Hirdetés
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Milyen monitort vegyek?
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
Aktív témák
-
snoopy
aktív tag
én nem értek valamit most.
a pana ártáblában ott van az 50-es s30, de én sehol nem találom, hogy létezne az a tv.
az most létező tv vagy nem?néztem az árakat is. pl.: 50st30 1500 dodo vagyis euró inkább nekünk az 407k huf, boltban csak egy laza 100k-t dobtak rá kb. arra a nyitó árra a mi kicsi imádni való országunkban amit betalált az argép.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zsoltika29 #33749 üzenetére
Ezt elhiszem, de a többi tévé 3D-je számomra nem tartozik az élvezhető kategóriába.
Az idei modellek talán megváltoztatják a véleményemet.
Addig mindenki jobban teszi, ha marad a 2D-nél.(#33752) snoopy
Mit értesz az alatt, hogy létező???
Még nem lehet kapni a teljes palettát, talán a PSEE el sem kezdte a 30-asok forgalmazását.
Az egyéb forrásokkal nem érdemes foglalkozni. Szerintem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
snoopy
aktív tag
hát a táblázatban azt írják mellette (mondjuk dollárból gondolom, hogy az amcsira értendő), hogy már elérhető, de én nem találom a pana oldalakon sem, csak 42-ben, legalábbis eu-ban.
amcsis pana oldalon ott van, megnéztem.
akkor lehet eu-ban csak 42-es lesz abból[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Sziasztok tervezem hogy a közeljövőben szeretnék valami olcsó plazma tv-t venni, ezalatt azt értem hogy használtat,viszont mivel nagy szobám van minimum 94centis kell.
Olcsó alatt azt értem hogy kb 70-90ezer között nézelődök.
Már elég sokat utána olvasgattam a dolgoknak,de az a baj a típusokat nem nagyon ismerem, amiket nézgettem az a panasonic TH42PV8, vagy PX80, a samsungok se rosszak elvielg plazma terén de nem ismerem a típusait melyek a jók, az LG-től tudom h menekülni kell viszont az LG42PG6000 széria úgy tudom ütős lett és elvileg pioneer panel van benne.Szóval ami lényeg h szép képe legyen nem feltétel hogy sok csatlakozó legyen rajta, vagy hogy jó legyen a beépített hangszóró mert van 5.1-em.
Igazából szóba jöhet a többi márka is ha tudnám hogy melyikbe-milyen panel van,mert megveszek én egy olcsó philips-et is ha tudom hogy panasonic panel van benne.Üdv
SzikaWe are here for a good time, not a long time.
-
davidsone
addikt
ja max 120e
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
szp1
addikt
válasz szika87 #33757 üzenetére
szika87: Szia
Nem tudom olvastad-e az 1 sz hozzászólást ?Nem a szoba nagysága számít, hanem a nézési távolság. PDP-ben nem nagyon érdemes 37"-ost ( 94 cm ) venni, hiszen ugyanannyiba kerül mint a 42", használtan meg nem is nagyon van, ritka, mint a fehér holló.
Miért akarsz használtan 2-3 éves TV-t 90 e körül, amikor belépőszintű újat már 110-120 környékén adnak? Ki tudja milyen előélete van a készüléknek? A plazmák kényes jószágok.
Jelenleg 3 gyártó csinál plazmát : LG, Samu, Pana. Mindegyik a saját paneljét használja.
Csatlakozóknál már követelmény a min 2 db HDMI, 1 SCART, 1 komponens, audio-in, digitális hangkimenet...stb.
Például LG 42PJ350 már van 110 ezer körül és az új...davidsone:az LCD topikban biztosan tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
válasz snoopy #33752 üzenetére
Persze, hogy létező készülék, LESZ. Még nem forgalmazzák. Az ST30 feltehetőleg a 3D-vel turbózott verziója lesz, ezért kerül annyiba, amennyibe látod az árgépen. Na meg azért, mert hivatalosan még sehol sincs ez a készülék sem. Aki az új szériából szeretne vásárolni, az még várjon, mire egyáltalán megindul a forgalmazás és beállnak az árak!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Csatlakozom szp1 kolléga véleményéhez: ennyi pénzből nem szabad plazmavásárlásba vágni! A használt plazmavásárlásról én élből lebeszélnélek, használt plazmát csak olyan forrásból végy, ahol ismered a tulajt és leginkább annak TV-nézési szokásait, valamint tudod, hogy megkímélte, mert iszonyatosan le lehet lakni egy plazmát! Amúgy 70-90 eFt-ból maximum az általad is nézett, 3 éves PV8-asok vagy azzal ekvivalens modellek jönnek ki. A PX80 nagyon jó volt, de attól kevesen válnak meg, de egyébként sem szabad érte 100 eFt körüli összeget adni, ugyanis 120 eFt-ból kijön egy velük egyenértékű (de legalábbis nem sokkal rosszabb) zsír új HD-Ready (akár Pana is), 2 év garanciával, 0 km-esen. Az általad említett LG-ben sehol nincs Pioneer-panel, az még a legújabb Pana-k közül is csak a felsőkategóriában van, de egyébként is kerüld az olcsó LG-ket!
Szóval én azt javaslom, hogy ha nem akarod később megbánni a vásárlást és tudsz még várni vele, akkor gyűjts még pár tízezer forintot hozzá és végy egy belépő szintű, új HD-Ready-t, garanciával és járasd be Te magad, az a tuti! Hidd el, nem bánod meg!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kpal
nagyúr
válasz iolaus1980 #33736 üzenetére
házimozi.hu
#33762) DM-Fan: Ha már használt téma van akkor megkérdezem tőled szerinted mennyit érhet az MM-ben kiállított LG60PK760 ? Mert eljátszadoztam gondolattal ha a jelenlegi árának felért ideadnák akkor lehet érdemes lenne meg venni .
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz zsoltika29 #33743 üzenetére
nekem samsung c6500 -as plazmám van.
a c7000-es tv nagyon leegyszerűsítve 2 dologban jobb.
a motion judder cancelation, mint funkció is elérhető benne, ami egy igen jó "mozgás követési rendszert" takar és szinte térhatást mutat 2D-ben is.
ráadásul a panel bevonata is jobb a c6500-nál un. real black, a tükröződése elenyésző.
3D-ben nem vagyok jártas, így abban nem tudok nyilatkozni.
az előzőek alapján (a hozzá jaró szemüveg és 3D miatt) jobb vétel mint a c6500." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
szp1
addikt
szika87: Például itt van egy korrekt belépő készülék 115 ezerért.
Szándékosan nem Panasonicot linkeltem be.ZEN1TH: ennél csak az lenne keményebb, ha a fordítottját terjesztenék....
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
Attól függ. Azért nem mindegy, hogy mennyit ment és hogy milyen állapotban van a panel. Azt kizártnak tartom, hogy a 450 eFt-os árú készüléket odaadják 225 eFt körüli összegért, pláne egy multi. Általában 10%-20% közötti összeget szoktak elengedni az árból, de 350-400 eFt-ot meg természetesen nem szabad adni egy kiállítási darabért. Egy maximum 280-300 eFt körüli használt ár egyébként szerintem reális lenne ezért a 60"-os plazmáért használtan, de szigorúan megkímélten, pár száz órával a háta mögött, beégés-mentesen. Bár azért megnézném a helyedben, hogy biztos megfelel-e a képi világa az LG-nek, mert lehet, hogy egy Samsung-hoz vagy Pana-hoz viszonyítva azért csalódás, bár ilyen magasságban már az LG is egész jó képet produkál.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
atom360
tag
hello. most adtam el a pana txp42c10y egy éves garanciális plazmámat 80 k ért. Az itt olvasottak alapján a lehető legnagyobb odafigyeléssel beháratott, megkimélt készűlék volt. Ujabb tipusra csere miatt váltam meg tőle. Van még egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező 50c430 samsung plazmám, szintén vadonatujj állapotban, megfelelően bejáratva, mostanában cserélem c6500 ra. Ha gondolod priviben megalkudhatsz rá. Bocs az off ért.
-
HUTCHDB
nagyúr
BBéci!
biztos láttad, olvastad, hogy kalibrálást szeretnék elvégeztetni a samsung c65000-on.
nem tudom, hogy mennyire vagy otthon ebben, és elnézésedet kérem, hogy így neked szegezem a kérdést, de két kérdésem lenne, amire sajna eddig nem kaptam választ.
az egyik az, hogy mit jelent(het) az (a kalibrálással kapcsolatban), hogy ebben a samsung plazmában CMS van-e?
másik kérdésem az lenne, hogy nincs valami ötleted vidéki (debreceni) szakemberrel kapcsolatban, aki vállal(na) ilyen munkát?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
DM-Fan
nagyúr
válasz HUTCHDB #33774 üzenetére
Látom, nem válaszol a megszólított, megteszem én: a CMS jelen esetben Color Management System-et takar, tehát a TV saját oprendszere tartalmazza beágyazottan ez a feature-t. Ez lényegében egy színkezelő rendszer, amely pontos színreprodukciót szavatol egyes eszközök között. A lényege, hogy a sorba kötött eszközök mindegyikéről készül egy színprofil, ami pontosan jellemzi az adott eszközt színtanilag. Gyakorlatilag megmutatja, hogy egy adott színértéket hogyan értelmez az adott eszköz. Ez szavatolja, hogy a képi információ ne torzuljon színileg az eredetileg megadott, a forrásanyagon található és a másik eszköz által is átküldött értékhez képest.
A probléma főként azért merül fel a színkezeléssel kapcsolatban, mert nyílt rendszerként alakult ki a dolog és egyes gyártók teljesen eltérő referencia-rendszert használnak, így simán elképzelhető torzulás, ha mondjuk a filmet egy Pana kamerával vetted föl, de mondjuk Dell monitoron nézed és belőle egy kockát pedig HP nyomtatóval nyomtatsz ki. Erre találták ki a CMS-t, hogy azon keresztül ICC-profilok segítségével biztosítani lehessen az eszközök közötti színhűséget. Ezen profilok létrehozására van szükség a hardveres kalibrációra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz DM-Fan #33775 üzenetére
tegnap már volt róla szó, és nem jött rá válasz ezért szólítottam meg BBéci-t.
köszönöm a kimerítő választ!
most már csak egy szakember kellene." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
kpal
nagyúr
válasz DM-Fan #33768 üzenetére
Én sem adnék érte 350 sem csak ha lenen egy ilyen lehetőség ami közel van afélárhoz akkor szerintem megugranám.Az természetesen ha vásárlás lenne a vége akkor körültekintőn átvizsgálnám. Tudom hogy vannak ettől sokkal jobb TV-k de a mostanihoz képest jelntős előre lépés lenne képileg és mertében is.
-
kpal
nagyúr
válasz DM-Fan #33780 üzenetére
Ezzel a mérettel bárki megbarátkozik. Ha jol tudom akkor már neked újabb Panád van ahhoz képest biztos kicsit gyengébb de nekem a 3éveshez LG-hez képest óriási előrelépés lenne de ha nem kapok olcsón akkor még várok mert nem égető fontos a mostani is kielégít és játékra is megfelelő. Csak ha van egy kihagyhatatlan lehetőség nem akarok lecsúszni róla.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Ha valaki Debrecenben, vagy kornyeken szeretne plazmat kalibraltatni dobjon egy privatot!
Ugy nez ki lenne egy szakember aki vallalna, de az utikoltseg igen magas, igy ha osszefognank joval kedvezobb lenne a beallitas ossz dija." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz zsoltika29 #33787 üzenetére
én igen.
és nem csak a feketével, hanem az egész készülékkel is.
egyébként szerintem teljesen hasonló karakterisztikájú a két készülék, lényegi különbségre rávilágítottam az előző ehhez tartozó hozzászólásomban." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz zsoltika29 #33789 üzenetére
A lakasunk nappalijaban van a tv.
Vannak olyan helyek, ahol a nezesi tavolsag mar 7-8 meter is van, de alapjaban 3-4 meterrol nezzuk.
A medilejatszoja tokeletes, nalam meg .avi, .mkv formatum nem akadt el, sot .ts, es m2ts formatummal is gond nelkul elboldogult.
Nem megy viszont az iso kiterjesztes lejatszasa.
A VC1 egy egyszeru programmal .ts -e alakithato amely igy lejatszhato.
A beepitett medialejatszo hangi, kepi szabalyzasa viszont egy szukitett menubol allithato csak, mely igy nem olyan pontossaggal allithato be, mint egy kulso box eseten." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
zsoltika29
tag
-
mathgery
aktív tag
Nem tudom ki keresett Debrecenben tv kalibrálást, bár én nem oda valósi vagyok, de böngészés közben találtam egy ilyet. Nem tudom segít-e?!
http://www.gofoto.hu -
Reignman
aktív tag
Eladó plazma érdekel még a héten! Budapesten, 42", vagy nagyobb, lehetőleg garanciás, 80e-100e között!!! Aki nagyobbra cserélné, vagy ennyiért megválna tőle, hívjon, 06306831978, az apróhirdetésem fent van a hardveraprón is!
-
tibor.sz
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis(?) segítségre. Vettem egy Pana plazmát. Bemutató darab volt, de alaposan megnéztem, minden rendben volt vele, szerintem tökéletesen működött és eszméletlen képe van. Most viszont kicsinál idegileg. UPC set top box-szal van összekötve (HDMI-vel), és amikor bekapcsolom, nem jön be a TV-n a kép, hanem elkezd villogni. Ilyenkor általában kikapcsolom mindkettőt (TV-t és UPC boxot), várok egy ideig, majd ha újra bekapcsolom akkor már minden oké. De másnap ugyanezt csinálja, pedig közben nem nyúlok semmihez. Volt már olyan is (igaz csak egyszer), hogy vagy 4-szer kellett ki-bekapcsolnom, hogy legyen végre kép (és közben eltelt vagy másfél óra).
Volt, hogy a HDMI kábelt átdugtam a TV-n másik bemenetre, de akkor meg az kezdett el villogni. Átdugdosásra sose indult eddig el, csak ha kikapcsoltam, vártam és újra bekapcsoltam.
Tesóm annak idején egy vadiúj Pana X10-es TV-t vett és neki ugyanezt csinálta a Digi set top box-szal scarton összekötve. Aztán elmúlt. Szerinte ez valami érintkezési hiba lehet.
Szóval tud valaki segíteni, hogy mi ez a villogás, és főleg mit lehet vele kezdeni? Mert az idegrendszerem jelen pillanatban romokban hever...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz tibor.sz #33795 üzenetére
Érdekes hibajelenség. Első körben megnézném az STB beállításait. Második körben lecserélném a HDMI-kábelt. Harmadik körben kérnék egy új STB-t a szolgáltatótól. Ha így sem megy, akkor meg visszavinném a TV-t (vagy gariztatnám).
Más HDMI-s eszközzel egyébként működik a TV hibátlanul?
Get Moded!
-
GeneraL_XTX
veterán
Kicsit off a téma de végülis a tv-hez kötődik:
Az a szomorú helyzet adódott hogy ma a tv-hez kapott 3D-s szemüvegem teljesen rendeltetésszerű használat melett elrepedt , eltört Nem ejtettem le, nem lett ráülve, vigyáztam rá, mindig a dobozában volt tárolva elvégre egy 35 ezres ketyere.
Arra gondoltan hogy ez azért lehet mert a szemüveg nem állítható, picit talán szűk volt rám, (de egyáltalán nem vészesen nem gondoltam h ebből baj lehet) és ezért az íven megrepedt majd eltört ritka szar műabyagból lehet
Kérdésem h szerintetek visszavihetem ezzel gariba? Egyáltalán garanciális ez külön ha a tv mellé volt csomagolva? (panashop)
Vagy kuka és vehetek másikat?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz zsoltika29 #33791 üzenetére
Ezt a kihangositasi dolgot nem nagyon ertem.
Ha arra gondolsz, hogy van- e audio kimenet, arra a valasz, hogy termeszetesen igen.
Van digitalis (optikai) kimenet es van analog is, ami igazan csak potmegoldas, hiszen fulhallgato kimenet, es az alakithato at un. vonalkimenette.fokukac: nalam nincs zugas, cicerges, apszolute 0 a hangja.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #33797 üzenetére
Én mindenképpen megpróbálnám gariztatni, elvégre tartozéka a tartós fogyasztási cikknek és minimum 1 év garancia kell hogy legyen rá. Maximum rásütik, hogy eltörted, veszteni nem vesztesz rajta semmit! Ugyanakkor lehet, hogy anyaghiba miatt ki is cserélik. Egy próbát mindenképp megér!
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox Series X|S
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ukrajnai háború
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest