Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GiGaBiTeX

csendes tag

Sziasztok!

Jelen esetben a "hiba" nem tudom, hogy a monitorban vagy bennem van e :DDD
    Na szóval vettem egy ilyen LG monitort: [link] nincs pixelhiba, elsőre működött, pici bleed alul - de még tűrhető - egyszóval azt hittem sikerült egy jó monitort vennem. Ez volt hétfőn. Azóta használtam minden nap, majd tegnap estére elkezdett tőle fájni a szemem - először azt hittem csak én gépeztem sokat, majd kipihenem magam és jó lesz - nem lett, ma is egész nap rá sem bírok nézni. Próbáltam állítani mindent (kontraszt, fényerő, színhőmérséklet), driverét is felraktam, most jelenleg 0 azaz nulla fényerőn van és - szép magyarosan megmondva - így is b*ssza a szemem...
    Az igaz, hogy a Color temperature Customra állítva - ami olyan mint a Warm - picivel jobb, de még mindig olyan mintha állandóan csillogna a panel és ez irritálja a szemem főleg ha homogén képet nézek mint a ph jobb és bal széle.
    Nem értem mi a gond egy Samsung PLS-ről váltottam soha nem volt gondom se azzal se TN panellel. A tabletet, notit, telefont simán tudom használni, ettől meg azonnal fáj a szemem - de akkor miért csak most 5+ nap után ?

• GiGaBiTeX

csendes tag

Sziasztok!

Van egy kb. 8 hónapos Samsung S24D390HL típusú monitorom.
    Ma vettem rajta észre, hogy mintha a jobb oldal (főleg a széle) világosabb lenne, a bal széle láthatóan sötétebb.
    "Normál" tartalomnál nem vagy csak alig észrevehető, leginkább ha fehér vagy világosszürke az egész kép.
    Mennyire általános jelenség ez ? Van valami amit érdemes vele megpróbálni vagy küldjem vissza gariba ? Korábbi Dell monitoromnál egy sokkal jobban látható bevilágítást 4-5. alkalomra sikerült kicseréltetni, de ahányszor visszajött mindig több/erősebb lett a mértéke, ennek meg azért is örültem mert sikerült egy olyat kifogni amin szinte 0 bevilágítás van még max fényerőn is. Félek, hogy emiatt a monitort sem cserélnék, de akár még ez is járhat úgy, hogy rosszabb lesz.

Új hozzászólás Aktív témák