Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• don_peter

senior tag

válasz PumpkinSeed #16753 üzenetére

Közben agyaltam és az jutott eszembe, hogy biztosan van valami beállítás, megoldás amivel az inputokat le lehet korlátozni, hogy 1bitet vagy 1bájt adatot tároljanak.
    Mert abban az esetben, ha mondjuk 1bitet tárolnának (0 vagy 1), akkor kevesebb mint 2kb lenne az adat.
    De ha mondjuk 1bájtot akkor is csak 15kb lenne, tehát messze lenne a 2MB-os korlát.
    Van egy olyan érzésem, hogy nem is a böngésző, hanem a szerveroldal korlátozza be a dolgot..

Hogy a kérdésedre is válaszoljak egy pixel generátor rugalmasságának kibővítése lenne a célom..
    Jelen esetben egy 240x64-es grafikus kijelző pixeleit akarom teljes egészében modellezni, úgy hogy az ott elkészített rajzolat vagy, ha jobban tetszik pixel grafika gond nélkül felvihető legyen a kijelzőre.
    Tudom, hogy léteznek hasonlók, csak az a baj, hogy az ami nekem kell nem létezik ingyenesben.
    Általában a kijelzők többsége, sőt szinte mind alapértelmezetten 8x8 pixelt / karakter-készletet használnak.
    (ezzel sincs gond csak marha nagy karakterhézagokat hagynak)
    Az én T6963c chippel ellátott GLCD kijelzőm képes a 6x8 pixel / karakter készlet megjelenítésére amivel sokkal barátságosabbak a karakterhézagok.
    Nem mellékesen a kisebb karakter nagyobb karakterszámot eredményez egy azon sorban.
    Hogy szemléltessem is a dolgot elkészítettem egy kisebb 3 840 pixeles változatot ami remekül működik..
    Itt tudod megnézni: ©DPTP 6x8 Pixel kép genrátor... ( T6963c )
    Lényegében ugyan ez lenne csak a már említett 15 360 pixelben. (egyébként már ez is kész van csak élesben nem akar működni csak localhost-on)

Új hozzászólás Aktív témák