Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
Aktív témák
-
snefftamas
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem remelem érthető leszek. Tud valaki ajánlani egy média playert aminél a HDmi kimenetel be lehet állítani ill kiválasztani az RGBt adja ki? Ez azért fontos mert a c6500 nál csak akkor lehet állítani egy értéket ha ilyen jelet kap HDmi n keresztül ami elég sokat segítene a kepminosegen. Lehet a kérdés hülye annak aki szakértő benne én nem vagyok az sajnos. Köszi
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
KTTech
veterán
válasz snefftamas #33201 üzenetére
A WD TV Live-nél lehet választani, hogy High-Low RGB vagy auto legyen, az biztos. De az, hogy végül mi megy ki... na azt már nem tudom, a TV-m nem írja ki.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz snefftamas #33201 üzenetére
nem értem mit szeretnél.
külső médialejátszóról érkező HDMI jelnél bármilyen képfunkció állítható, ugyanúgy, mint "sima" tv adásnál.
ezzel az RGB be nem állíthatóságánál hol találkoztál?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
GeneraL_XTX
veterán
na gyerekek most hoztam haza az Avatar 3D-s verzióját 50gigás Blu-Ray-en és most érzem azt hogy igen, örülök hogy 3D-s tv-t vettem. Egyszerűen hihetetlen, tűéles kép 3D hatás melett legalább 100x jobb mint az Imex-ben, egyszerűen csodálatos...innentől kezdve hanyagolom a 3D-s mkv SBS filmeket innentől blu-ray-en nézem a 3D-s cuccokat úgy az igazi....
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #33204 üzenetére
Az a baj, hogy kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan film van jelenleg, ami ilyen élményt tud neked nyújtani 3D-ben, mint az Avatar. Ráadásul ezek a filmek többnyire eléggé kétesen ítélhetők meg filmművészeti szempontból, jellemzően nem ezek az igazán jó filmek, ahogy egy film nem is attól lesz jó, hogy 3D. A technikai kivitelezés egy dolog. Azt én is sajnáltam, hogy Cameron nem kapott Oscar-t a filmbe és a technológiába fektetett iszonyatos munkája miatt, viszont a film maga a technikai díjakon kívül többre nem is méltó. Azokat viszont meg is kapta.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz DM-Fan #33206 üzenetére
Pont itt egy cikk főoldalon a 3D-ről. Akik nem látják a 3D-t.
Get Moded!
-
BaLee
addikt
válasz DM-Fan #33145 üzenetére
Érdekes stratégiát választottak, hogy megtartsák a vevőket így, hogy megint nem tudnak időre szállítani.
A 2 év garancia eddig is annyi volt mindenhol ahol hivatalosan árulták. Az árcsökkentést meg valószínű azért dobták be, hogy minél kevesebben pártoljanak át másik lejátszóra így, hogy nem tudják tartani a szállítási határidőt amit ígértek (március eleje).
Tavaly az A-210-et december elejére-közepére ígérték, aztán január első-második hete lett belőle, jó 2 hét alatt el is fogyott az összes.Mindenesetre aki kibírja megéri rá várni mert elég korrekt kis cucc én meg örülök, hogy még január végén meg tudtam venni valamelyik utolsó darabot mert tuti nem vártam volna rá még fél hónapot, ha már több, mint 1-et vártam volna potyára.
-
HUTCHDB
nagyúr
DM-Fan!
te érted ezt a HDMI RGB dolgot?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Johnny Cage
addikt
egy nagyon drága techdemo, kb. ennyi. annyira nincs benne eredeti ötlet, annyira nem tudsz azonosulni a karakterekkel... rettentően üres film. ez a fajta kreatív válság egyébként nem most kezdődött hollywood-ban.
más: a napokban néztem újra a Leon a profit, kb. 10 éve láttam utoljára: számítógépes trükkök nélkül, pazarul kidolgozott karakterekkel, remek film. ha megnézel egy ilyet, felötlik benned, hogy a filmművészet nem a technikai bravúrkodásról szól, azzal csak az egyszeri nézőket lehet megvenni - egy ideig. a 3D ugyanez a parasztvakító kategória, a film lényege ugyanis nem a technika, a történet és a karakterek vonnak be a filmbe, amitől megszűnik a külvilág, ehhez nincs szükség 3D-re. ez fejben dől el, nem a szemedet kell becsapni.
-
szp1
addikt
+1
Azért a filmért nem oszkár, maximum vízkár jár....a befektetett munka pedig bőségesen megtérült a pénztáraknál és a merchandising-ből.
( Nem tudom adtak -e a sztori lenyúlásának fejében a Pocahontas szerzőinek valami alamizsnát )
Addig amíg Spielberg viszonylag egyszerű eszközökkel egy teljes filmen keresztül ( Jaws ) fenn tudja tartani a feszültséget mindenféle 3D hókuszpókusz nélkül a mai napig nézhetően, sőt élvezhetően ( 1976 ! ), addig nem a technika lesz a jó film ismérve, maximum ügyesen használva besegíthet. De ahhoz kell egy film is.
PS . : nagyon drukkolok a Coen fivéreknek....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Johnny Cage #33211 üzenetére
ha már filmek:
van olyan köztettek, akinek tettszett a "Fedőneve: Donnie Brasco" című film?
nálam az elsők között szerepel." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Tuya
tag
válasz Johnny Cage #33211 üzenetére
ennnyi!
-
HUTCHDB
nagyúr
könyvben is nagyon jó, de ugye a lenti színészek nem annyira rosszak:
szerk: ha valaki nem ismerné fel őket: Al Pacino, Johnny Depp
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #33210 üzenetére
Az a baj, hogy itt nem elsődlegesen a szemnek káros a dolog (bár nekem meggyőződésem, hogy annak is igencsak az), hanem az agyra gyakorolt hatását nem ismerjük még (illetve egyedi esetekben ismerjük azt is). Ha elolvasod az általam linkelt cikkben szereplő vágó által írt levelet, akkor láthatod, hogy mire gondol.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
GeneraL_XTX
veterán
hát igen, többségében csak rajzfilmek vannak vagy ilyen megkérdőjelezhető minőségű filmek mint pl a Resident Evil Afterlife
de eddig ezeket nem is blu-ray en próbáltam hanem SBS MKV-n (ott azért tényleg nem ugyanolyan mint FULL HD BR-en)
de remélem hogy egyre több és több hasonló minőségű film lesz
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz DM-Fan #33218 üzenetére
hát igen ismeretlen terület. De amíg kb hetente pár órát használod csak, addig nem lehet probléma. Ezek a szemüveges rendszerek nem is a mindennapi 5-6 órás használathoz vannak kitalálva, az majd kb 3-4 év múlva a jól működő szemüveg nélküli 3D dolga lesz.
addig meg úgyis tv-t fogok váltani legalább egyszer
-
HUTCHDB
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
(neked is Johnny Cage):
Pontosan erről beszélek. Még durvább filmeket is tudnék hozni, mint pl. Hitchcock-tól A kötél c., ahol gyakorlatilag az egész film egy szobában forgatott jelenetből áll, sőt, egy snitt (!) az egész, talán egyetlen vágást fedeztem föl benne, de az is nagyon el volt rejtve. Ennek ellenére az egész film olyan szinten feszültséggel teli és izgalmas, hogy meg sem mer szólalni az ember közben.
De nagyon sok olyan hatalmas film van, ahol abszolút nem a látványtól lesz mesteri a film, én még Spielberg-től a Cápa előttről is tudok ilyet mondani, méghozzá az első egész-estés mozija, a Párbaj című film volt ilyen. Tipikus egy szereplős mozi, nagyon kevés dialógussal, mégis nagyon jó és feszültségteli film. De amúgy a Cápát is mai napig végig tudom izgulni úgy, mintha elsőre látnám. A film utolsó 40 percét annyiszor megnéztem, hogy össze se tudnám számolni, egyszerűen olyan nyomasztóan feszes, hogy már-már horror.
Persze a látványfilmeknek is megvan a létjogosultsága, sőt, olyan is van, ahol a színészi játék mellett az is legalább annyira fontos, de ott sem a 3D-ért kiáltok először, hanem inkább a nagy képméretért. Számomra a 3D nem nyújt annyival nagyobb élményt, mint amennyi zavaró tényezőt hoz, mert bőven vannak gyermekbetegségei, amiket viszont nehezen tolerálok, mert kizökkentenek a filmből.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz DM-Fan #33227 üzenetére
A Duell-t már nem is mertem beírni, hiszen talán még főiskolás korában csinálta, de már megvoltak az "oroszlánkörmei" a Mesternek..
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
-
Dudee
senior tag
Köszönöm a floating blackes levelemre adott válaszokat. Hát akkor megpróbálok belenyugodni, hogy ilyen. Ez van.
Viszont egy újabb dolgot szeretnék megkérdezni:
Mennyire homogén egy 50 colos plazma képe? Nekem ahogy említettem P50G20 van, és azt vettem észre, hogy egyszínű kép esetén a képernyő bizonyos területeken máshogy jelenik meg az adott szín. Nem tudom hogy hogyan tudnám jól leírni amit látok, de bizonyos részeken -nagyjából a kép közepe körül- mintha "foltos" lenne a kép. A foltok kb tenyérnyi méretűek. Ezt ma az egyik síközvetítés alatt vettem észre. A fehér hó azokon a részeken egy árnyalatnyit sötétebb, vagy talán sárgásabb.
Természetesen komplexebb képeknél ez nem látszik, de egy sima fehéres felületnél azonnal észrevehető.Ekkora méretben itt tart a tudomány, vagy kifogtam valamit?
-
DM-Fan
nagyúr
Sajnos még a legjobb plazmapanelek sem 100%-ig homogének. Az LCD-khez képest még mindig jócskán jobb a helyzet, de sajnos itt is előfordulhat minimális felhősödés, erre a komolyabb tesztekben is mindig felhívják a figyelmet, sőt, képekkel is szemléltetik. Szintén szerencse kérdése, hogy az ember milyen példányt fog ki, de teljesen makulátlan panelt élőben én személy szerint még a Kuro-k közt sem láttam.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
-
gban
veterán
Nézegettem ma a beállításokat (42U20), és meglepve láttam, hogy a normál mód és a mozi mód között akkor is jelentős eltérés van, ha alább minden beállítás tökugyanaz.
Ezek szerint ezek a módok nem csak különféle, először gyárilag beállított értékek eltárolására, majd egyszerű előhívására szolgálnak, hanem már alapból tartalmaznak egy egyedi, meg nem változtatható beállítást is, és én csak ahhoz képest változtatok a képen?
Remélem érthetően írtam le a gondolataimatPostázást nem vállalok.
-
szp1
addikt
Így van, gyárilag az user által nem befolyásolható paramétereket "lövik be" a különböző profiloknál ( gamma meg ilyesmi), és ha profilt váltasz azokhoz képest tudod a menüben lévő paramétereket alapról állítgatni.
Sajnos az alap Panák-nál elég kevés a "játéktér" ilyen szempontból.
De az is lehet, hogy jobb is így...Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok!
Megjött pénteken a tvm(annak ellenére, hogy 3-5 napot írt avplanet megjött 1 nap alatt), bontatlanul ahogy illik. A szállító felhozta volna ingyen a 4.re, nagyon rendes volt(végül feleségemmel vittük fel).
Kibontottam odafenn(érdekes, hogy volt a távirányítóhoz elem,valamint magyar nyelvű leírás,lefóliázott tv...ez a másik példányból mind hiányzott....).
Persze ezzel a tvvel sem volt minden oké az elején...
Kibontottam, összeraktam hagytam állni kb 50perc-1órát(hidegből jött be a drága).Elindítom, működik...
Na mondom toljunk rá 1080pt. Ekkor jött a ledöbbenés ugyanis szabálytalan időközönként(kb percente 2 szer) elcsíkozódott a kép. Mondanom se kell tiszta ideg lettem rögtön...
Próbáltam másik filmet másik lejátszóprogramot semmi változás....
Péntek éjjel nem sokat aludtam...tiszta gyomorideg voltam, hogy a 2. tv is szar.
Szombaton felkeltem és elkezdtem gondolkozni(ez nálam ritka ).
Mivel nem ugyanazokon a részeken jött elő, arra gyanakodtam, hogy valami kontakthiba is lehet...
Átdugtam HDMI1 csatlakozóból HDMI2 be a DVI-HDMI kábelt és azonnal megjavult minden....
Aztán kipróbáltam HDMI3at ottis jó volt....
Szóval vagy a HDMI1 a rossz, vagy csak nem volt jól bedugva nem tudom....
Hálistennek minden oké azóta is, normál beállításokkal alapfényerőn használom(még pár hétig)nagyon vigyázok hogy ha asszony retek klubot néz akkor zoom3ba nézze logo nélkül stb. Nehezen viseli de pár hetet kibír.Egyetlen apró gondom, hogy m2ts bluray filmeknél gyors fejmozgásoknál / scrollozásnál mintha picit ugrana a kép. Ez azonban lehet a powerdvd hibája is meg a videókártyám is szokott néha ilyet csinálni.
Ajánlották nekem mplayer home cinemát, reggel felraktam este teszt(szerintem ezzel minden apró problémám meg is oldódik).Összességében nagyon elégedett vagyok a 42G20 al(és az avplanettel), hihetetlen képe van Bluray anyaggal(swordfisht illetve a dark knightot néztem meg).
-
Sheltem77
aktív tag
Nálam ugyanez van. Sötétszürke képnél(mint pl a Powerdvd videó fül felülete) egy tenyérnyinél picit nagyobb részen a szürke picit zöldes árnyalatú. Csak akkor veszem észre ha belebújok a képernyőbe kb 20centire, és csak szürke felületnél látszik. (fehér felületen lehet picit sötétebb ott a rész nem figyeltem csak a beégést kerestem de hálistennek az nincs).
Nem érdemes foglalkozni vele szerintem, minden technológiának megvannak a sajátos egyedi apró szépséghibái.
Emlékeztek a Trinitron monitoroknál 17 colosnál volt 1 csík keresztbe a képernyőn, 19 colosnál 2 csík? Mégse zavart minket pedig fél méterről néztük a monitort.
Ezt se látja az ember(feleségem alig vette észre amikor mutattam neki).
Ez legyen a legnagyobb gondunk a tvvel.
-
snefftamas
aktív tag
válasz DM-Fan #33231 üzenetére
Igen gondoltam nem egyértelmű a kérdés valószínű hogy ez C6500 specifikus. A TV menüben van egy opció hogy "HDMI fekete szint" és ez alapból normálra van állítva és ki is van szürkítve nem elérhető. Mondjuk nekem csak analóg TV és HDD van usb-n rádugva. A Probléma az hogy értelemszerűen HDMI eszközt kell csatlakoztatni rá hogy ez az opció elérhető legyen de a csatlakoztatott eszköznél is RGB jelet-színterek, nem tudom nem értek hozzá (lehet colorspacenek hívják egyes eszközöknél) kell kiadnia HDMI-n keresztül hogy állítható legyen a TV az említett opció. Hogy miért kell állítani átállítani? Mert mindenhol azt olvastam külföldi tesztek, fórumok, hogy jelentősen javítja a fekete szintet, black crush nélkül ha a hdmi fekete szint beállítás alacsonyra van állítva.
Most két dolog miatt gondolkodom külső média player alkalmazásán. Az egyik amit fent leírtam a másik, hogy csak külső eszköz esetén lehet kalibrálni a képet a belső Média player nél csak az alapokat, fényerő kontraszt az előre beállított képmódok kiválasztásánál mást nem. White balance stb-t nem.
-
snefftamas
aktív tag
Tapasztaltam valamit a C6500-en és nem tudom igazán eldönteni, hogy ez micsoda. Amikor nézem a TV-t akkor indőnként változik a fényerő magától eco mód kikapcsolva. Alig észrevetően de ott van sztem hasonló lehet mint a floating black de ha jól tudom az a samu-nál nincs. És nem igazán tudom kötni mihez pl fekete háttér előtt világos tárgyakhoz. Mi lehet ez? A jelenség nem feltünő de ha figyeli az ember látható. Ez a kapott jel gyengesége lehet mkv, analóg tv vagy TV elektronika hiba?
Van erre vmi teszt ami egyértelműen kimutatja ha hibás vagy esetleg floating blackes?
-
kbalazsa
senior tag
Azt vettem észre, hogy az IFC (vagy 24p módban a smooth) bekapcsolásakor bizonyos esetekben néhány képelem rángatódzásba kezd. Tipikus példa amikor feliratok (pl. Fringe részeknél a helyszínek kiírása) esetleg más statikus képelemek látszanak miközben a kamera svenkel. Kipróbáltam, IFC kikapcs/bekapcs, ugyanannál a jelenetnél kikapcsolva nem, bekapcsolva jelentkezik a probléma. Valószínűleg nem tud mit kezdeni az elektronika azzal, hogy a képtartalom 99%-a képről képre egyenletesen változik (a háttér jobbról-balra mozog), miközben az az egy képelem ugyanott marad, ezért hol ide szúrja be a beszúrt frame-eken, hol oda helyezgeti = remeg, rángatódzik.
A probléma igazából ott van, hogy nem csak feliratoknál, hanem néha egyéb képelemeknél is jelentkezik. Pl. valamelyik filmben volt egy jelenet, amikor a hídon állt valaki, miközben a hidat oldalról láttuk (a kamera a híd mellett mozgott párhuzamosan) és a szereplő + a híd néhány eleme kezdett érdekes táncba... IFC nélkül meg nem.
Más is tapasztalt ilyet?
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
kbalazsa
senior tag
válasz M_AND_Ms #33244 üzenetére
Tényleg. Valahol passzívan meg volt ez a hsz-ed. Ugyanerről van szó valóban.
Egyébként tetszene a dolog, pl. párbeszédeknél nekem bejön, mintha életszerűbbé tenné a dolgot, tetszik a videószerű mozgás. Aztán jön egy pergősebb, gyorsabb jelenet (legalábbis amiben svenkelnek) és a képelem ráncigálás... oda-vissza kellene kapcsolgatni, de itt megette a fene, tényleg érdemes kikapcsolni az egészet.
(#33245) fokukac: akciót és gyors jelenetet nélkülöző filmekben azért el tudom képzelni, hogy a film egészére bekapcsoljam...
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
madgie
titán
válasz kbalazsa #33246 üzenetére
PC-re van olyan progi ,ami tud IFC-szerű képkockakitalálást, anno már a sorozatoknál látszott ,hogy mozgásnál a csatornalogo helye megkergült. Azóta nyugdíjaztam én is azt a progit (Splash Pro), pedig párbeszédes részeknél tényleg ütős néha (a 300 beszédesebb jelenetei, ilyesmi)
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Robotporszívók
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest