Hirdetés
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz tepenzed #243122 üzenetére
Pár hónapja benne vagyok a tévé keresésben.
Majdnem vettem egy sony 55 fx9005-t 270ezer forintért. Ami még szóba jöhetett, a samsung q70r.Ez már mondjuk hiány cikk.Mind a két tévé valós hdr, stb... de nincs bennük minden jövőt álló technika. Ok, akkor várjunk. Pár napja megjelent a kiszemelt sony tévém.Sony 55 XH9005...majdnem 600ezerért...a 49col "csak" 490ezer...mondom ok, ez baszott drága.Tovább nézelődtem és rátaláltam a samung 55 Q70T idei modellre, amiben elvileg benne van minden gémer jóság; hdmi 2.1, VRR, FreeSync.Mindez 400ezer forintért, de mér több helyen van akcióban 330ezerért.Most ezt akarom, de azért megvárom a teszteket.
Oled tévé nálunk nem játszik.Hamar beégne a felhasználási szokásunk miatt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha elsősorban sötét szobában használnád, akkor az OLED jelenleg verhetetlen képminőségben, de léteznek olyan szempontok, amelyek együttesen a QLED felé billenthetik a mérleget:
- nappali fényviszonyok, fényerő;
- betekintési szögek, tükröződés;
- beégés veszélye;
- árazás.Aztán nézhetőek összehasonlító videók, de ezekben annyira nem bízom, mivel nem tudni, hogy milyen beállításokkal használják az adott TV-ket. Végül Neked kell döntened a preferenciáid szerint.
Mondjuk 55Q80R és 55B9PLA között árban már nincs is olyan nagy különbség.Én pár hónap múlva tavalyi QLED-et, vagy valami normális VA paneles TV-t fogok venni.
(#243132) keldorpapa88
Igen, az egy jó videó, cikk formájában is nagyon hasznos.
Mondjuk a Q60R jelölést nem értem, az majdnem RU8000, akkor már inkább Q70R.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nagyúr
A 4K60 is csak limitált formátumokban megy igazán... a valódi HDR full RGB 10-12bit nem igazán, szóval jól fog jönni a 2.1, amellett, hogy sok más egyéb hasznos funkciót is támogat. VRR, auto low latency/game mode, vagy pl a több csatornás HD hangok, stb.
Énis 2 éve játszok OLED-en és semmi baja... ettől ne félj, és látható a különbség az LCD-hez képest... HDR anyagok tipikusan szebbek picivel és este a fekete miatt hatványozottan jobb minden.
Az OLED igazi "gyilkosa" a normál tévéadás a színes logókkal... ha ilyet nem nagyon csinálsz akkor nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
opr
nagyúr
Nem akarok a zsebedben turkalni, ne ertsd felre, de szerintem most TV-t venni, plane PS5 miatt a letezo legnagyobb hulyeseg. Inkabb tegyel meg felre, aztan majd ha megjelent, fogod latni, hogy mennyit eri meg erre kolteni.
Mert erted, ok, hogy "keves" a FullHD TV, viszont tamogatott lesz, szoval ra fogod tudni dugni, aztan majd erzed, hogy mennyire keves vagy nem."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
nagyúr
Hat egy ilyen led es egy oled kozott igen, eg es fold a különbség. Egy normális 10bit-es panellal rendelkezo led tv es egy oled tv kozott is zongorazni lehet a kulonbseget, de nappal annyira nem fog feltűnni. Ahogy elottem is mondtak, a hattervilagitas miatt éjszaka lesz drasztikus különbség.
Olyan tv-t vegyél, ami 10 bites panellal rendelkezik (nem 8bit+frc, az szarnak a pofon).
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest