Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
Boeing737
tag
Sziasztok!
Panasonic P42U20 plazmám van tavaly szeptember óta, és egy ideje azt vettem észre, hogy ha világos és sötét szín van egyszerre a képernyőn, akkor a világoson benne van a sötétnek a "csíkja"... nehéz ezt így leírni.. Vagy pl ha hangerőt állítok, akkor a hangerő ablak sávjában vízszintesen halvány csík van arra az időre... előfordul akkor is, ha pl a tv menüjét hozom be, és lépegetek a menük között, akkor is látszik a menü ablakán kívül is egy halvány csík arra az időre :S Szerencsére utána eltünik. Csak sajna már néha tv műsor közben is észrevehető, pl ma volt egy jelenet hogy a háttér világos, fehér volt, és a nőnek akit mutattak sötét haja volt, és amikor mozgott akkor a fehér háttérbe is kicsit belelátszódott, foltosodott... Sajna nem tudom jobban leírni Esetleg megpróbálom majd lefotózni, ha nem érthető Nem tudjátok mi okozza ezt? Ez valami rendellenesség v ez is egy plazma-betegség? Valami beállítással csökkenthető ez vajon? Én próbáltam, de nem sikerült.
Érdekes, mert dvd filmnézéskor egyelőre nem tapasztaltam ezt.Ádám
-
-
BaLee
addikt
válasz Boeing737 #33101 üzenetére
Szerintem ez létező jelenség.
Régebben volt egy link ahol HD demókat lehetett letölteni mts formátumban. Pont a Kuro demójában volt egy kék vagy piros ruhás csaj egy lépcső előtt ahol a lépcső minden fokán egy ledsor világított. Simán áthúzott a csík a nő ruháján is, ugyanez jól látszik akkor is, ha mondjuk egy filmben valaki egy reluxa előtt áll és másik oldalon süt a nap. Akkor is simán látszódnak a csíkok az előtte álló emberen.
Ezzel nem hiszem, hogy tudsz bármit is csinálni.
-
Boeing737
tag
Johnny Cage: A tv-met tavaly szeptemberben vettem, kb 1.5-2 hónapig analóg UPC adást néztem rajta, olyankor nem tapasztaltam ezt, majd 2 hónap múlva átszerződtem a Digihez, és mióta digitális adásokat nézek rajta a dvb-c tunerrel azóta tapasztalom ezt, tudom viccesen hangzik de tényleg először digitálisnál vettem észre ezeket az áthúzásokat. Mostmár analóg és digitálisnál is észrevehető. Másik példa pl mikor vége van a Barátok köztnek, és megy a név lista fehér alapon fekete betűkkel, olyankor is a név sávjában látható (ha csak halványan is) az áthúzás, foltosodás
Johnny Cage, BaLee: Ti is tapasztaltatok ilyet a plazmátokon? Sajna elég idegesítő, és úgy veszem észre hogy mintha kezdene erősödni is, mostmár nem csak feliratoknál, hanem néhány mozgóképnél is :S
De DVD nézéskor mintha még nem lenne ez a jelenség (kopp kopp kopp -
KTTech
veterán
válasz Boeing737 #33105 üzenetére
Lehet földhurok is, ami ezt okozza... én első körben ezt próbálnám meg kiszűrni. Pl. antenna nélkül jelentkezik-e, ill nem erősítős szobaantennával az analógon.
Van egy olyan érzésem, hogy valami turpisságot összeszed az antennakábelről.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
nagyúr
lehet, hogy már volt szó róla, de nem találom.
Az lenne a kérdésem, hgoy az UPC-nél működik-e ez a CA-modulos vétel, vagy mindenképp kell STB?És a Hello HD-nál? (kábelen jön ez is, mind a kettő bent van most a lakásban)
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
Na ez az én formám: megrendeltem az 50s20-st két napja, és azóta egyből esett 10 ezret az ára a panashop-nál...
Mondjuk, lehet, hogy azok is már utolsó, vagy bemutató darabok...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Frank Drebin
csendes tag
Üdv.
Kitől érdemes beszerezni a Harmantrade konzolokat?
Úgy döntöttem, hogy elvetem a karos megoldást P17, hacsak valaki nem adja el nekem a sajátját fél áron , így a P12 mellett döntenék.Köszi
Frank. -
Johnny Cage
addikt
válasz Johnny Cage #33113 üzenetére
ja, és a cikkben elhangzik az örök igazság (lejárt a szerk.idő): "...érdekes, hogy egy kutatás szerint a vásárlás utáni legnagyobb frusztráció a felhasználók körében, hogy miért nem vettek nagyobbat."
-
R1per2
tag
válasz Johnny Cage #33113 üzenetére
Azt azonban Abadie is kénytelen volt elismerni, hogy a technológiát előrevinni a felnőttfilmek fogják.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny Cage #33114 üzenetére
Meg a másik fő igazság, amit magam is hangsúlyozni szoktam: "A televíziókat régebben átlagosan hét-tíz évente cserélték le, ma ez az idő sokkal rövidebb. Abadie szerint a háztartásban lévő fő tévét 2-4 év alatt cserélik le a gyors technológiai fejlődés miatt."
Ha nálunk nem is feltétlen 2-4 évente, de szerintem az 5 év már reálisnak mondható, pláne, hogy garanciából is annyit kapunk mostanság. Szóval senki ne úgy induljon neki TV-t venni, hogy az ő majd 10 évig használni fogja, mert egyrészt a technikai fejlődés miatt úgyis előbb lecseréli, másrészt mert a mai technológia nem szavatolja azt, amit a '90-es évek elején gyártott CRT-k, nevezetesen, hogy elmennek akár 20 évig is.
Get Moded!
-
nagyúr
igen, egy 500 lakásos lakótelepi lházban lakom, és a lakszöv. megegyezett velük, és most ez jön a ház hálózatán, valami minimálcsomagot ingyen adnak (illetve benne van a közös ktg-ben), persze elő lehetne fizetni plusz adókra is.
[ Szerkesztve ]
-
csabea
csendes tag
PS50C490 - HD ready, és 1080p-s 3D-s filmeket játszanék rajta, lejátszaná a tv? Milyen képminősége lenne? Mennyire gáz ha a tv csak 1366x768 -as és 1080p-s filmet jászanék le róla, pl WMV HD-t ? vagy MKV-t ?
-
arn77
aktív tag
Hello!
Egy kérdésem lenne hozzátok. Van egy Panasonic TX-P46G10E plazma tv-m.
Médialejátszóról 1080p módban ugrál a kép. Ha átváltom a lejátszót 1080i vagy 720p módra akkor nem csinálja. És most jön az érdekesség, ha a Blu-Ray lejátszót hajtom 1080p módba, akkor nem csinálja. Mind három HDMI bemeneten ugyan ez a helyzet.
A médialejátszót kipróbáltam másik tv-n, és ott jó volt.
Firmware frissítés megoldaná a problémát, vagy marad a szerviz?
Egyáltalán létezik-e hozzá firmware?
Aki járatos a témába egy kicsit, dobjon egy PM-et.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz csabea #33121 üzenetére
Persze, hogy le tudja játszani. A képminőséget hogyan érted? Azt a panel határozza meg.
Miért lenne gáz? Legfeljebb 2m-nél messzebbről nézed.
Kérés:
Ezt a betűtípust ne használd a teljes hozzászóláshoz, mert nagyon zavaró.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
SweetWally
tag
válasz fokukac #33117 üzenetére
Próbáld meg kifizetni.
Ezt most komolyan mondom. Én a múltkor rendeltem, és azt nyomtam be, hogy személyesen veszem át a boltba és ott fizetek, de a rendszerüzenet nekem is ez volt. Online ki kellett fizetnem és csak utána vált átvehetővé.
Bár lehet, hogy akkor az volt, hogy fizetésre vár?Akkor is, három nap alatt minden utalás átér. Ha online bankkártyás fizetés volt, akkor pedig azonnal.
Nézz rá szerintem és kérdezd meg a központjukat.
Nem rossz dolog a magány, ha van veled valaki.
-
csabea
csendes tag
Értem, köszi. Viszont a 3D hatás ugye nem rosszabb, ha a film 1080p-s és a tv csak 720p ? nem lesz fűrészfogas a kontúr, vagy vmi ilyesmi probléma ? Mert láttam az újabb filmeknél ugye 2 kép van egymás mellett, és azt "dolgozza" össze a tv? Vagy hogy működik ez az egész 3D-s képalkotás ?
Sima 2D-s filmeket is átkonvertál 3D-s filmmé ez a tv/szemüveg ?
-
gejala
őstag
-
nagyúr
válasz SweetWally #33124 üzenetére
már kifizettem, 260 ezret már tegnap levontak a számlámról.
Az online fizetést azért találták ki, hogy gyorsítsa a folyamatot, de ezeknél basszus, csak lassítsa.
Ui. ja és mindezt azért választottam, hogy ne kelljen már ennyi pénzt kivennem cash-ben, hogy azzal szaladgáljak az utcán...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
formax
tag
válasz csabea #33125 üzenetére
Hogyan működik a 3D?
3D-s TV-k és az egészségTermészetesen rengeteg anyagot találsz erről a témáról, de feltétlenül olvass utána, sokat fog tisztulni a kép.
formax
-
SweetWally
tag
-
nagyúr
válasz SweetWally #33129 üzenetére
kedden, mikor megrendeltem, azt gondoltam, hogy hétvégéig csak meglesz...
de mindegy. hétvégén addig is átalakítom a lakást, hogy legyen hova tenni.[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz fokukac #33130 üzenetére
Az sosem árt ha a tv akkor érkezik ha már megvan a helye, és nem a tv mellett kell pakolni. Én is jó előre kialakítottam, átalakítottam amit át kellett, volt bútorodébbtolás, fűrészelés, de még radiátor kézzel beljebbsegítése is
De végül pont befért a tv, a két oldalán összesen nincs egy centi talán.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
nagyúr
válasz fokukac #33130 üzenetére
na, ma kb. ötször hívtam őket, ötödszörre kb. tíz perc várakozás után vette fel egy kezelő, aki azt a felvilágosítást adta, hogy "az otp még nem végzett a tranzakció ellenőrzésével" - eddig is nagyon szerettem az otp-t, de most már végképp
-
Rick4
félisten
válasz fokukac #33132 üzenetére
Ez egy vicc lenne, ha félig igaz lenne. Ha két magyar normálisabb bank között utalsz, akkor 15 óráig indított utalás 100%, hogy másnap reggel nyitásra ott van a számlán... Ezen az OTP nem ellenőrizget semmit. Az ászf-jük szerint: [link] minimálisan 24 óra, ezt még érteném, ha a bankod nem zárolta volna azonnal az összeget... amerikai webáruházban, vagy bárhol lehet bankkártyával fizetni, és akár 2 óra múlva útnak indul a cuccod.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
BaLee
addikt
Pontosan. Ez a hülyeség csak náluk van szerintem.
Ezt teljesen ugyanolyan, mintha boltban vennél egy tv-t, kártyával fizetnéd és azt mondanák, hogy majd holnap gyere vissza addig ellenőrzik a tranzakciót...
Ugyanúgy zárolásra kerül az összeg ha boltban veszed kártyával, mintha neten használnád a kártyás fizetést.
-
wwenigma
Jómunkásember
LG50PS2000 plazmával kapcsolatban tudnátok segiteni? Elméletileg oldható bennük a videó lejatszasi kepesseg USB-ről, ebben valaki nem tudna segiteni? Elég idegesito hogy benne van csak le van tiltva...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Fernet
senior tag
Tegnap vettem egy DVI-HDMI kábelt, gondoltam kipróbálom mit tud az S20-as játékok terén. (géphez egy 19"-os LCD-t használok) Hát... Leesett az állam. Nagyon durva. Igaz kicsit szórakoznom kellett, mert a hang először nem ment át a kábelen, nem volt összekötve a gépben a VGA-val a hangkártya. Aki még nem próbálta, próbálja ki. Nagy élmény
-
KTTech
veterán
válasz moland007 #33137 üzenetére
Nézd meg úgy, hogy csak HDMI-n eteted, antennát kihúzod, akkor jelentkezik-e. Ilyen jellegű hibák leggyakrabban gerjedésből/földhurokból adódnak, aminek melegágya az antennakábel, nekem egy galvanikus leválasztó segített anno az ilyen hibák leküzdésében, igaz akkor még analóg adásnál, de a digitális is analóg hordozón érkezik...
[ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
Egy újabb kérdés merült fel benne, és nem igazán tudok dönteni
2-3 hét és lassan költözök végre, viszont nem tudom milyen szolgáltatót válasszak mind tv mind internet terén.
Tudomásom szerint 2 lehetőség van ahol lakom, Tvnetwork és Thome.
Tesómnál az 50 es plazmán iszonyat csúnya a tvnetwork szolgáltatása és az internetük is borzalmasan rossz.
Szemezgetek a Thomeal, viszont az online csomagválasztójuk a lakhelyemen csak IPTV-t ajánl fel.
Ezzel nem is lenne nagy gond viszont itt olvasgattam, hogy talán a Sat tv je jobb a Thomenak mint az iptv.
Ezzel kapcsolatba tudna nekem mondani valaki valami tapasztalatot?Valamint van még egy hátulütő, ha az iptv maradna akkor a maximum elérhető internet csomag 5megás, ami valljuk be manapság igen karcsú
Valamint ha a tv-ben benne van a DVB-T és DVB-C tuner mellőzhető a Thome os set top box?
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
KTTech
veterán
Megrendeltem a WD TV Live helyett a PCH-A210-et Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket Nem mintha nem lenne jó a WD az 50" plazmán, de azért vannak hiányosságai (jelen esetben a HD hangok terén).
[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
válasz [-HERO-] #33140 üzenetére
T-home csomagválasztója van olyan agyafúrt, hogy ahol elérhető az IPTV, ott azt hozza (mert az a drágább, vagy ez már összeesküvés elmélet?).
Amúgy ha nem kell rögzítős STB, akkor nyugodtan mehet a SAT is, de ha kell a rögzítő funkció, akkor szigorúan IPTV (a SAT rögzítős STB-je nagyon gáz, sokszor hülyeséget csinál - nem én találtam ki, hanem T-home szerelő mondta nekem is)
Nálam 42"-os TV-n nincs gond az IPTV minőségével. A kép csatornánként nagyon eltérő lehet: ha az eredeti anyag, amit a T-Home átvesz a csatornától, jó minőségű, akkor az a TV-n is jó lesz (itt nyilván ne várj HD minőséget, de egy szinten van egy jó kábeles minőséggel - sajnos messze vagyunk még attól, hogy a sugárzott műsorok minősége találkozzon a TV-k képességével e téren). Ha már az eredeti szar, akkor a TV-n is az lesz. De ez szerintem a SAT platformon is így van. IPTV esetén nem tudod kihagyni az STB-t, SAT esetén erről nem tudok nyilatkozni (rögzítősnél semmiképp).
Nekem a szerelő anno azt mondta, hogy ahol megvan a szükséges sávszélesség (ez IPTV esetében 2 stream-el számolva kb. 5-6 Mbps csak a TV-nek) és nincs gond a nettel, ott az IPTV-vel sem lesz gond (hacsak ki nem fogsz egy szar STB-t, HGW-t, de ezeket max. cserélik). Nekem a HGW 17 Mbps környékén szinkronizál a központtal, így a 10 Mbps net sávszél mindig megvan stabilan. De ez kb. a maximum, amit rezes ADSL-en ki lehet hozni.
Ja, és rezes ADSL-en nyújtott IPTV-nél nem lehet HD minicsomagot rendelni. Az csak optikán van.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #33143 üzenetére
Mármint melyik? A WD eddig bevált, de igen, többek közt arra gondolok, hogy DTS-HD-ből csak a DTS-Core-t nyomja tovább (nem downconvert, mert az eredeti stream része). Nem hivatalos FW-jel jó dolgokat ki lehet hozni belőle
-
DM-Fan
nagyúr
válasz KTTech #33141 üzenetére
Én is megrendeltem az A210-et a WiFi modullal együtt még múlt héten. Március közepére ígéri a forgalmazó és erre már hivatalosan is a gyártói 2 év garanciát adják. Ráadásul tegnap jött az értesítőlevél, hogy 5 eFt-ot csökkent az ára is, úgyhogy már a csökkent áron adják az előrendelési akció keretén belül.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
[-HERO-]
senior tag
válasz bogabi #33142 üzenetére
Igazából a rögzitős része engem nem piszkál szinte semennyire, teljesen megvoltam nélküle eddig is és meg is lennék vagy leszek.
Legfőképpen ez a set top box zavar, de ha nincs rá más megoldás akkor muszály lesz megszokni.
De jövő héten valamelyik nap bemegyek egy nagyobb T üzletbe és utánnajárok mik a lehetőségek.A lényeg hogy a Thomenál nincs gond a minőséggel ezekszerint
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
tlala
addikt
válasz DM-Fan #33148 üzenetére
Igen, én is azt tesztelgetem éppen, hogy még egy olcsóbb hálózatos médialejátszó is mennyivel jobb képet produkál a plazmán, mint a számítógépem.
Egy Hyundai L110-est kaptam, nagyon jó képe van 50 collon is, tátom a szám, hogy még az "1 CD-s" SD filmeket is milyen jól felskálázza.
Sok filmnél külön jól jön, hogy a kép ízlés szerint kihúzható vízszintesen és függőlegesen is - egymástól függetlenül.
A feliratok kezelése, méretezhetősége, pozíciójának változtathatósága, fontok csereberéje tökéletesen meg van oldva.
A youtube, netrádió, rss, picasa, időjárás, bitorrent, stb. már csak hab a tortán.
Szerintem 21e Ft-ért (úgy, hogy benne van az árban egy minőségi HDMI kábel) messzemenően jó ár/érték arányt képvisel, örülök, hogy anno nem eröltettem a "legyen a TV-ben médialejátszó" dolgot - egy külső eszköz sokkal jobban testre szabható.
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tea
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- Tőzsde és gazdaság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LED világítás a lakásban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nothing Ear (Open) - nyisd ki a fülhallgatód
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.