Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
A vsync nekem is be van kapcsolva. Az a fura hogy be allitom pl 144hz a monitor, majd jatekban a videonal nincs fps limit allitva es neha 144 az fps neha meg 200, de ha pl 144 fps fixalom a lol alatt akkor is szinten ugyan ez a helyzet.
amugy az asusnak ezt a tweak programjaban a monitorozast lekapcsoltam es tenyleg jobb lett sokkal de neha meg igy is van neha kis akadas. Attol tartok ezt nem is fogom tudni teljesen megszuntetni
-
Nekem legutóbb azért kezdett el akadni a játék kb. 10 perc után, mert az M2-es SSD túlmelegedett (70 foknál throllingol). Vettem rá egy passzív hűtőt, 10 fokkal csökkent a hőmérséklet, és már minden jó
-
Nekem Gforce kartyam van + AMD ryzen cpu.
egy jatekkal szoktam neha jatszani a LOL-al.
Viszont az nalam is problema hogy idonkent a karakter amit iranyitok menet kozben neha meg-meg akad. Probaltam mar annyi minden beallitast te nem oldotta meg. a monitor 240 Hz megy a jatekban nmincs FPS limit allitva, de probaltam Pl ho144 hz-re vettem le a moncsit és allitottam 144 fps fixre de nem oldotta meg.
A gepemen van egy ilyen progi GPU tweak III lehet ebben kéne valamit allitani?
GPU tweak alatt ezt a monitoring data-t teljesen kikapcsoltam hátha csoda tortenik... -
PuMbA
titán
Nem csak azért nincs HFR, mert sokkal drágább effektezni, hanem mert csomó hiba kijön és jobban látod, hogy több dolog nem igazi, ami tönkre vágja a film hihetőségét
Láttam a Hobbitot HFR-ben és a film nagy részén csak röhögni tudtam, annyira látszott, hogy kamu a háttér, kamu a díszletelem, kamu a dísztárgy. A 24 fps tök jól elfedi, hogy valójában csak egy filmről van szó és hihetővé varázsolja a dolgokat. Az Avatar viszont jó volt 3D HFR-ben, de ott teljes egészében CGI van, tehát nem lógott ki a lóláb.
-
toronyhaz
aktív tag
Én leragadtam 60fps-en játékok terén.Nem is bánom. Mikor moziban meglátom a 24-es elmosott filmeket hányingerem van az első fél órában olyan undorítóan néz ki az egész. Nyilván mozi és mozi között is van különbség. Talán az Arénás gagyi Imax és ha jól emlékszem a lézeres 4k mozik a nálunk elérhető legjobbak.
-
Zotya84
őstag
De, zavar. A Hobbit jött ki anno azt hiszem 48fps-sel moziba. Ott is voltak olyan kameramozgások, ahol idegesítően szaggatott a moziban. Monitoron nem volt annyira vészes a méret miatt.
Ahogy egész életemben láttam a neon 50Hz-es villogását, és rohadt módon fájt is tőle a fejem, úgy sajnos ezt is látom. Ennek ellenére el tudom viselni a 60fps a 60Hz-s monitoron, mert amikor vettem, ez volt megfizethető számomra. És zavar, bár hozzászoktam, de nem annyira, hogy soxázezret adjak egy olyan monitorért, aminek most látom értelmét a jelenlegi helyett...
Viszont a társaságból volt, akinek nem tűnt fel a 48fps mellett a szaggatás sem, sőt a normál moziban sem veszi észre a szaggatását a képnek. -
Reggie0
félisten
De zavar. Eletlen elmosott szar az osszes. HFR filmek kepminosege klasszisokkal jobb. Sajnos a filmipar nem erdekelt a HFR-ben, mert sokkal dragabb effektezni. Ugyanezert nyirtak ki a 3D-t is a sok konvertalt ocskasaggal.
Helyette ravagjak a mesterseges "grizt", hogy nehogy eszrevedd a sok zajban, hogy amugy is szar a minoseg, majd ezt becsomagoljak a "mozis elmeny" szovegbe -
hokuszla
senior tag
filmeket közben meg 30 - 60 néztek és nem zavar
-
xandrush0831
aktív tag
Az a baj hogy én is, de PC-n nem merek feljebb menni 60-as 4k monitorról, mert utána dupla ekkora teljesítményt kéne hajkurásznom, 1440p-t viszont már szintúgy nem vesz be a gyomrom.
Azóta látom hogy 60fps-el még a Windows is döcögős, mióta a telefonom 120 hz-t tud. Gépen gyorsan rángatom az egeret, és 12 kurzort látok egyszerre. -
RobbyJr
addikt
válasz
galaktikus #7 üzenetére
Mindig lesz egy olyan csoport, akik 100fps meg 240fps között nem látnak különbséget, ahogy a 60Hz Vs 144Hz-es monitor között sem
-
galaktikus
aktív tag
Eladnám az egész gépem és lehúznám a rolót ha 100 fps alatt kéne játszanom bármelyik játékommal is.. Ha a kompetitív címek 120-130 fps alá esnek azok már súlyos szemirritációt okoznak, úgyhogy magam részéről a diavetítést meghagyom annak aki szereti
A 100 meg 240 fps közt elég sok a különbség, de 60 és 120 között pl. hipertérugrás van.
-
Ribi
nagyúr
FPS vs frame time esetén nem árt megemlíteni, hogy a kettő egymás reciproka igazából.
-
Tyrel
őstag
Tetszik hogy próbáljátok erre felhívni a figyelmet, de tartok tőle hogy ez "pusztába kiáltott szó" lesz...
Én egyetértek vele, szerintem kompetitív shooter-eken kívül (pl. BF, CS, RS) nincs értelme az fps-ek százait hajtani. Ezeknél a játékoknál sem feltétlen a nagyon sok fps jelent előnyt, hanem az hogy rosszul van megírva a motorjuk és magasabb fps mellett gyorsabban update-elnek, pl. nagyobb eséllyel regisztrálnak egy találatot. A magas fps erre inkább csak tüneti kezelés... Ugyanúgy ahogy más esetekben az ingadozó frame-time-ot is csak elfedik vele.
A legtöbb játékhoz 60-100 (többnyire 60) fps bőven elég és tök folyamatosnak látszódik, HA a frame-time-ok teljesen konzisztensek.
...De mindjárt jönnek majd a lázongó tömegek és kiosztanak, hogy milyen óriási különbség van 100 meg 240 fps közt, és mindenki huje aki nem 200+ fps-el játszik.
-
RobbyJr
addikt
válasz
nokia3650365 #2 üzenetére
AMD kártyán az adrenalinban lehetséges. Nvidia esetén más.
Egyébként az akadást az szokta okozni Afterburnerben, ha monitorozva van a Watt. Onnan ki kell venni a pipát, és sok embernél megszünteti. -
nokia3650365
aktív tag
válasz
Cyberboy42 #1 üzenetére
Ha kikapcsolod, akkor, hogy marad meg az undervolting?
-
Cyberboy42
senior tag
a Legnagyobb meglepim az volt, mikro rájöttem, hogy a legtöbb akadásomat maga a mérőprobram, az Afterburner okozta, kikapcsoltam és megszűnt az akadozás xD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megvan a legújabb VGA meg a bivalyerős proci, de mégis néha szaggat a játék? Elmagyarázzuk a jelenség okát, és azt is, hogy miként tehetsz ellene!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Gumi és felni topik
- Milyen videókártyát?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Ózongenerátor a háztartásban
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest