Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
"A jelenlegi plazmatechnologianal vannak olyan korlatok ami miatt idovel ("x" ev mulva) varhato, h romlik a kep minosege?"
Csak annyi, ami minden más technológiánál is: az idő előrehaladtával fokozatosan csökken a fényerő, fakulnak a színek, bizonyos modellek esetében tapasztalható a fekete világosodása, illetve ugye a felhasználó hanyagsága eredményezhet beégést. Egyébként másra nem nagyon kell számítani, hacsak arra nem, hogy elavul a készülék tudása, pl. szolgáltatásokat tekintve. A felsorolt hibák (pl. fényerővesztés) viszont csak olyan hosszú idő alatt és olyan lassan megy végbe, amit a felhasználó nem nagyon fog észlelni és úgyis lecseréli a készüléket, még mielőtt ez látványos lehetne. A legtöbb plazma esetében 100.000 óra lenne az az időtartam, ami alatt a panel fényereje a gyári érték felére csökkenne - már ha megérné ezt a kort a készülék, mert a nagy többség ennek felét sem fog üzemelni. A legújabb felmérések szerint is átalakult az emberek TV-vásárlási szokása: manapság a vásárló nem 10-15 évre vesz TV-t, hanem egyre inkább az a jellemző, hogy 5 évente cseréli a készüléket. Ez indokolja az egyre jobb modellek megjelenése, valamint az is, hogy a mai technológia már nem annyira - igénytelen (a szó pozitív értelmében), mint a CRT volt, ennélfogva hamarabb tönkremegy.
Get Moded!
-
attesz_32
tag
A TV hátlapján van egy olyan csatlakozó, amihez az van írva, hogy DVI AUDIO IN. Ez most analóg vagy digitális bemenet?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Csöves #33603 üzenetére
Az még semmi! Szüleimnél 21 éve megy egy Trinitron képcsöves Sony CRT, pedig a lelke is ki lett hajtva (szerintem átlagban ott is megvan a napi 7-8 óra). Ezalatt kb. kétszer látta szerelő banális hibák miatt. Kellően jó forrásról mai napig gyönyörű képe van. De írhatnám, hogy a padláson még olyan Videoton TV is van, ami mai napig működik, pedig a '80-as évek elejéről származik. Na ezt egyik mai technológiájú TV sem igen fogja überelni, hiába bírja a PDP-panel ennek az üzemidőnek a kétszeresét is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
snoopy
aktív tag
Ha valaki Pesten járkál az megtudja nézni a duna plaza saturnban a g20 és c7000-et egymás mellett. Mondjuk az tuti, hogy el vannak állítgatva.
Samu feketéje kb. a kávával volt egyenlő és mellette a Pana már szürkének festet.
De mint nem hozzáértő, én más különbséget nem vettem észre. -
DM-Fan
nagyúr
válasz snoopy #33605 üzenetére
Pedig a C7000 feketéje a gyengébb a kettő közül. Én még olyan TV-t nem láttam, ami olyan feketét adott volna, mint maga a káva. Mondjuk egy agyonvilágított eladótérben ezt nem is lehet megítélni. Ott még egyes LCD-knek is mélyebbnek tűnhet a feketéje, mint a plazmának, aztán otthon jön a meglepetés.
Get Moded!
-
erdoke
titán
válasz DM-Fan #33604 üzenetére
Nekünk is megvan még a hengerpalást képernyőjű SONY CRT (12 éves), de már 5 éve is leharcolt volt. A fényereje jelentősen csökkent, a kép pedig 2 centit lefelé csúszva indul, majd lassan kúszik vissza a helyére. Igaz, voltak olyan évek, amikor szinte minden nap 16-20 órát ment...
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
gejala
őstag
válasz DM-Fan #33606 üzenetére
Én se tudok róla, hogy a Samsung és az LG 0,04 cd/m2 alá ment volna (plazmában), csak a Panának sikerült eddig.
Világosban az Ultra Clear Paneles LCD-knek könnyű a dolga, olyan feketét adnak, amilyen fekete a bevonatuk. Ez szinte true blacket jelent. Otthon is ilyen durva. -
HUTCHDB
nagyúr
látom a c7000 még porondon van!
hát nem véletlenül.piet:ezt a tesztet ajánlom a figyelmedbe.
" Black levels are excellent and dark shadow detail is very good."
ezen az oldalon nézd meg a többi gyártó milyen értékeléseket kap.
erdoke, neked is ajánlom a tesztet, egy olvasatot megér!
a kialakuló plazma, lcd, és egyéb, a gyártókhoz tartozó vitákhoz meg annyit, hogy szerintem mindenki ha teheti hasonlítsa össze a kiszemelt készülékeket, és a saját szeme, ízlése alapján döntsön.
mindentől függetlenül véleményem szerint 300 (pláne 270) ezer forintért igen is nagyon, nagyon jó ár egy majdnem felső kategóriás 50"-os 3D-s tv-ért.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
matykooo
aktív tag
''a walesi srác aki legenda lett''
-
Johnny Cage
addikt
olyankor mi van, ha a DVE lemez referencia képei alapján belövöm a fényerőt: van egy szürkeárnyalatos tesztkép, az instrukciók alapján a két szélső sötét sávnak éppenhogy, de látszania kell - ezt csak +2-es fényerővel tudom elérni. ezzel a beállítással viszont a panel feketéje láthatóan világosodik. érdemes beáldozni a feketéket a szürke árnyalatok részletezettségéért cserébe? vagy ez teljesen szubjektív?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Johnny Cage #33622 üzenetére
pontosan erről írtam itt nem olyan rég:
"....akkor különbség van a normál, és az alacsony állás között, hogy az nem is igaz.
DE ezzel olyan szinten át kell állítgatni a képbeállításokat (főleg a gammát, és a fényerőt), hogy szinte lehetetlen jól beállítani.
én bíbelődtem vele egy ideig, de csak nem lett az igazi.
a fekete nagyon fekete lett, de ugyanakkor a részletek eltűntek.
és pontosan ezért én maradok(nék) a normál értéknél.
nekem valamiért az jobban tetszik...."" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bormate
csendes tag
válasz fokukac #33577 üzenetére
Velem kísértetiesen hasonló volt a helyzet a Venice 13hd-val és a 42G20-szal. Önmagában mindkettő tökéletes volt, de a kettő együtt mégsem működött hdmi-n keresztül. RCA-val ment tökéletesen. Végül még 8 napon belül elálltam a vásárlástól és vettem helyette AC Ryan minit. Az azonnal tökéletesen működött.
-
Johnny Cage
addikt
válasz HUTCHDB #33623 üzenetére
szerintem te a 0-255 vs 16-235-ről beszéltél. a Full RGB-t pont ezért nem használom, mert kegyetlen sötét. de enélkül is +2-es fényerő kell a G20-nak, hogy sötétben az összes szürke árnyalat látszódjon, amivel az a baj, hogy a feketék is elkezdenek kivilágosodni.
[ Szerkesztve ]
-
snefftamas
aktív tag
válasz Johnny Cage #33625 üzenetére
Engem baromira zavar ha a fekete szürke különben az összes tesztbem full range RGBt állítanak be mikor kalibralnak es nem írjak hogy a szürke árnyalatok elvesznenek. De mar alig várom hogy a saját tapasztalbol beszelhessek
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
HUTCHDB
nagyúr
az igaz, hogy a full RGB-ről beszéltünk, de a válaszom igaz lehet a feltett kérdésedre.
vagyis arra, hogy ha mély fekete van, akkor sajnos kevesebb a részlet, viszont ha több sötét árnyalatú részletet szeretnél, akkor igen is a feketéből "engedned "kell.az egyik fórumtársunknak már feltettem a kérdést:
"jártál mostanában moziban?"
hát ott nézd meg, szinte "világít" a kép, vagyis tv-re lefordítva eléggé soknak nevezném a fényerőt, és a gamma értéket, de mivel a részletek is fontosak, szerintem így vannak kalibrálva a vetítők." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Johnny Cage
addikt
válasz snefftamas #33626 üzenetére
"az összes tesztbem full range RGBt állítanak be mikor kalibralnak"
kizárt dolog. a tesztekben szinte mindig THX profilból indulnak ki és csak minimális változtatásokat eszközölnek. Full Range RGB-n a THX egy nagy sötét katyvasz (középső képhez hasonló):
-
nagyúr
válasz bormate #33624 üzenetére
Szia sorstárs
Az a baj, hogy én már max. a tv vásárlásától állhatok el.közben kipróbáltam az eggyel korábbi firmware-t, ugyanaz maradt a hibajelenség.
Nem kell valakinek egy új Hyundai Mbox L110, ami mindenki más tévéjén tökéletesen működik, csak az enyémen nem?
Ui. amúgy itt van nálam most egy Venice is, azzal is jól megy. Csak a Venice-szel nem vagyok kibékülve, mert buta szegény, a felirataim felét random módon nem hajlandó kezelni.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
snefftamas
aktív tag
válasz Johnny Cage #33629 üzenetére
Nem voltam elég specifikus való igaz a c6500 tesztekre gondoltam.
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
jolti
senior tag
Ma láttam egy 55"C7000-et. Brutálisan jó képe volt. Legalábbis az én szememnek. Nagyon tetszett. Nem beszélve arról, hogy mekkora b@szott nagy! Az asszony is egyből kiszúrta magának. De azt is észrevettem, hogy itthon a nappaliban nem is lenne olyan nagy!
Láttam a C3-at is, sajnos nagyon gyenge volt rajta az adás, így nem nagyon tudtam megítélni a minőségét. Mellette volt egy X20-as olyan túl nagy különbséget nem fedeztem fel a két tv között. De lehet az adás minősége miatt. -
BBéci
legenda
válasz Johnny Cage #33629 üzenetére
Teljesen mindegy, melyik profilt változtatgatod, én a Professinnalt választottam. Az állítgatás mértékét a műszer hatáyozza meg.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
-
jolti
senior tag
válasz snefftamas #33634 üzenetére
Szerintem meg 58-as vagy 63-as volt ( mert hülye azért nem vagyok! ), nekem is gyanús volt, már ott. Szerintem elírták. A MM-ban volt és ott ugye nem lehetettlenek az ilyen dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
-
DM-Fan
nagyúr
Pedig a G20-nál nagy eséllyel csak a full range RGB-ből fogod tudni kihozni azt a maximumot, amit a TV nyújtani tud. Tapasztalat. Ugyanezt végigjártam és az lett a vége, hogy minden eszközöm full range RGB-t ad a TV-nek HDMI-n keresztül és minden eszközzel alaposan el kellett pöcsölnöm, mire meglett a normális beállítás. Idegtépő kihívás, de megvan az a beállítás, ami mellett a feketéd is mély marad, mégsem vesznek el a részletek. Abszolút nem törvényszerű, hogy a full range RGB mellett "sötét katyvasz" lesz a kép, ez pusztán a hibás beállításnak köszönhető. A G20 simán alkalmas arra, hogy fogadja a full range RGB-t, azzal válik csak igazán vadállattá a feketéje. Múltkor a Terminátor 4 - Megváltás BD-vel teszteltem a sötét jeleneteket és bizony nagyon rendben volt a dolog, nem veszett el részlet. De az Eredet BD sötét jelenetei is nagyon jól mutatnak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz DM-Fan #33642 üzenetére
Ahogy korabban irtam en is sokaig szivtam a beallitasokkal, es nekem nem is sikerult.
Azert irtam azt, hogy inkabb maradtam a reszleteknel mint inkabb a picit melyebb feketenel.
A szoftveres (es nem szemre torteno) kalibralast kellene valahogy megoldanom itt Debrecenben szerintem igen sokat javitana a kepminosegen.
Valakinek ezen kornyeken ilyen szakember ismerose nincs?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
tomic
addikt
Plazma vagy lcd-tv szállításakor, minden készüléket állítva kell szállítani ?
-
Johnny Cage
addikt
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest