Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Seb3s
tag
válasz Attici #13250 üzenetére
Szerinted csak a multik (MM, Saturn, stb) forgalmaznak MO.-on hivatalosan LG-t és egy netes bolt sem?
Írtam, hogy a szürke import más tészta, de ez két perc alatt kideríthető milyen garit adnak. A netes boltok a kisebb árrés miatt olcsóbbak. (kevesebb alkalmazott, nem kell saját szalont bérelni, stb.)Tough ain't enough.
-
Attici
őstag
Baromi egyszerű! Csak meg kell kérdezni a boltot, hogy milyen garival adja. A legtöbbhöz oda van írva, hogy EU-s. Ha mégis Mo-s akkor semmi gond! Amelyik olcsó volt és megkérdeztem az mind EU-s volt! Amitől olcsóbbak az az, hogy nincs raktárkészlet, nem áll benne a pénze, azt hozza amit rendelnek tőle! Viszont a multik olcsóbban jutnak a termékhez, mert nagy tételben vásárolnak, fél éves átutalással. Viszont nagyobb az árrés is!
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
redhunter
senior tag
Akkor elmondhatjuk hogy a netes áruházak közűl egyik sem hivatalos magyarországi garanciát ad?Már persze most lg-röl beszélek.
PSN - RedFoxHun
-
djherby
tag
válasz Attici #13251 üzenetére
Hello!
A 430-as csak HD (1366*768) felbontású. De ha csak a felbontásban van a különbség, akkor ugyanolyan jó TV lehet, mint az én 530-asom. De sztem egyszerűen úgy tudod összehasonlítani, hogy böngészőben megnyitod mindkettő adatlapját két külön lapon (Firefox). Én is így csináltam pár esetben.
-
djherby
tag
válasz Attici #13259 üzenetére
Nekem sincs BD-m, de attól még tudok nézni HD filmeket. De még lehet!
Nekem jobban bejön a Samu képe, teljesen meg vagyok elégedve.
Bár sztem nézd meg őket élőbe. Mondjuk eszembe jutott, hogy ami plazma először lenyűgözött, az pont egy 430-as volt, csak még a B széria. Az tűnt fel, hogy tuti jó képe van. -
napocska2
senior tag
válasz szecska24 #13211 üzenetére
Szia!
Mi is erősen a 42S20E felé tendálunk apával, (bár a pénztárcánk jobban örülne az X20-asnak), emiatt nagyon érdekelnének az eddigi tapasztalataid az új szerzeményeddel kapcsolatosan!
Nekünk T-home digitális csomagunk van és foglalkoztat, hogy hogyan fognak mutatni ezen a TV-n a meccsek, mert ha mellé lövök a választásnál, akkor életem végéig hallgathatom a férjem szemrehányásait! Szóval nem szeretnék homályba hajló képpel szembesülni TV nézés közben, de ezt nem igazán lehet a szokásos szemrevételező helyeken (MM, Euronics)
felmérni. Egyénként hol sikerült megvenned és mennyiért? -
BBéci
legenda
válasz napocska2 #13261 üzenetére
Homályba biztosan nem fog hajlani, akár apával, akár a férjeddel nézed.
Ha a kábeltévén kívül nem lesz más jelforrás hozzákötve, felesleges G20-ast venni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szp1
addikt
válasz napocska2 #13261 üzenetére
Szerintem TV-zéshez felesleges FullHD felbontás, főleg 42"-ban. Ha meg a nézési távolság 2 m, vagy távolabbi akkor meg tényleg nem kell. Az X20 is elég lenne.
A T-Home nem tudom milyen, de nagy gond nem lehet a digitális alapú adásokkal, plazmán meg különösen nem...olyasmi mint a hagyományos CRT, csak nagyobbAz erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
minas
aktív tag
válasz djherby #13249 üzenetére
Gratulálok a tévédhez!
Ha Samsungot vettem volna, az 50C530-ast vettem volna én is. Amikor nézelődtem, akárhol láttam, mindenhol annak a képe tetszett a legjobban. Végül másként alakult, de a meglévővel is elégedett vagyok eddig maximálisan. Egyedül az 50-es méret hiányzik egy kicsit.
Ha esetleg sikerül majd megméregetni a fogyasztását, írd le, kíváncsi vagyok rá. Én 3 napja méregetem folyamatosan, eddig átlagosan 220-230W körül jött ki. De havi 1000-1500 forintnyi villanyszámlát megér egy ilyen tévé. 130-150W egész "sötét" képeknél, de bőven kalandozik 350-400W fölött is. Mondjuk az csak reklámduma, miszerint ezek a NeoPDP panelek "feleannyit" fogyasztanak. Persze attól függ, mihez képest[ Szerkesztve ]
-
ikormos
csendes tag
válasz Hosszúpuska #13244 üzenetére
>Múlt hétvégén szerettem volna a 46G20-amhoz LAN adaptert venni, hogy végre kitudjam próbálni az internetet rajta
Ööööö .. Ez most mi? Akkor most mégsincs ethernet a G20-on? Akkor hogyan megy a DLNA? Nem értem...
KI -
jaktib
tag
válasz djherby #13249 üzenetére
Gratulálok a tv-hez!
Szerintem sokan átéltük azt a pár izgatott első hetet amikor hazakerült a tv, és próbálgattuk mindenféle anyaggal, és csak ámultunk. Kicsit irigyellek is érte, mert már nekem tavaly november óta megvan, és már a jóhoz hamar hozzászoktam. Igaz nekem csak a 50 B430-as van mert akkor még az 530-as nekem nagyon drága volt, meg mivel 3 méter fölött van a nézési távolság gondoltam nem kell a full HD. Így is lett.
Engem a tv gyönyörű színei a mai napig is azért ámulatba tudnak ejteni.
Jó tesztelést
Kár hogy ide nem is mernek írni az olyanok akiknek LG, vagy Samsung tévéjük van , mert valahogy mindig megkapjuk, hogy a Panasonic a király, és a G20 alatt nem is érdemes keresgéli. Mert annál jobb tv csak elméletben van, de ha lenne is, az a Panasonic mérnökeinek a fejében létezne Persze most egy picit eltúloztam, de olvasgatva a fórumot kicsit ez az érzésem."A Panasonic-on túl is van élet"
-
napocska2
senior tag
G20-ról már nem is álmodozom, de egy S20 még éppen beleférne a büdzsébe. Mióta benneteket olvasgatlak, nagyok kikupálódtam Panasonic plazmákból.
szp1:
Nem csak tévézni szeretnénk rajta, hanem filmrajongó lévén notebookról filmeket bámulni naphosszat, emiatt hajlanék inkább a fullHD felé.
És emiatt is estem döntésképtelenségbe, hiszen csak 25 ezer a pénzbeli különbség az X20 és az S20 között és az utóbbi úgy remélem, hogy szebb képet produkál. -
BBéci
legenda
válasz ikormos #13267 üzenetére
A DLNA vezeték nélküli technológia, azzal a számítógépeden lévő tartalmat tudod a tévén nézni, de van a G20-on ethernet csatlakozó is például internetezéshez, amit kiválthatsz az USB-s adapterrel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tammma
csendes tag
hali,
láma kérdés:
1.
a HD Ready Panák felbontása 1024x768, ami ugye nem 16:9 pixelekben számolva. ez nem okoz gondot/torzulás 16:9-es jel esetén?
2.
mi a különbség TX-P42X20 és TX-P42X25 között, illetve a végén lévő E és ES jelölésű típusok között.előre is köszi a válaszokat.
-
Morris
veterán
válasz jaktib #13268 üzenetére
Én jóval a G20 alatti típust vettem és maximálisan elégedett vagyok vele. Kábel tv és DVD-re több mint tökéletes. Minden szempontból. Keresve sem találok hibát, pedig a kategória legalapabbja (Panasonic TX-P42C10E)
tammma: Így van 1024*768! Én nem vettem észre torzulást. Nagyon szép képe van!
[ Szerkesztve ]
-
peti85
senior tag
válasz tammma #13271 üzenetére
1. nem négyzet alakúak a pixelek, így nem lesz torzult a kép
2. a 25-ösön van AR réteg, így az nem tükröződik annyira, viszont hivatalosan nincs magyar forgalomban, így arra tuti nem kapsz 5 év gart, az ES végű pedig ezüst színű, nem feketeHP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
A Panasonic TX-P42S20-as televíziójáról kérnék véleményt. Jó vétel? Vannak gyengéi? Sok sportadást nézek, ezért választanám ezt a készüléket (jégkorong, foci) illetve a barátságos ára is számít.
Még az lenne a kérdésem, hogy a TX-P42G20 neoPDP technológiája megéri a 60ezer forint felárat az előbbihez viszonyítva? Pontosan mit takar ez a technológia?
Köszönettel: W.Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
szecska24
tag
válasz napocska2 #13269 üzenetére
Szia!
Szóval a Foci VB nekem is szempont volt, ezen kívül még pc-ről látom el HD anyaggal, és néha játszom is (most már hogy több mint egy napja folyamatosan nyúzom jelenthetem: se beégés se semmi ehhez hasonló nem tapasztalható, pedig játékoknál a HUD van, hogy több, mint fél órán át ott volt....). Nekem UPC digitális adása van set top boxxal, és bár a minőségre nem lehet panasz (sokkal szebb, mint szüleim 32-es LCD samuján), azért el tudnék képzelni szebbet is. Ez persze főleg a kis felbontás számlájára írható. Ugyanakkor DVB-T -n keresztül elérhető az M1 HD egy tetőantennával, vagy egy beltéri antennával. Nekem [ez utóbbi] van, és a szoba legmélyebb bugyraiban is tökéletesen fogja az említett csatornát (apropó okosok: hogyan tudom ellenőrizni a jelerősséget?). Ez még ugyan mindig nem BluRay minőségű, de azért nagyságrendekkel jobb, mint a sima SD adás. (Amúgy azért beszélek ennyit az M1-ről, mert az fogja adni a Foci VB-t
A két tv között (U és S) az volt a döntő különbség számomra, amit Sanci38 írt:
U széria:400 subfield pásztázás 900sorfelbontás V-real pro3 2 Hdmi
S széria:600 subfield pásztázás 1080 sorfelbontás Vreal pro4 3 Hdmi
Így nem kell komromisszumot kötnöm FullHD lejátszásnál sem, és a mozgásokat is szebben jeleníti meg (elvileg).
Én az enyémet [itt] vettem, kihasználva a jelenlegi akciót.
Ha bármi kérdésed van még kérdezz nyugodtan! -
csokoládé13
tag
Hello!
A mai napig teljesen abban voltam hogy LCD TV-t veszek, a jobb fogyasztás miatt akartam elsősorban. Ma viszont az MM-ban nézegettem a plazmákat és sokkal jobban tetszettek. Árban még jobbak is mint a hasonló méretű LCD-k. Olvasgattam a fórumokat és egyértelműen mindenhol a Panasonicot mondják a legjobbnak, viszont kicsit nekem drágák, ezért egy Samsung mellett döntöttem. Ki is néztem egyet. Viszont ez nem full HD, ez mennyire "baj"? Mit kell tudni a Samsungokról, mennyire jók a Panasonicokhoz képest? Illetve erről a modellről mit tudtok mondani? Ha tudtok jobbat 140 körül, akkor jöhetnek!!! Ebben a modellben tetszik hogy van beépített médialejátszó, persze ez nem szempont de jó dolog, érdemes ezekről lemondani egy Panasonic miatt?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Warpig #13274 üzenetére
Teljesen jó vétel, már az S20 is 600 Hz-es SubFieldDrive engine-nel dolgozik, ez nagy előny, ha sok sportot nézel, a gyors mozgásoknál kevésbé mosódik a kép. Amúgy átlag középkategóriás fullHD modell, semmi extra. A G20 már NeoPDP panellal szerelt, mélyebb fekete, nagyobb kontraszt, kevesebb fogyasztás, jobb színhűség jellemzi az S20-hoz képest, ezen felül szolgáltatásban is többet nyújt: tud TV-adást rögzíteni USB-n keresztül HDD-re, hamarosan több formátumot is le fog tudni játszani USB-s eszközről. Ha megvan rá a pénz, akkor a G20 nagyon jó választás, az már felső kategória, de ha csak az S20-ra van keret, az is nagyon jó vétel. Nézd meg az #1. HSZ-t, készítettem bele egy táblázatot, amiben láthatod a fő specifikációkat!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz csokoládé13 #13276 üzenetére
A Samsung-okról általánosságban azt kell tudni, hogy korrekt plazmákat gyártanak elérhető áron, így ha nincs keret a Panasonic-ra, akkor talán a legjobb választás. Az említett 42C450 - ahogy említetted is - "csak" HD-Ready. Hogy ez mennyire probléma, azt neked kell tudnod: attól függ mit néznél rajta milyen távolságról. Ha SD anyagok (DVD, DivX, analóg TV-adás) a fő felhasználási terület, akkor még jobban is jársz vele, mint a fullHD-val, a HD-Ready-n ugyanis ezek az anyagok jobban néznek ki, viszont az 1080p anyagok is nagyon jól mutatnak. Az az igazság, hogy 42"-os méretnél a fullHD-nek csak akkor van létjogosultsága, ha 1,5 méteren belülről néznéd, fullHD tartalommal, mert egyébként nemigen tud különbséget tenni a szemed a két felbontás között, pláne, ha csak az egyik TV van ott a nappalidban.
A Samsung általában fekete-szintben és színhűségben marad el a Pana paneljaihoz képest, ezen felül kicsit jobban jelen van a ghosting-jelenség, illetve nagyobb a beégés veszélye.140 eFt-ból Panasonic-éknál mondjuk a tavalyi 42X10Y jön ki 140 eFt-ból, ami hasonló kaliber, illetve ennek idei megfelelője a 42X20 is kijön már 150 eFt-ból, ez utóbbival járnál a legjobban képminőséget tekintve, amennyiben HD-Ready TV-kről beszélünk. Továbbra is fenntartom, hogy fullHD-t ekkora méretben nem is nagyon érdemes venni, a 150 eFt-nál pedig nem szabad többet adni egy 42"-os HD-Ready-ért. Annyit viszont megér.
Get Moded!
-
goran78
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná írni, hogy a TX-P42G20 plazmát mekkora dobozba csomagolnak be?
Hossz x mag x szél?
Jó lenne tudnom, mert fel akarok készülni vajon be fér-e az autóba?
Kérlek Titeket boldog tulajdonosok, adjátok meg nekem a doboz adatait!
Köszi -
szp1
addikt
-
szp1
addikt
válasz napocska2 #13269 üzenetére
A filmeket nem írtad az előző hsz-ben, de azt sem, milyen távolságból néznétek...
A különbséget árban én is nézegettem, de nekem 50k-ra jött ki....
Ha 720p-s anyagot néztek akkor teljesen felesleges a full, ezt fenntartom továbra is. Ha teljes BD lemezt néztek, ott kellhet az 1080 sor, de 2m-ről nem látod a differenciát.
Viszont az SD anyag szebb a HDReady-n..lásd feljebb DM-Fan tanácsát.
De ahogy a reklám mondja: Ti tudjátok[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
g_miki
csendes tag
Sziasztok!
Az LG 42 LH 3000 -el van valakinek tapasztalata? most 140 a Saturnban, és ennél többet semmiképp nem tudok külteni TV-re.
vagy 42PJ350-el esetleg?Köszi,
Miki[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz g_miki #13283 üzenetére
Szia!
Talán az LCD topikban tudnak tanácsot adni...
Azt kéne eldöntened, hogy plazmát akarsz vagy LCD-t. Nem mindegy[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Palika71
őstag
Csak mint érdekesség.
A TX-P50VT20 ára az utóbbi napokban esett 100e Ft-ot.
Szerintem 1-2 hete még 650e volt, most meg 550e -ért látom.
Hajrá Pana!
Csak így tovább!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
snail1981
tag
Valamelyik G20 tulaj megtenné nekem, hogy leméri a tv dobozának a pontos méreteit? Úgy saccolom, hogy saját autóval lehet nem fogom tudni hazahozni. Előre is köszi...
-
BBéci
legenda
válasz Palika71 #13290 üzenetére
Panashopban 699, viszont 2 db szemüveget és USB wifi vevőt adnak hozzá.
Brutálisan jó tévé, imádom. Irtó szar lesz, amikor vissza kell majd adni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Newlocal
aktív tag
Szerintem nem láttál még VT-n 3D anyagot. Ez a hozzászólásodból is látszik
Javaslom menj be az egyik Pana szalonba (pl. Westend) és győzödj meg magad mennyire szar a 3D plazma.''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
-
BBéci
legenda
válasz Newlocal #13296 üzenetére
Valami hasonlót akartam válaszolni.
Először 2000-ben láttam IMAX moziban 3D filmet, lenyűgöző volt, főleg a hatalmas vászon és a tökéletesség határát súróló hang miatt.
A VT20 3D-je minden túlzás nélkül besza..., behu... Nem hittem volna, hogy ennyire szuper.
Láttam Samsungot és Sonyt is, a Pana sokkal jobb náluk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz csokoládé13 #13297 üzenetére
A tavalyi Samsungok - szerintem - jobbak voltak a Panáknál, viszont az idei modellek rengeteget fejlődtek, fordult a kocka, visszaállt a korábbi erőviszony.
Ezzel nem akarom azt mondani, hogy nem jók a Samsungok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Robotporszívók
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Diablo IV