Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz noorbertt #39929 üzenetére
https://www.ventil.hu/heimeier-eclipse-f-radiatorszelep-1-2-sarok.58458.phtml
Itt az egesz sztori (mashonnan copyzva)
Sziasztok! Sok szenvedés után, végre megoldódni látszik egy kb 3 éves nyűgöm a központi fűtésemmel...
Amikor kiépítésre került a rendszer, Herz szelepek lettek a radiátorokra szerelve. Mivel nekem 6 helyen is került fel motoros szeleptermosztát (Tado) Azt tapasztaltuk, hogy a szelepek, amikor majdnem zárnak, sivító, éles hangot adnak ki (kb mint egy síp), szóval nagyon durva "áramlási zajt" tapasztaltunk.. Itt is kérdeztem ezzel kapcsolatban, illetve sok tippet is kaptam (utólag is köszönet mindenkinek!) Úgymint szivattyú sebesség csökkentése (nem lehetséges, teljesen automata), illetve kulonféle bypass ágak beszerelése, sőt még egy "lassabb szivattyú kör és egy hőcserélővel a kazán összekötése" tippet is kaptam.
Végül sok "guglizás" után találtam ezeket a szelepeket: Heimeier Eclipse F. Ezek leírásában ez szerepelt:
"Az Eclipse termosztatikus radiátorszelep az integrált automatikus térfogatáram korlátozó segítségével megakadályozza, hogy a szelepen a beállított értéknél magasabb térfogatáram haladjon át. A szükséges térfogatáram egyszerűen beállítható közvetlenül a szelepen. A rendszerben bekövetkező teljesítmény változások - például a többi szabályozó szelep lezárásakor, illetve rendszerindítás - esetén sem nő a térfogatáram a beállított érték fölé. A szelep a nyomáskülönbségtől függetlenül szabályozza a térfogatáramot. "
Végül 6 darab ilyen szelep vásárlása mellett döntöttem (azért csak ennyit vettem, mert a többi radiátoron nincs szabályozás illetve teljesen ki vannak nyitva) nem volt olcsó (kb 85e forint a 6 darab) a szerelő és a bolt sem vállalt érte felelőséget hogy segíteni fog (nem is ismerték ezt a fajta szelepet) illetve 4 hetet kellett várnom rá, mert Magyarországon sehol nem volt raktáron, de végül megérkezett és beszerelésre került.
A lényeg a lényeg, a problémám azóta teljesen megszűnt! Elvégeztem a szükséges kalibrálást is a szelepeken (a hozzá való Androidos HyTools App nagy segítség volt) szóval minden jónak tűnik!
Azért írtam ezt le, hogy ha más is hasonló dolgot tapasztal, ajánlom ezt a szelepet, mert nagyon jó! Tény, hogy van ára, de egy nagyon zavaró problémánkat oldotta meg (végre) 3 év után...
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Tudományos Pandémia Klub
- Videó stream letöltése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PayPal
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Marvel Snap
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest