Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Projektor topic
- Félig tévé, félig monitor: LG MyView Smart Monitor
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz csokoládé13 #13329 üzenetére
"valahogy jobbnak tűnik az adatlapja alapján"
Már megbocsáss, de hogyan lehet tévét adatlap alapján választani, egy másiknál jobbnak minősíteni???
Élőben meg kell nézni, amíg ez nem történt meg, szót sem kellene ejteni róla.
Szerintem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Sutty66 #13330 üzenetére
A 42 colos G20 ára 250000 Ft. 1995-ben vettem ma is működő 72 centis Sony Trinitron tévémet, aminek listaára 187000 volt. Szerinted az mennyi lenne most, az inflációt figyelembe véve? 400000???
Ennyit a magyar valóságról.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
csokoládé13
tag
Megbocsájtok Mivel este be ugrottam az Árkádba és megnéztem. Tetszett a képe mindkettőnek, de nem egymás mellett voltak, ezért nem tudtam őket annyira összehasonlítani.
Mivel nem vagyok hozzáértő könnyen becsapnak, pedig utána olvastam pár dolognak. Az eladó srác szerint az LG jobb, de ez csak a személyes véleménye...
Nem adatlap alapján akarok választani, de pont az miatt mentem el megnézni a MM-ba, mert valahogy jobbnak tűntek a paraméterek! Például a kontrasztja is magasabb, amit nem tudok hova tenni, mert nem tudom mennyire számít (3M:1 - 2M:1). Meg ott van ez a pulldown dolog, amiben lehet hogy az LG jobb (Samsungról nem is találtam infót).
Szóval azért kérem a segítséget, mert nem igazán látok különbséget a két TV képe között, kb ugyanannyiba kerülnek és én nyilván a jobbat szeretném megvenni!
Remélem így már tudsz konkrétabbat mondani! Előre is köszi! -
snail1981
tag
Lenne egy amatőr kérdésem. A G20-as plazma elméletileg képes a digitális tv adásokat külső winchesterre rögzíteni. Nekem UPC "tányéros" tv-m van. Ez most minek számít? Tudok erről műsort rögzíteni? Ha igen akkor még be kell ruháznom egy külső vinyóra.
-
Integra
titán
itt nem ájultak el a 65-ös vt20 3d képességétől
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Seb3s
tag
válasz Sutty66 #13349 üzenetére
d-sub már a múlt! Értsd meg. Analóg ezért romlik a képminőség.
Pont ez a lényeg: Minek vennél drága tv-t, ha nem tudod jó minőségben továbbítani a jelet a tv-be?? Akkor mégis milyen alapon várhatnád el a legjobbat a tv-től? Sz*rból nem lehet várat építeni. Ma már a legolcsóbb ati kártya is tud dxva-t ha jól tudom, és a hdmi port (vagy dvi átalakítóval) is alapnak számít. Ha játszani akar a gyerek inkább konzol (xbox), de azt is hdmi-vel összekötve (de ez egyéni vélemény).Tough ain't enough.
-
g_miki
csendes tag
Sziasztok!
P42c20e-vel van valakinek tapasztalata? p42x10y vagy ez? jól tudom hogy a csatlakozók száma és az évjárat csak a különdség? -
Joshi
titán
HTPC-vel használom HDMI kábellel ahol is be lehet állítani a VGA driverben hogy adjon HDMI-n keresztül hangot vagy sem. A HTPC-be egy geforce 210 van és támogatott a DXVA és CUDA is. Eddig az összes extreme kódolású HD filmet is lejátszotta hardveres gyorsítással, szerintem az egyik legjobb multimédia vga kártya.
További tapasztalatok az LG 50PK250 TV-vel kapcsolatban. Fogyasztásmérővel megnéztem mit "zabál" a kicsike, és hát bizony sokkal többet eszik mint egy sima 82-es LCD ami nem is meglepő már csak a méreteket tekintve is.
Az SD adásokat nézve maximális energiatakarékos módban 150-250W között ingadozik a fogyasztás de inkább 200W alatt marad, szerintem átlag 190-210W lehet így a fogyasztás. Ez sokban függ attól hogy mennyire világos a megjelenített kép. Egyébként ezt az értéket írják ki az LG hivatalos honlapjára(195W).
Az SD adásoknál energiatakarékos mód kikapcsolásánál 250-380W között fogyaszt a masina ami nagyjából 300-310W átlagra jön ki a Discoveryt nézve, de hangsúlyozom hogy ez elsősorban tartalom függő.
A képernyő nagyon tükröződik ami engem egy kicsit zavar igaz ha mozizik az ember akkor úgy is besötétít vagy már este van.Majd még a beállításokkal el játszadozom a hétvége folyamán.
-
Sutty66
tag
Örülök neki hogy neked nem drága 250000 ft-os készülék, de felhívnám a figyelmedet hogy sokan élnek jóval szerényebb keretek között és ez akkor is ez a magyar valóság. Amikor te a 187e forintos tv-det vetted akkor én a szegény németeknél vettem az enyémet. Szállítás nélkül épp 90e forintba került és abbol még jött vissza némi adó. Az inflációt azt nyugodtan elfelejtheted mert ezek alapján a kifutó készülékeknél is kellene emelkedni a listaárnak.
[ Szerkesztve ]
-
kalmarattila
csendes tag
Nemtudom szabad-e itt ilyet kérdezni, de mi a véleményetek a Vaterán árult németből behozott 42"-es plazmákról 50 000 Ft környékén? Általában valami "zsny" nevű (Life, WEG, stb.), de odaírják hogy Samsung vagy LG a belseje. Ennyit tudok csak kigazdálkodni, többre nem telik, de azért így még beleférhet egy ekkora TV a költségvetésbe... Mire számíthatok egy ilyen TV megvételével?
-
PB
tag
válasz g_miki #13360 üzenetére
szia!
Sajnos a C2-esekről egy normális tesztet sem olvastam még a neten. Továbbá ebben a fórumban sem ez a húzómodell
Hozzászólások vannak itt-ott amazon.com -on stb. de semmi érdemleges.
X10-ről viszont rengeteg helyen, elvégre több mint egy éve a piacon van.Amúgy én most készülök C2-t rendelni, sokat segített nekem is a fórum, DM-Fan, Morris , Placi58
Igaz amekkora méretben nekem kellett TV, ott a C2 olcsóbb 15k-val , mint az X10.
Emelett újabb, jobb panel, kisebb fogyasztás (remélem...) , az egyedüli hátránya (Dsub hiánya, és csak 2 HDMI mellett) , a tükrözödés! amire úgy gondolok, hogy a jelenlegi CRT-nél jobban nem fog, valamint ha a tartalom megköveteli akkor amúgy is sötétítek (független hogy van -e AR réteg vagy sem) , napközbeni 1-2 órás TV szörföt meg nem nevezném igényes adásnak esti mozihoz vásárolom inkább.szp1 fórumtárshoz hasonlóan, közel fele annyiért sikerült találjak egyet mint a 46G10 volt akcióban.
De nem akarlak lebeszélni, főleg ha ahogy látom a 42"-es méretben egy árban van a C2 és X10. Ha G12 és G13 -as panelről tudsz jó összehasonlítást találni akkor az még segíthet.
jó döntést!
-
szp1
addikt
Az első pozitív "csalódás" a C10-el kapcsolatban: meglepően jó a hangja !
Ettől nagyon tartottam, de átlagos filmhez, ahol nem fontos az 5.1 mert nincs sok effekt, csak zene és párbeszéd V-sound módban teljesen elég !
Viszont a tükröződés az megvan. Egy idő után meg lehet szokni, de ez jóval nagyobb felület mint a CRT volt...
Úgyhogy aki érzékeny erre ( nappal tévézik ), az válasszon AR réteges típust..
A másik, hogy az analóg adás hibái nyilván hatványozottan jelentkeznek. Sürgősen hívnom kell a kábeles embert. ( képzelem egy FullHD-n milyen lehet... )
És be kell szereznem egy HDMI-s lejátszót.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
tibibi
őstag
kipróbáltam az avatar 1080p filmmel a tv-t mit mondjak megdöbbentő a különbség a régi projektoros tv és az új közt.Nem láttam "reccenést" pedig figyeltem nagyon folyamatossan viszi .
-
minas
aktív tag
Off. Javaslatot kérek, hátha valaki sejti a megoldást. Műholdas UPC Direct-em van és földi digitális/analóg vételem. A műholdas adás képe alatt "átlátszik" egy másik adó képe. Azt nem tudom meghatározni, hogy szintén egy műholdasé, avagy a földié. De mögötte van és "úszik" balról jobbra. Elvileg minden helyesen van bekötve. Mi lehet a megoldás?
KTTech: különösen érdekelne a tanácsod, mint antennában is járatos szakinak.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Ez az a bizonyos RF brumm, ehhez kell a "galvanikus leválasztó"...amiről korábban írtak a kollégák.
Nekem is ilyen van. Várom a kábeles embert.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Ja, és arra figyelj, hogy a TV egy közös elosztóból kapja az áramot a többi kütyüvel, mert a dugaljak között is kialakul ilyen "interferencia" szerűség.
Pont ilyen úszás van nekem is!
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
minas
aktív tag
Minden egy dugaljból jön elosztóval (tv, erősítő, dvd-felvevő, settop box)....
Igen, anno megtaláltam, elolvastam. Annak alapján viszont éppen nem valószínüsítem a földhurok, rf brumm jelenséget. Persze lehet, hogy tévedek.
Neked egy ilyen galvanikus leválasztóra megszűnt? Mert találtam külön földhurok leválasztót is.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz Sutty66 #13374 üzenetére
DM-Fan korábban belinkelt egy cikket a brumm-ról, ott olvastam, kipróbáltam és tényleg.
Keress vissza egy kicsit, megtalálod a linket a hsz-ben.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
minas
aktív tag
-
Bruce_01
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és elég sok forumot olvastam már, főleg itt találtam fontos infokat, aminek köszönhetően az LCD helyett plazmát és azon belül is mindenképp Panasonicot vennék.
Kb 160 ezer Ft-om van rá, 42' a méret, nagyobb nem fér el. Amit kinéztem az a 42x25 amit most megkapok körülbelül 155 ezer Ft-ért. A 42x20 is megfelelne, de azon nincs tükröződésmentes bevonat.
Kb. 2,5-3 méterről, főleg filmeket (avi, Divx szmgépről és TV-t néznék rajta (digi tv, szóval az adás minőségéjével nem lenne gond szerencsére).
A kérdésem viszont a következő lenne:
Érdemes lenne -e megvennem a 42u10 v a 42s10 tv-t??
Tudom, hogy ezek full HD és 3 méterről nem látnám már a különbséget a felbontást illetőleg. De a jobb panel, nagyobb kontraszt és több szín miatt nem éri meg azt a plusz 10 ezer Ft különbséget? Mert ha igen, akkor az 42u10-et már megkapnám 159.000 Ft-ért, az 42s10-t pedig 165.000 Ft környékén. Már csak ezen vacilálok, ha sikerül eldönteni ezt a kérdést akkor szerintem megyek és megveszem valahol a kiválasztottat.
Köszi előre is a válaszotokat és a segítséget! -
BekeVon
tag
üdv.
180-190 e ft szánok tvre, filmnézésre illetve játékra, esetleg fotó szerkesztésre. (42"-50", Hdmi kábellel pcről oldanám meg a filmezést illete a játékot(+xbox). Tudnátok nekem ajánlani valamit. Én egy 5. generációs Samsung plazmát néztem ki, kérdés hogy jó választás lenne-e?[ Szerkesztve ]
-
Seb3s
tag
válasz BekeVon #13384 üzenetére
Ezt ajánlom: [link]
Ár/értékben ez éri meg a legjobban szvsz. Több mint a kereted kb 30ezerrel, de cserébe 50es, full hd, idei modell. német teszt alapján is jónak tűnik. én ezt venném..
Vagy pk250 de csak 2db hdmi van rajta, ami ha konzolod is van akkor kevés lesz. Ez nem rendelkezik THX tanusítvánnyal sem..Tough ain't enough.
-
szp1
addikt
válasz Bruce_01 #13383 üzenetére
Szia!
"Tudom, hogy ezek full HD és 3 méterről nem látnám már a különbséget"
Ez pontosan így van. Arra a felhasználásra, amit leírtál, bőven megfelel a HDReady felbontás is. Az X25 jó választás, azt azért érdeklődd meg a Panasonic-nál, hogy arra is vonatkozik e az 5 éves kiterjesztett garancia. Úgy tudom, hogy Mo-n ezt a típust "hivatalosan" nem forgalmazzák....viszont van AR bevonata.
[ Szerkesztve ]
-
P00By
nagyúr
Megint itt!
Elkezdtem kicsit nézelődni, ugye a kiszemelt az LG 50K350. Ezt most 237.300 Ft tudná megvenni. Viszont látom, h a panashop-ban a TX-P50S10E is ennyi. És ehhez júli 10.-ig 5 év garanciát adnak, szemben az lg 2 évével.
A pana az tavalyi model?
Azt látom, h "csak" 400 Hz-es míg az lg 600, ill. a dinamikus kontraszt 2M:1 vs. 3M:1.
Ez látható különbség lenne(upc digital meg dvd nézéshez lesz használva)?Még annyit, h a pana specifikációjában látok egy ilyet: Mozgóképfelbontás:900 sor Ez pontosan mit takar?
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
nem volt betervezve TV vásárlásom, bár 10 éves 72 centis samu crt-m vacakol, nem éri meg javíttatni. (csak többedik bekapcsolásra jön be a kép) betévedtem tegnap egy euronics üzletbe, ahol is megakadt a szemem egy TV-n, aminek feltűnően jó képe volt, Duna TV ment rajt. Aztán meglepett az ára: 149.900 -15% amennyiben Aura hitelkártyával veszem. Nos találtunk idehaza ilyent, bár sosem használtuk, szóval így 127500Ft, (megvan kp-ban, betolom másnap a kártya számlájára)
Típus: Samsung PS50B430. Kutakodtam neten, ami tetszik, hogy van benn mpeg4 tuner. Viszont olvastam okosságokat, hogy 24p és 5:5 pull down nélkül nem jó a kép. Nos ebben ilyesmi nincs. Nekem TV-t nézni kell (UPC Direkt tányéros) illetve vennék mellé valami médialejtászót összetorrentezett 720p filmekhez. Nos meg merjem ezt venni? Annyira tetszik az ára, hogy nehezen tartom vissza magam, persze nem szeretném azt sem, hogy valami gagyit vegyek, mert olcsó. Amúgy volt egy LG 50"-os plazma is hasonló áron, és az LG honlapján a HD ready (1366X768) plazmáknál már írják a 24p és 5:5 pull down képességet. A boltban ugyanaz az adás az LG-n nem tűnt annyira szépnek, igaz ez lehetett beállításbeli különbség is.Esetleg van valakinek ez a PS50B430-as készüléke?
Köszönöm a jótanácsokat előre is.
Jahh, azt már tudom, hogy plazmát akarok, az LCD képe nekem egyáltalán nem tetszett.
Szerkesztve: még valami, nekem tetszett, hogy ahogy kapcsolgattuk a készüléken a csatornákat, jól kezelte a 4:3, 16:9 képarány változást, és ahol 4:3-as adás ment, ott kétoldalt fekete sávot rakott, hogy arányhelyes maradjon a kép. Ez nagyon szinpatikus, utálom mikor el van nyújtva a 4:3 16:9-re! 50 col már elég, hogy 4:3 ban is méretes legyen a kép.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
szp1
addikt
válasz Gabor970 #13391 üzenetére
Szia!
Tavalyi modell, alaptípus, DM-Fan az 1.hsz-ben érintette a Samuk tulajdonságait is, ott olvashatsz néhány jellemzőt (ghosting, feketeszint).
Ha nem nézel BD-t 24p-vel a pulldown-nak szerintem nincs jelentősége.
Akkor is csak akkor veszed észre, ha érzékeny rá a szemed.
Ami nincs és kellhet, az a tükrözés elleni réteg (AR), ami a b450-esen van csak.
Ha 50"-osban gondolkodsz: ennyiért ingyen van.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Az lenne a kérdésem hogy az LG 50PK250-en melyik bemenet szolgál DVB-T/C digitális tunerként?
Én a PCMCIA Card Slotra tippelnék, ha ez akkor ilyen kártyát a szolgáltató ad? -
Gabor970
addikt
köszönöm a választ!
igen, 50-es tetszik, nagy a nappali, kb 50nm étkezővel együtt.
Persze folyamatosan dolgozik bennem a "ha már-akkor már" szokásos vásárlási gondolatsor. No kedden benézek az egerszegi MM-ba is, megnézzük mi ott a kínálat. Nem az ár miatt, mert nem hinném, hogy ennyiért kapnék jobbat/ugyanilyent, csak a lehetőségeket jobban megvizsgálom.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
szp1
addikt
válasz Gabor970 #13394 üzenetére
Ha nem akarsz sokat költeni, és nagy kell, még a B450 vagy a Pana C2Y jöhet szóba. Esetleg valamelyik új LG, de azokat nem ismerem....
A lényeg az, hogy olyat vegyél amelyet ki is tudsz használni, ne fizess feleslegesen egy valag pénzt ki egy csomó szolgáltatásért amit nem is alkalmazol.
Meg ne az hajtson, hogy csak azért is megveszem a legújabb-legjobb csillivilli tévét.
Ami fontos a képminőség, a csatlakozók, és a beállítási lehetőségek.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
szp1
addikt
A DVB-T jel az antennabemeneten megy be, ahol az analóg kábel TV jele is.Ehhez kell tető vagy szobaantenna, attól függ milyen erős a digitális adó jele ( hol laksz ).
A digitális kábel vagy sat szolgáltató általában kódkártyás stb-t ad, amit vagy SCART-on vagy jobb esetben HDMI-n köthetsz a TV-re. Némely szolgáltató stb-jét ki lehet váltani az általad lefényképezett PCMCIA helyre bedugott kártya olvasó modullal, és ilyen módon használható a TV saját DVB-C tunere ami általában jobb minőségű mint a szolgáltató által adott. ( sajnos pont az LG-kre panaszkodnak ).[ Szerkesztve ]
-
Bruce_01
csendes tag
Köszönöm a válaszod!
Ha megvenném a 42u10-t a 42x25 helyett akkor nem a felbontás miatt venném meg (azt nem használnám ki), hanem csak a jobb kontraszt,több szín és még az az egy két dolog amivel szebb lehet a Tv képe ugye. Erre kérdeztem rá, hogy ezek miatt érdemes-e megvennem +10 ezer Ft ráfizetéssel a 42u10-t. Ez egyébként valamivel olcsóbb mint az s10, mivel nincs benne a D Sub csatlakozó, ha jól tudom, ennek hiánya pedig nem probléma szerintem.
Egyébként az u10-ben és s10-ben nincsen AR bevonat mint az x25-ben? Ugyanúgy tükröződik akkor mint az x20? -
B.bazsa
csendes tag
Sziasztok!
Mint teljesen laikus felhasználó kérdezhetek néhány számomra érthetetlen dolgot?
Megvettem a 50G20-as panát, mert úgy gondoltam, hogy ez már egy nagy tudású tv.
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy tv-zésen kívül nem tudom másra használni.
- USB-ről nem játsza le az avi-t, mp3-mat.... akkor mi értelme?
- USB-re nem rögzít tv adást
- rádugtam egy USB TP-LINK wifi "vevőt" és még sem lehet netezni a tv-n
-THX módban az UPC digitális adásain (néhány csatornánál) alól színes csík vibrál. Analóg THX-nél nem.
- én a képétől sem ájultam el. A 42PY80-as másik tv-m képe semmivel sem rosszab....Jól gondolom a fenti dolgokat? Tényleg használhatatlan?
valamint egy jó beállítást sem tudtam még elérni.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Google Chromecast Ultra TV okositó!
- Denon AVR-X2700H DOLBY Atmos, Dts 8K, dolby vision
- 1 hónapos Audioengine A2+ cordial kábelekkel gyári álvánnyal
- LG 55UP78003LB Smart LED TV, 55" 139 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI
- Apple AirPods 3 100% eredeti hibátlan 2025.05.29. Apple jótállás névre szóló számla.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest