Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple notebookok
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Raspberry Pi
- Androidos tablet topic
Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz sbazsi #33849 üzenetére
Franc se tudja, az enyémnek a samsung szerint 340W az áramfelvétele, ehhez képest inkább a fele jellemző. Maga a műszer meg még ha 10%-os csalással dolgozna, akkor is túl nagy lenne a különbség....
Egyébként én az én plazmámmal nagyon nem vagyok megelégedve, legalábbis "képalkotásügyileg" nem, egy HD-s műholdvevőbvel használom, ahol 720p-ben kapja hdmi-n a jelet (1080i-n nekem rosszabb, életlenebb a kép, szerintem a tévé jobban skáláz fel 720p-ről, mint a beltéri 1080i-re. De a box-szal is, meg a dvb-t tunerrel is oldalirányú mozgásoknál szaggat a kép, vagyis ami oldalra mozog, az nem elúszik oldalra, hanem elugrál... Pl a duna tv híradójánál amikor alul megy a stáblista, olvashatatlan, elmossa a tévé a feliratot....
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Elijah Baley #33850 üzenetére
Ez a TV már 2008. tavaszán is erősen kifutó modell volt, ugyanis 2007-es modellévű, ráadásul 2006-os panel van benne. HD-Ready, elég magas fogyasztású, panelhibára eléggé hajlamos széria volt, garancia már nyilván nincs rá, gondolom nem keveset ment is már, az esetleges javítása iszonyatos összeg lenne. Ha makulátlan és hibátlanul működőképes is, akkor sem szabad többet adni érte, mint 40-50 eFt.
Mennyiért lehet eladni? Mindent annyiért, amennyiért talál rá vevőt az ember! Etikusan - a TV valós értékét ismerve - úgy 50 eFt-nál többet viszont "nem illik" kérni érte.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Azért, mert azt az értéket adják meg, ami a legeltúlzottabb használat mellett előfordulhat (pl. magasra állított kontrasztérték, világos képanyag folyamatos megjelenítése). Gondolom egyrészt azért, mert így látható, hogy a hálózatot mennyire terhelheti, illetve azért is, mert gondolom pl. az USA-ban azért is képes perelni valaki a gyártót, ha többet fogyaszt a készülék, mint amennyit az adatlapján feltüntetnek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
addikt
Panasonic 50C3 199K az eu******-ban
-
DM-Fan
nagyúr
válasz grabber #33856 üzenetére
Az elég korrekt induló ár! Tavaly azért kellett egy idő, hogy az 50"-os Panasonic HD-Ready-k beessenek 200 eFt alá.
erdoke:
"Láttam, de valahogy nem vagyok képben, hogy mit tud, illetve hogyan viszonyul a 300e Ft-os 50C7000 + szemüvegek kombóhoz ár/teljesítmény viszonyban."
Hát, bár a C3-at még nem láttam, de azt látatlanban is ki merem jelenteni, hogy nem egy kategória a két említett TV. A Panasonic C3 gyanítom erős C2 utánérzés lesz képiekben, a Samsung C7000 meg azért egy elég korrekt fullHD paneles TV, ráadásul 3D opcióval. Szóval szerintem ár/érték arányban (meg minden másban is) egyértelműen a Samsung a nyerő.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
addikt
válasz erdoke #33857 üzenetére
Köze sincs egymáshoz.
Azért írtam be ezt az infot,mert ez a legújabb panasonic tv generáció legolcsóbb 50" tv-je,amiről még senkinek sincs tapasztalata és még magyar árakat sem tudtunk igazából.
Amúgy ár/teljesítményben a Samsung 6500 a nyerő,ha nem kell 3D vagy ha kell akkor a 7000 tökéletes választás lesz(bár ez a 3D semennyire sem vonz és nem fogok kitérni a plazmafegyverek sugara elől,mert annyira nem élethű Szerintem csak a gond lehet vele egyelőre[szemüveg/fejfájás])[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz DM-Fan #33855 üzenetére
Még az is lehet, egy nem konstans fogyasztásnál mi szerint mérnének átlagot, gyanítható, hogy erre nincsen hivatalos mérési metódus, sajna ez viszont sok ember elriaszt. Én a 140W-ot fogyasztó 37"-os LG lcd után kellemesen meglepődtem....
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
erdoke
titán
válasz grabber #33859 üzenetére
A 6500-ast nem láttam akciósan, és az ajándék szemüveg + film szettel (24e Ft külön) 300-ért a C7000 most verhetetlennek tűnik.
Azzal tisztában vagyok, hogy egy 1024x768-as készüléket hasonlítunk a Full HD-hez, de árban sincs sok közük egymáshoz. Persze a fél ár talán reálisabb lenne...A legjobb aláírás a héten
-
BBéci
legenda
válasz grabber #33859 üzenetére
Akiknek lejátszottam VT20-on a Panasonic demófilmjét, hátrahőköltek a kamera frontlencséjére fröccsenő víztől és elhajoltak a feléjük dobott baseball labda elől. Én szintén.
A Samsung C7790 nem volt ennyire élethű, a C9000 viszont már közelítette a Panát, de annál a crosstalk kissé elrontotta az élvezetet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
GeneraL_XTX
veterán
azt a panasonic demólemezt nagyon megnézném de egy ps3 trailert is láttam ahol megvolt a feléd dobott labda effekt, nagyon nagy volt. Az új Uncharted 3 3D trailer is fantasztikus, sehol semmi crosstalk (GT20)
de az mondjuk fura hogy a samuknál nagyobb a crosstalk mint a panákon ezekszerint nem csak a panel válaszidején múlik a dolog?
-
BBéci
legenda
válasz grabber #33865 üzenetére
A demófilmeket arra hegyezik ki, hogy az ember dobjon egy hátast, ha meglátja.
Nekem tetszik a Pana 3D-je, remélem rövidesen látok valami olyan (akár felnőtt) filmet is, mondjuk a VT30-on - amitől legalább annyira leesik az állam, mint az emlegetett jelenetektől. Az Ice Age 3 nem nyűgözött le.Mit értesz az alatt, hogy +fizetni? Amennyivel többe kerül a 3D tévé?
A VT20 kétdimenziós anyaggal is verte a teljes tavalyi mezőnyt. Szerintem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
psg5
veterán
Üdv!
Elhúzodó tv-vásárlás előtt állok. Ott tartok, hogy 50" Hd ready Panasonic (nézési távolságot-2-2,5m ,de ha sokan vagyunk akkor van aki 4m ről nézné - valamint azt figyelembe véve, hogy sok sd anyag, set-top boxos tvzés lenne, sportműsorok,rip-ek,dvd filmek)
Még le vagyok ragadva a Pana 50X20 -asnál. Változott-e a megítélés, hogy Fullhd vagy Ready az említett tartalmakra? Valamint, annak idején nézegettem a Samsung 50C530-at is, a médialejátszó miatt, de azt úgy néz ki amúgy is veszünk külön.
A fenntieket figyelembe véve jelenleg mit érdemes még megnézni?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
M_AND_Ms
veterán
Elsőként az nem fogyasztás, hanem teljesítmény felvétel.
Minden villamos készülékre rá kell, hogy írják, hogy mennyi annak a max teljesítmény felvétele. És a maximum értéket kell, hogy feltüntessék rajta.
Az ok egyszerű: minden villamos készülék megterheli az őt villamos energiával ellátó rendszert. De nem terhelheti azt túl, mert az veszélyes (pl elégnek a vezetékek, stb.).
Tehát amikor te egy villamos készüléket rákapcsolsz a hálózatra, akkor tudnod kell, hogy annak mennyi a max teljesítmény felvétele, mennyi a max amit felvesz a hálózatbólÉs a készülékek nagy részben nem folyamatosan veszik fel a max teljesítményt. Pl egy vasaló is ki be kapcsol, a mosógépnél a fűtéskor van legnagyobb felvétel, de van, hogy épp majdnem nulla. Talán egy kenyérpirító az, ami működése közben végig, konstans módon a megadott teljesítményt veszi fel.
De a lényeg, hogy tudd, hogy az adott készüléknél mi a legnagyobb teljesítmény felvétel, így tudhatod, hogy biztonságosan használhatod-e az adott hálózatban, vagy sem. Ezért kötelező feltüntetni
Persze van hülyeségvédelem is: kismegszakító, vagy olvadóbiztosíték, ami több helyütt is el van helyezve az hálózatban és mindig a mögötte lévő hálózati részt védi. Ha az arra kapcsolt készülékek össz felvett teljesítménye eléri az annak a hálózatnak a teherbírását, akkor ezek a védelmek lekapcsolják a hálózatot: levág a kismegszakító, kiolvad a biztosíték.
Amúgy a fogyasztás, az egységnyi idő alatt felvett össz teljesítmény, tehát a fogyasztás érték megadásakor azt is meg kell adni, menyi idő alatt. Pl: 200 kW/h az annyi, hogy óránként 200 kW.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
gabben85
csendes tag
Tegnap megvettem az oplay hd2-t.Amitől féltem hogy nagyon fog zúgni a ventije, de szinte semmit nem hallani. Még ismerkedek vele egyenlőre, amit nem értek igazán, hogy a kimenő jelnél mikor kell 50,ill 60hz-re állítani,meg mikor kell bekapcsolni a 24p-t.Az nyilvánvaló mikor teszem 720/1080p-re de az előzőeket nem tudom.Valaki le tudná nekem írni röviden?
-
gabben85
csendes tag
bocs, bemenőnél!
-
formax
tag
Azt nem tudom 50"-osoknál mi a helyzet, de 42"-osnál az X20 (ill. a fullHD U20) már nem beszerezhető, csak bemutató darabot lehetne venni, amit nem ajánlok. Tudom, hogy több helyen szerepel a honlapon, vagy kint van az áruházban, de rákérdezés után mindenütt ez derült ki.
Szóval, lehet, hogy az 50X20 már csak álom, helyette az 50C3 lesz beszerezhető.
Magam részéről megrendeltem a P42C3-at, várom a visszajelzést az érkezés időpontjáról.formax
-
psg5
veterán
válasz formax #33872 üzenetére
Köszi.
Miért tetted off topicba? Szerintem témába illő a válaszod.
Hát pedig mindenképpen 50"-osat keresek,mert akit ismerek és vett 42 vagy 46-osat mindenki azt mondja, hogy utólag símán beválallná az 50" eset (pedig van aki panelban lakik...) Jó nyilván az ár is behatárolja a dolgokat...F.K.T.
-
psg5
veterán
Rokonságban van egy Samsung PS42B430P Plazma. Várható minőségi javulás amennyiben set-top boxon keresztűl jönne digitálisan a jel? Most sima analóg, hagyományos koaxkábelen jön és hát azért elég pixeles.
F.K.T.
-
-
HUTCHDB
nagyúr
egy digitális jel ezen képmegjelenítőknél igen is kell(lene).
sokkal jobb a képminőség, ezt tapasztalatból mondom.
ráadásul a digitális adások között jónéhány már HD, ami nagyon szépen mutat.
ezek az adók, mint pl.: National Geographic HD, iszonyatosan szép képet produkálnak.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
diablo666
tag
Panasonic TC-P54G25 54
--ez olyasmi,mint a g20?amazonon lattam ezer dollarert..
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest