Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Erre meg én tudom azt mondani, hogy láttam már Panasonic plazmát szétszedve: ott azért eléggé rendben van minden szemre is, meg a szervizes szerint is, benne van az anyag és rendesen össze is van rakva. Ezen felül minden a sajátjuk benne. Anyagminőséget tekintve eléggé maximalisták a japán cégnél.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
shez
tag
válasz Borg76 #32147 üzenetére
Sajnos van igazság a dologban. Hajdanán volt egy Samsung CRT TV-m. 3 év 1 hónap után elszállt benne az "alaplap" a csere 30e Ft. Utána még két évet ment majd a sorkimenő ment ki. Azóta biztosan javult a TV-ik minősége és lehet, hogy az enyém egyedi eset volt. Mindenesetre ez nekem elég volt ahhoz elveszítsem a bizalmat. Mert egy hiba lehet véletlen de 5 éven belül két ilyen súlyos hiba (ugyanannál a készüléknél) nem lehet véletlen.
-
szp1
addikt
-
Johnny Cage
addikt
"a szervizes embered pontosan mit mondott a Panasonicról":
"...Panasoniccal szinte csak villámcsapott, törött készülékkel találkoztam. Kollégákkal konzultálva is arra jutottunk, hogy az egyik legkevesebbet romló típus a Pana. Korrekt, jó tervezés, jó minőségű alkatrészekkel."
remélem nem haragszik meg, hogy idézgetem. privát beszélgetés volt egyébként és a szervizes tapasztalataira kérdeztem rá.
-
Rick4
félisten
válasz Johnny Cage #32154 üzenetére
Így már mindjárt két oldala van ennek az érmének...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nagyúr
aki samsung plazmát vesz, az legalább nem növeli (annyira) a magyar külkereskedelmi mérleg hiányát...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
addikt
Kaptam egy Panasonic TH-42PA50E plazma TV -t ami műszakilag rendben van ergo működik minden de így néz ki kikapcsolt állapotban [link] . Aki adta az azt mondta hogy pára(?) vagy valami nedvesség lehet ami terjed benne attól ilyen. Állítása szerint az évek alatt egyre nőtt. Szerencsére ha be van kapcsolva nem látszik de kikapcsolt állapotban eléggé feltűnő : ) Találkozott már valaki hasonlóval mi lehet ez? Érdemes/lehet kezdeni vele valamit szerintetek? Ha 5000-10000 ből megvan (lévén ingyen volt) lehet megcsináltatom csak azért érdekelne.
-
bogabi
senior tag
válasz ImpersonatoR #32166 üzenetére
Hali. Elsőre arra tippelek, hogy a panel előtt még van valami (mondjuk másik üveglap, mittudomén), és a kettő közé szivárog be a levegő. De ez csak tipp
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ImpersonatoR #32166 üzenetére
A panel előtt található az a műanyag lap, aminek külső oldala a TV frontja. Ennek belső oldala és a panel között lehet az a pára, ami a képeken látható. Tekintettel arra, hogy ez a készülék már nem garanciális, ezért nyilván csak némi pénzmagért fogja megcsinálni akármelyik szerelő is. Szerintem a jelzett összegből simán vállalják, de célszerű nem kontárra bízni.
Egyébként ha van némi szerelői véna és affinitás, akkor simán megoldható a dolog otthon is: pofára fektetett TV-nél a hátsó takarólemezt kell eltávolítani a nyilakkal jelzett csavarok eltávolításával, majd levéve a lemezt, a panel a szélső rögzítőcsavarok kicsavarásával és a nyáklapok kábeleinek lehúzása után kiemelhető. Ezek után kell szárazra törölni a keret műanyag lapjának belső felét és a panel üveglapját. Csak pormentes környezetben szabad csinálni, mert a két lap közé bekerülő szöszök, hajszálak, nagyobb porszemek zavaróak tudnak lenni, főleg világos, fehér háttérnél. A lapot foltmentesre kell törölni - mintha szemüveget pucolna az ember. Kb. 30 perces meló.
Valószínű egyébként az okozta a problémát, hogy valamiért nem zár rendesen a panel körüli szivacsréteg, amire ráfeszül körben, vagy csak simán sokszor érte nagy hőingás a készüléket.
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
elég szégyen szerintem a szláv népekre, hogy nem egy közös államot akarnak, hanem kimondottan külön országokba akarják magukat megkülönböztetni egymástól. Sokáig ebbe bele sem gondoltam, pár éve jött nálam ez a felismerés.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
kigyi_23
addikt
Megérkezett a Panashoptól a TV. Viszont amitől féltem bekövetkezett. Ujjlenyomatos a TV üveglapja, tehát már valaki megtapizta/ akár használta is. Jelenleg otthon akklimatizálódik, majd ha hazaértem megnézem pontosabban most még csak ki van csomagolva szegény. Zavaró, hogy az ember vesz egy ilyen drága készüléket és ujjlenyomatos tehát már kibontott darabot kap. Legalább szépen távolítanák el róla.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
stifi82
aktív tag
Ha kiteszem a képet s20ra van benne 1 csík ezt már többször is észrevetem nem mindig van ott a farmer simulator ikon alattól kb a bimer kipufogojáig. Az ha szgépen van akkor nincs ez a csík mi lehet ez?
de csak akkor látszik ha csak a tvn van a kép és játéknál is bent marad de ha másolom vagy kiterjesztem akkor meg nincs bent a csík.[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz kigyi_23 #32171 üzenetére
vagy gyárban a csomagoláson levő munkásnak tele volt a cerkája a kesztyűjétől műszak végére, és szabad kézzel pakolgatta. Egy ilyen nagy elektronikai gyárban dolgozom, tapasztalok ilyeneket.
Persze lehet másképp is, pl valaki megnézte, nem kellett, és visszacsomagolta a bolt. Kapcsold be, ellenőrizd az üzemidőt, és ha nem több pár óránál örülj a TV-nek, ne ilyesmiken mérgelődj!
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
-
stifi82
aktív tag
-
PonPon
senior tag
egy garis használt g20-ra kacsintgatok. Pixelhiba, beégés, zugás-on kívül mit kellene lecsekkolnom még?
-
lorky
csendes tag
Sziasztok.
C6500 tulajoktól kérdezném, hogy a service menüben meg tudom e nézni hogy hány órát ment a tv?
Még nem léptem be, de ha nem tudom megnézni akkor nem is fogok. -
kbalazsa
senior tag
válasz stifi82 #32188 üzenetére
Nem tudnám megmondani mi okozhatja a hibát, ezért én végigpróbálnék jó néhány dolgot (kábel csere, másik csatlakozó, másik kimenet a VGA kártyán, másik driver, más felbontás, más oprendszer stb. stb.). Ez kb. olyan mint egy széles spektrumú antibiotikum, de hát azt is olyankor adják, amikor gőzük nincs, hogy mi a baj...
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Dave77
tag
Ha jól látom, ez még nem volt:
[link] -
Dave77
tag
válasz ZEN1TH #32192 üzenetére
Engem nem zavar, h ilyeneket mondogatnak. Megnéztem a teszteket, megnéztem utána a tv-ket, hamar eldöntöttem, h csakis plazma. Aztán azon belül ment a szűkítés és lett 46G20, 5 év garival a nyugalom kedvéért. Lett nemrég hozzá jó adag HD filmem és csak ámulok, bámulok. Az már szinte csak hab a tortán, h az ára kedvezőbb, mint egy hasonló méretű LCD/LED tv-nek.
-
R1per2
tag
válasz ZEN1TH #32192 üzenetére
Érdekes, én is ugyanezt tapasztaltam! Egyetlen eladó vélekedett csak másképp, ahogy végigjártam a boltokat.
Más: napfényben ahogy elhaladtam a tv mellett észrevettem egy hosszabb csíkot. Először azt hittem csak macskaszőr, de egy papírlappal kotorászva sajnos karcolást diagnosztizáltam. De hogy a francba került rá, az rejtély. Macska nem tud ilyen hosszút ilyen magasan csinálni szíven ütött a dolog, bár valójában nem észrevehető, pláne nem bekapcsolt állapotban.
Sokszor elhangzott kérdés biztosan: tisztítani a legegyszerűbben lcd és plazma képernyőt mivel érdemes? Mire kell figyelni? -
tomic
addikt
BBéci lehet már tudni mi a különbség a panasonic vt20 ill 30 as között?
Ill miben lett jobb vagy talán rosszabb elődjénél? -
kigyi_23
addikt
Jó hír a TV-ben mindössze huszonpárperc volt így magyarosan. Gondolom valaki kibontatta és nem jött be aztán visszacsomi és került hozzám. Teljesen korrekt. Majd most kezdődhet a bejáratás. TV kép természetesen ramaty, de ez van SD adás és mégis szebb a képe mint egy LCD-n az SD-nek (ennek mondjuk örülök) HD 1080p az már igen elnyerte a tetszésem. Elhiszem, hogy a G20 szebb képet ad, de nekem ezen az áron megfelelt ez is, bár így lehet a 46G20 jobb lett volna és még szebben el is férne, de nem csalódtam benne azt hozza amit vártam. Popcorn-ról néztem pár normál DVD-t (belepillantottam) egészen meglepő minőséget nyújtott.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
addikt
Ma volt szerencsém egy nappaliban találkozni egy 42GT20-al.Szerelem az első látásra
Feketéje durva volt.Színek is rendben voltak,csak sajnos 2-3 percem volt megtekinteni és a 600Hz vagy a 3D megtekintése kimaradt
Bár anyagiak nem engedhetik meg és a mivel a szerelemben is a méret a lényeg,így mindenképp 50"-os tv-ém lesz -
gban
veterán
válasz kigyi_23 #32197 üzenetére
Pixelhibát azért nézd meg, nem lehet tudni miért nem tetszett az előző vevőnek, ha valóban ez a helyzet.
Csinálj egyszínű fekete, fehér, kék, piros, zöld, sárga jpeg képeket painttel akár, és nézd meg a tévén ezeket.
Méret nem lényeg, zoomold ki ha nem fedi be a teljes kijelzőt a kép.Postázást nem vállalok.
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LED világítás a lakásban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nothing Ear (Open) - nyisd ki a fülhallgatód
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- E-roller topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest