem gyártják, vagy csak külön igényre, az meg köztudottan nagyon költséges, a tartalék készletek tárolása gondolom szintúgy.
Egyébként van szűrő szerepe, ha megfigyeled teljesen más képe van a panelnak a plexivel, vagy nélküle. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani a különbséget, mint ami régen volt a monitorszűrővel ellátott CRT-k esetében, illetve nélkülük.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
neevous
tag
...és ha vágatnál olyan méretben üveget?
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
formax
tag
Azért ennek utánajárnék inkább. A plazma TV-kben egy speciális gázkeverék, feszültség hatására UV fényt bocsát ki, ami a kamrácskák oldalfalán lévő foszforréteget indukálja, amelynek fénye már az emberi szem számára is érzékelhető. A plexi átengedheti az UV fényt, míg az üveg nem. Lehet, hogy nem jön ki az UV fény, de ha kijön, tartós UV fény nézése károsíthatja a szemedet. Szóval, szerintem érdemes lenne utánajárni alaposabban.
formax
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ImpersonatoR #32359 üzenetére
Egyetértek formax kollégával, azért csak óvatosan ezzel a plexi nélküli plazmázással. Biztos, hogy vannak ott olyan rétegek is abban a plexiben, amelyek nem dísznek kerültek bele, valószínű egyébként az ára is részben ezért magas. Célszerű utánanézni ennek a dolognak, mert azért valóban lehet ott UV-fény is akár, a szemed világa pedig enyhén szólva többet ér, mint egy szaros plazmatévé!
Get Moded!
-
D.Dani
tag
-
ZEN1TH
őstag
válasz ImpersonatoR #39652 üzenetére
Hidd el nem csak képminőségben más kategória a G30 a D550-hez képest. Összeszerelésben is megeszi reggelire a G30, bár szerintem dizájnra is szebb de nyilván ez szubjektív. Jól döntöttél, nem fogod megbánni!
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ImpersonatoR #39784 üzenetére
"Viszont a tv t nem tudom 4-5 percnél tovább nézni mert kikapcsol és nem is lehet visszakapcsolni a távirányítóval csak az oldalsó bekapcsoló gomb segít a dolgon. Valami alvó funkció lehet de az összes kivan kapcsolva szóval mégsem az ."
Nem hinném, hogy ez alvási funkció lenne, egyrészt mert simán vissza kéne tudnod kapcsolni távirányítóval is, másrészt meg ilyenkor ki is írja a következő indításnál, hogy azért kapcsolt ki, mert aktív volt ez a funkció.
Nincs tapasztalatom a G30-cal, de szerintem mindkét ventillátornak járnia kéne és lehet, hogy azért kapcsol ki, mert valami hővédelem van benne, ami észleli, hogy nem jár a ventillátor, de ez csak tipp.
Szóval szerintem ez nem normális működés, én visszavinném a helyedben!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ImpersonatoR #39786 üzenetére
Ha nem szűnik meg a probléma, nem találsz rá megoldást a menüben, vagy neten sem lelsz olyat, aki hasonlót tapasztalt és meg tudta oldani, akkor sanszos, hogy hibás a készülék. Ekkor kénytelen leszel visszacsomagolni és kicserélni. Ezt 3 napon belül feltétlenül tedd meg!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
-
Kelvin
őstag
válasz ImpersonatoR #39791 üzenetére
Sajnos, akkor tényleg nagyon nem klappol valami. Nálam a Panasonic TX-P50G30E-nek jár mind a két ventilátora.
Nem irigyellek, jó móka lehet visszaküldeni"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
addikt
válasz ImpersonatoR #40550 üzenetére
16:9 túlpásztázás -> KI
Közben rájöttem így már nem lóg ki a kép[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
válasz ImpersonatoR #40550 üzenetére
Jó TV-t választottal használd egészséggel . Na a felbontás is jó már .
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz ImpersonatoR #40652 üzenetére
Nincs rá lehetőség sajnos. 480p-től felfele a Youtube videók h264 kódolásúak ezeket nem tudja lejátszani a tv a kliensből sajnos.
Vagy rákötöd a gépet és onnan Youtube-ozol HDben vagy veszel olyan médialejátszót ami képes erre. Popcornok tudják pl.
-
Gabor970
addikt
válasz ImpersonatoR #42345 üzenetére
van az a pénz, amiért létezik. Mintha 25e Ft környékén találkoztam volna vele. A HDMI digitális jelekkel dolgozik, a komonens pedig analóg. Természetesen lehet átalakítani, de nem egy kábel dugó-dugó kombinációval megoldható probléma.
No de mi a gond? régi plazmán csak komponens bemenet van? mi az a forrás, ami nem ad ki komponens jelet???? Esetleg PC-re gondolok, de ott meg van D-Sub - komponens kábel, ami nem drága.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
erdoke
titán
válasz ImpersonatoR #42345 üzenetére
Hivatalosan nem létezhet HDMI - bármi kábel, csak HDMI-HDMI kábel és sokféle átalakító. Pont ezért van most gondban néhány gyártó (pl. Apple), mert mini DisplayPort - HDMI kábelt árultak, miközben a HDMI-t felügyelő szervezet a mai napig csak átalakítót licencel.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ImpersonatoR #42363 üzenetére
D-Sub-ot simán tudsz komponenssé alakítani, az megoldható. Itt látható a konkrét kábel.
A HDMI komponenssé alakítása bajosabb, mert ugye előbbi digitális, utóbbi analóg, így D/A konverterrel megy ugyan a dolog, de az árban picit többe kerül és a minőség is kérdéses.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest