Hirdetés
Aktív témák
-
Tuc
csendes tag
válasz Attila8006 #42165 üzenetére
Nekem volt hasonló problémám egy régi Samsung plazmával (2006-os). A pixelek mindenféle furcsa színben villogtak.
Szétkaptam a tv-t, gondoltam mit veszthetek vele. Hosszas keresgélés után vettem észre hogy az képernyő szélén lévő panelon egyik IC fel van púposodva. Utánakerestem és kiderült hogy ez az úgynevezett Y-driver panel ami a sorok vezérléséért felelős. Kettő darab szokott lenni a tv-ben, egyik a kép felső, másik az alsó felét hajtja.
Találtam angliai netes tv boltba ugyanezt a típusú panelt, meg is küldték, 15 ezer volt szállítással együtt. Beraktam, bekacsoláskor szembesültem vele hogy a kép egyik fele megjavult, a másik felső része ugyanolyan maradt, úgy döntöttem, hogy megrendelem a felső panelt is, ugyanúgy 15 e volt. Beraktam azóta a TV tökéletesen üzemel. (4 hónapja)Aztán hogy megérte-e az egy más kérdés, remélem egy darabig még elmegy...
Szerintem neked is az lehet a gond. Azért csak egyik felén rossz, mert csak egyik panel hibás a kettőből.
-
Tuc
csendes tag
válasz erdoke #42342 üzenetére
Ami nekem volt a panel miatt az elég durva volt, nem alig látható és minden forrásnál jelentkezett. Előzőleg egy csattanás előzte meg úgyhogy sejtettem hogy komolyabb baj van.
Szerintem a pixelek valamilyen színű vibrálása természetes jelenség, főleg a régi SD plazmáknál, gondolom a nagyobb pixelméret miatt jobban látható.
Valószínűleg a plazma tv a pixelek fényerejét az LCD monitorok háttérvilágításához hasonlóan gyors ki-be kapcsolgatással tudja szabályozni ami bizonyos esetekben feltűnőbb, de általában nem látszik főleg távolabbról.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest