Keresés

Aktív témák

• sszever

őstag

válasz Fuchs #1606 üzenetére

A Canon 70-200 F4 L USM-re gondolsz? Nem tudom, de mintha ott is ott lenne az L...

Végignéztem most a Canon prosit, a gyártott lencsékről, és jelenleg 70-200-ból a Canon prosi szerint (ezt gondolom vehetjük hivatalos infónak) csak L szériás van... hmmm.

24-70-est ennyire nem ismerem, hogy véleményt alkothassak róla, majd más megteszi helyettem...

Ami viszont feltünt:
    Egyik előző hozzászólásodban ezt írtad:
    ''Volt egy másik regisztrációm is, csak a sok ''lelkes'' tag miatt egy idő után hányingerem lett az egésztől''
    Már ne haragudj, de szerintem ha szerinted most sem jobb, inkább ne írj, úgy érzem arra megy ki a játék, hogy beleköss bármibe is, így mások véleményét egyenesen baromságnak nevezed, hátha valaki felveszi a kesztyűt.

Ha más a véleményed szívesen megbeszélhetjük. De akkor konkrétumokra támaszkodjunk. Ez nem fikaparádé. Nagyokat én is tudok mondani, de inkább csak a tapasztalatom osztom meg másokkal.
    Nem nézek le senkit, ha Sigmája van, vagy tamronja (Obolony ez neked szól), én is sokszor gondolkoztam már rajta, de valami kifogásom mindig is volt (ha más nem akkor a hangosabb ''USM'' motor).
    És igenis van bennem valamilyen szintű Canon rajongás, mert eddig mindig sikerült olyan terméket kapnom tőlük, amely teljes mértékben kielégítette igényeimet, s a neten található tesztek, és egyébb olvasói hozzászólások alapján (pl. külföldi fórumok) nem én vagyok az egyetlen. Ennyien csak nem lehetünk hülyék???

• atus

senior tag

válasz Fuchs #1606 üzenetére

A fényerő növelése kompromisszum, ennek árán romlik a képminőség, mind az élesség, mind az aberrációk, és a torzítás is. Egy 50/1.0-nak például észrevehetően rosszabb képe van, mint az 50/1.4nek, pedig sokszor annyiba kerül. A zoomoknál meg még jobban korlátoz a fényerő. Ezért van valamivel jobb képe a a 4esnek nyitva, mint a 2.8asnak legtágabban. 4re lerekeszelve viszont elillan a különbség. Meg 4es fényerősnek nincs IS változata, ami azért nem mindegy.
    Ez érdekes, ezt még sose hallottam, hogy a 70-200 IS a legelbaszottabb szériájába tartozik a Canonnak. :))

Aktív témák