Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsi kecske

    tag

    Kis szösszenet a hétvégéről.. ezért "utálok" elmenni személyesen megnézni a TVket a nagy szaküzletbe.
    Elmentem a Budaörsi Mediába, mert Fehérváron annyira 0 a kiállított készlet, hogy inkább hagyjuk.
    Ki van téve a 65ös Pana, gyorsan le is csaptam rá. Kértem a fogdmeg havert, hogy hozzon nekem egy távirányítót. Egyből jöttek a Samsung pólós haverjával (a másik Mediás egyenruhás volt) és elkezdtek kérdezgetni. Meséltem, hogy vacillálok a TV-k között, de élőben is akartam látni a Pana képét meg a CXet is. Egyből jött a sablon duma, hogy a Pana menüje egy szar fos hugy és az összes Mozilla?! alapú software egy retek, bezzeg az LG az mekkora kánaán. Samsung haver rákontrázva, hogy nameg a Samsung menüje is valami földöntúli, a Pana meg kaki. (Hozzáteszem az ST60am menüje is teljesen OK, attól eltekintve, hogy kicsit lassú.. de ezt betudom a TVnek)
    Kértem egy távirányítót, elkezdtem nyomkodni, ízlelgetni a menüt. Sztem teljesen OK (Dual kép se rossz amúgy ha 2 izgalmas meccs megy egyszerre :D)
    Átlőttem a színbeállítást Cinemára meg az összes többire, mert ugye az üzletben alapban dinamikuson bőgetik. Kérem a srácot, hogy futtasson rajta egy demot. Visszalöki Sport/Dinamikusra majd elindítja a demot.. hagyjuk is, előtte láttam amúgy h ez kell nekem, teljesen tökéletesen meg voltam elégedve az előre kalibrált mozi/thx szerű profilokkal. Persze a 20millió lumenes környezet meg a nagy nyitott tér nem azt adja vissza mint amit otthon fog mutatni, de azért le tudtam venni amit akartam.
    Na és itt következett a vicces Samsung srác promo beszéde. Hagy mutasson nekem egy QLEDet, mert miért akarok OLEDet, mert ez beég és jajj mi lesz akkor a 600ezres tvvel.

    Mondtam, hogy engem nem érdekel, de tesóm nem volt ennyire határozott, elhúzott minket egy kb 75os Q95höz. Mutogatja nekem, hogy ejj de szíp és ejj de jó. Ez nem tükröződik. Micsoda menüje van.. Hozzáteszem egy színprofil beállítás 5x több kattintás kb mint bármelyik másikon :D Jött egy kis promo szöveg, hogy 2000 nitet tud 100% full arrayben meg hasonlók, míg az OLED csak max 800at és társai. Simán kenterbe veri az LG meg Pana OLEDekek pl GZ950, B9 és társai.. Mondom oké, de egy flagship kategóriás tv-t ne hasonlítsunk már egy 2 éves "flagship" Pana tv-vel. Ott akkor a GZ2000 nézzük össze azzal. De erre már nem tudott mit mondani, azt hajtogatta, hogy 2 éve a GZ950 is top tier volt.
    Tény amúgy, hogy az előre felvett demo videoban, a kb max dinamikus színbeállításon kijöttek a színek a tvből, a fekete is jó volt. De mégis csak egy erre a TVre tervezett demot láthattunk full dinamikusban.
    65ösben amúgy vmi 650 körül volt az ára tehát nem is volt messze az én elképzelésemtől.
    Ha finomabban adja elő a történetet még lehet, hogy el is gondolkozom rajta.. de ez az arcba nyomuló erősködő, övé a legjobb és minden más egy szar hozzáállás annyira visszataszító, hogy ezért is utálok ilyen "szakértőkkel" beszélgetni az üzletben. Attól független, hogy bőven tud nekem újakat mondani, de ezek után minden mondatát megkérdőjelezve veszi be a gyomrom. Főleg, mert tudom, hogy ebből van jutaléka és az ő célja az, hogy az ő általa képviselt TV-t vegyem meg ne a másikét. Nem objektíva az info amit nyújt.

    “Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

Új hozzászólás Aktív témák