- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Te a szerencsésebbek közé tartozol, volt akinek mindkét újonnan vett 5D4-e folyamatosan fagyott és a szerviz sem tudott velük mit kezdeni. Ezért érdemes vázat csak újonnan (garanciálisan) venni , mert így az eladó visszavette őket. Objektíveket lehet használtan, de alaposan megvizsgálva. Pl. amit KTTech is írt, a 17-55-nél típushiba a szalagkábel szakadás - a Tiédnél, ha ennyire leharcolt, várható lesz. A 70-200/4L IS-t függőlegesen felfelé fordítva ellenőrizd, hogy rendesen működik-e a fókuszgyűrű és az AF, nem csúszik-e a kuplung.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
PuMbA
titán
válasz *Ropi* #40351 üzenetére
Kösz, megnézem ezeket. A 17-55-ön egyedül azt vizsgáltam, hogy lefelé fordítva a tubus elindul-e magától. 70-200 f/4 IS-en semmit, mert nincs leharcolt állapotban, illetve használat közben sem tűnt fel eddig semmi, de amikor 180-190k-ért lehet venni és boltban 430k, akkor tőlem majdnem akármilyen baja lehet, ami nem befolyásolja a képminőséget
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
"70-200 f/4 IS-en semmit, mert nincs leharcolt állapotban, illetve használat közben sem tűnt fel eddig semmi, de amikor 180-190k-ért lehet venni és boltban 430k, akkor tőlem majdnem akármilyen baja lehet, ami nem befolyásolja a képminőséget "
Végül is, a manuális obiknak is van létjogosultsága.
-
PuMbA
titán
válasz Plexicushio #40356 üzenetére
Mert ritkább, hiszen szupertele A szupertelék sajnos mindig is a legdrágábbak.
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Olvasom itt pár hsz--el feljebb az objektívek betegségeit.
4-5 éves 70-200 f4 USM mennyire megbízható? Nem szeretnék IS-t.
Használattól is függ az állapota, ez tiszta. -
PuMbA
titán
"Nem szeretnék IS-t."
Azt érdemes tudni, hogy csak az IS-en vannak por és eső elleni gumigyűrűk Illetve képminőségben is vannak különbségek: "The non-IS 70-200 f/4 is similarly sharp in the center over the mid and long portion of the focal length range, but the f/4 IS is sharper in the center through 85mm or so and is noticeably sharper in the corners over most of the focal length range"
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Megnéztem. Igaz.
A ~110 vs 170k már nem tetszik.
Nem szeretném teleírni a topikot, röviden: éppen most szálltam ki m43-ból, maradt tőke, meghagynám. Újra beletolni obikba annyit. Feleségemnek van pár obi, de annyira bejött ez a táv mikró 4/3-on. Illetve itt több lenne az 1.6* miatt. Ha hozza a 35-100 2.8 szintet, én már teljesen boldog vagyok. -
JohnyBlue
addikt
Ha a stabi hiányát tudod záridővel pótolni akkor sztem az egyik legjobb, legolcsóbb tele Én nagyon szeretem. Igazi kis cukorfalat És sztem bőven hozza azt az élességet ami BŐVEN megfelel
Vedd meg és ha nem tetszik szinte semmi bukóval adod tovább ha nem tetszik...
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
KTTech
veterán
Volt IS nélküli 70-200/4L-em... még egyszer nem venném. Nem a megbízhatóságával van gond vagy a képminőségével (mert egyikkel sincs) , hanem sokkal jobban használható az IS-es verzió, ráadásul sok mindenben előrelépés az IS nélkülihez képest (ahogy előttem is leírták).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
válasz Plexicushio #40358 üzenetére
A 100-400L külön előnye, hogy a kisebb méretű gépek méretét néhány ki-bezoomolás után duplájára növeli
-
KTTech
veterán
Nem írtad, hogy milyen gépre kerülne... FF vagy APS-C?
APS-C-n a DoF kb. meg fog egyezni a 35-100/2.8-al, de a fényerőben azért alatta fog maradni, szóval helyből lehet ISO-t emelni. Az IS is kiesik, megint ISO emeléssel fogod tudni kompenzálni a hiányát (m43-on jellemzőek a 4-5FÉ-s hatékonyságú stabilizátorok a vázakban, bár nem írtad, min volt használva)... a képminőség azért a 35-100 fele billen az IS nélküli verziónál.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
Volt korábban 1100d-m, majd utána 700d-m. El kellett adnom. Jelenleg fényképezésre a telómat használom. LG G4 raw-ban. Semmi gondom vele, szép képeket lő. Viszont csak kéne egy dslr. Van olyan helyzet, h nem jól veszi ki magát, ha telefonnal fényképez az ember. Viszont csak amolyan szaladgálós, nyaralós, néha elmegyek egy rendezvényre gép kellene. Erre a 100D-t néztem ki. Azért ezt, mert tudásra nekem elég, amire kell, meg a mérete sem nagy. Mivel nincs nagy kezem, nem hiszem, hogy a sokak által leszólt kis mérete nagy hátrány lenne nekem. 18-55 is stm obival néztem ki. Használ még vki ilyen gépet?
plusz obi-nak nekem 10-18 kéne, esetleg a kit obi helyett majd 18-135. Ettől nagyobbra nincs szükségem. Meg vaku sem árt ahhoz a pár beltéri rendezvényhez.
Tehát, akinek van, pár mondatban tapasztalatok?
MILC-ekkel az a bajom, amiket néztem, nincs rajtuk vaku pacsker. -
*Ropi*
félisten
válasz SkyLine3000 #40366 üzenetére
"Meg vaku sem árt ahhoz a pár beltéri rendezvényhez."
Konkrétan milyen rendezvényeket szeretnél fotózni?
-
t.imi
addikt
válasz JohnyBlue #40362 üzenetére
Köszi az infót! Én az ára miatt szemezek vele.
Kicsivel többért lenne tamron (?) 2.8-as, de másfél kiló. Erősen fájdalmasan hangzik.KTTech ebben igazad van, stab nincs, újra meg kell szokni.
Eddig G9-et használtam, 35-100-al ugye dual IS.
Most vettem egy 90d-t, mama RP-je mellé.Szóval legalább f4 is usm, vagy a másik két gyártó esetleg 2.8 verzióban majd dupla súllyal (?)
-
SkyLine3000
addikt
válasz *Ropi* #40367 üzenetére
Költészet napja, város napja és hasonló kulturális események. Ahogy eddig is. Ez éves szinten 4-5 alkalom. A 700d-hez anno vettem vakut, de eladtam a géppel együtt, mert úgy volt, h rendszert váltok. Ha esetleg most is Canon lesz a vége, akkor viszont kár volt eladnom.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz SkyLine3000 #40372 üzenetére
Ha ugyanolyan vázat veszel, akkor már vehetsz ugyanolyan vakut is, legalább a megszokott módon kezelheted.
-
*Ropi*
félisten
válasz SkyLine3000 #40377 üzenetére
Belépő kategóriában a Nikon szenzorok jobbak zajtűrésben és dinamikában.
-
KTTech
veterán
Ha van egy 70-300 IS, akkor szvsz nincs értelme megvenni. A 70-210-el a legfőbb gond, hogy nem szenzorokhoz tervezték, így elég érdekes (de leginkább nem kívánatos) dolgokat tud művelni (kontrasztvesztés, mindenféle becsillanások stb). Az AF is a csigák sebességével, de kávédarálót megszégyenítő hanggal képes működni (amennyiben nem térdelteti le a modern gépeket egy kellemes ERR99 hibaüzenettel), legalábbis egy USM-es obihoz képest. Hasonlóképpen mint a 50/1.8 mk I-em... a képminősége kontrollált körülmények közt rendben van -de nagyon könnyen zavarba tudom hozni-, a hangja viszont a szomszédot is felébreszti, és megkávézok mire a fókusz a két végpont közt megtalálja a helyét.
Nem írtad melyik 70-300 IS van, mert azokból is van egy raklapnyi, de bármelyikkel jobban jársz.
-
SkyLine3000
addikt
válasz *Ropi* #40378 üzenetére
Igen, Nikonokat is nézem régóta. D3300-3500, esetleg D5200 körüli. Ezek nekem bőven megfelelnének a célnak. Dokumentálni akarok (városom és a rendezvények) a géppel és nem művészkedni. Esetleg nyaralás. Videózás dslr-el amúgy nem érdekel. Arra van céleszközöm állvánnyal. Esetleg Pentax, K500 és hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz SkyLine3000 #40383 üzenetére
Nikonból minimum D7xxx sorozatot lenne érdemes nézegetned, mert a D3/5xxx sorozatoknál túl sok a marketinges butítás.
-
SkyLine3000
addikt
válasz *Ropi* #40384 üzenetére
Nézegettem azt is, csak azok már kívül esnek a határon, amik még beleférnek a jelenlegi büdzsébe. Pl jófogádon a legolcsóbb obival 125. Kell másra is a lé (nyaralás, ház). De nem akarom elkapkodni. Lehet, csak ősszel veszek. Addig a rá szánt pénz is több lesz.
Gondolom legalább 7100-ast kéne néznem.
Illetve apsc-s milc is megfelelne, ha van rajta vakupacsker, ami nem sokon van.[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
válasz SkyLine3000 #40385 üzenetére
Nem tudom ezt a vakupapucs hiányt honnan veszed. Persze van jópár modell, ahol nincs, de másokon meg van.
Csak ami így kapásból eszembe jut:
- Sony A6000-6100-6300-6400-6500-6600
- Panasonic G3-5-7-70-80-90
- Fuji X-T1-2-3-4-, X-T10-20-30
- Olympus E-M10 MKI-II-II, E-M5 MK I-II-II, E-M1 MK I-II
- Canon M5-50
- Nikon Z50Szóval igazán találhatsz vakupapucsos MILC-et is.
Öreg fater megoldja!!!!
-
SkyLine3000
addikt
válasz csacsi77 #40386 üzenetére
Elhiszem, h amiket felsoroltál, azokon van, de ha feltűnt volna, van egy keret erre a célra, amit nem akarok túllépni! Nekem hiába írogatod ide a több 100 ezres gépeket, ha nem fogok olyanokat venni, mert erre a célra nem szánok annyit! Amire nekem kell egy fényképező, arra nem kell több 100ezres gép. Meg maradnék az apsc-nél. Azt használtam eddig is.
Jelenleg max 100at akarok erre költeni (lehet, őszre ez lesz 150 is). Sok minden másra is kell a pénz. Család mellett nem egyszerű. Pár 1000 expos, szinte új gépeket nézegetek, amik az új gépek árainál jóval kedvezőbbek. Amik gépeim voltak eddig, mind ilyenek voltak. Mind olyan volt, mint egy új, csak a bolti új áraktól jóval olcsóbbak voltak.
Mint írtam feljebb, elkapkodni nem akarom. Most úgy sincs semmi olyan, amihez sürgősen kellene. Ha szembe jön velem az ideális gép, akkor veszem meg.
Volt Canon 1100D, meg 700D-m. Kb ezen a vonalon maradok. De persze lehet Nikon, Canon, Sony, Pentax, stb. Mindenre nyitott vagyok.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz SkyLine3000 #40385 üzenetére
A D7100 régi váz, és sok nyűge van: inkább a 7200, ha belefér használtan a keretbe.
-
csacsi77
senior tag
válasz SkyLine3000 #40387 üzenetére
Nem mindegyik több százer Ft. Pana GX80, Sony A6000 kitobival 100 eFt körül megkapható. Az Oly E-M10, Fuji X-t10 is hasonló kategória. Pana G3-5-7 is már jócskán ide sorolható.
De ha nem fogadod el a segítséget, úgy is rendben van.Öreg fater megoldja!!!!
-
SkyLine3000
addikt
válasz *Ropi* #40388 üzenetére
Az még nem pálya. Pl jófogáson 170 alatt nincs 7200as. Szerintem az inkább őszre lesz elérhető.
(#40389) csacsi77 : Majd megnézem őket. Csak amiket írtál, párra random rákerestem és azok pechemre mind több 100ezres gépek voltak. Ha este lesz időm, átnyálazom a többit is. Csak amiket hirdetésekben találtam eddig és megfelelnének árban és milc-ek, azok szinte mind pacsker nélküliek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz SkyLine3000 #40390 üzenetére
Az "irányjelzős" fórumon nézted?
-
csacsi77
senior tag
-
_seth_
veterán
válasz SkyLine3000 #40387 üzenetére
Canon M50-et 15-45 obival újonnan 184-ért vettem, használtan túl van árazva még, de szerintem 150 körül meg lehet csípni őszre. Vakupapucs van, 24MP, 4K videó, 80D szenzora van benne ha jól tudom, gyors pici Nekem az FF EOS szett mellé praktiksu volt házon belül nézelődni, igaz még pár dolgot vettem hozzá, 22F2 EF-M, illetve EF-EF-M adapter, de nem muszály ezekkel kezdeni. Mondjuk a 600EX-RT viccesen néz ki rajta, ha úgy teszem a nyakamba akkor a vaku van lent úgy lehúzza
Ami külön jó ezekben a pici okos vázakban: ahogy elkészül a kép automatán megy át a mobilra a fotók közé, ami már önmagában is jó, de az még jobb, hogy így a macbookon is azonnal ott vanIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
SkyLine3000
addikt
válasz _seth_ #40395 üzenetére
Igen, én is hajlok egy milf, izé milc felé, wifi-vel. Mivel nem sürgős, ráér őszre, lehet, inkább teszek még majd hozzá és úgy veszek vmit. Nem eladni akarom 2 hónap múlva, hanem ha beválik, sokáig megtartanám. Aztán, ha megvan, szép lassan én is vennék hozzá még minimum vmi széleslátó obit és vakut.
-
_seth_
veterán
válasz SkyLine3000 #40396 üzenetére
Jah és amit nem írtam, ez is APS-C. 11-el kezdődő EF-M obi is van, az már egész nagylátó, persze nem fényerős. Az alapobi 15-45 azaz teljes képkockára számolva pont 24-70, csak éppen fényerőben marad el tőle egy "kicsit", mondjuk méretben is
Az EVF meglepően éles képet ad, nagyon fura DSLR után, hogy digitális, de használható.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
veterán
válasz _seth_ #40395 üzenetére
Azt, hogy az elkészült kép azonnal megy át mobil eszközre (telefon, tablet, laptop, stb.) azt bármelyik wifi képes (tehát 10 évnél fiatalabb ) DSLR váz is tudja, ezt a lehetőséget leginkább információ hiányában nem használják ki az userek
Sőt, vannak un. wifis memóriakártyák, azokkal egy nem wifi képes váz is át tudja lőni a képeket mobil eszközre.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
_seth_
veterán
válasz Donki Hóte #40398 üzenetére
A két 5D3-am nem tudja , igaz nem is állítja senki róluk, hogy tudnák Talán anno a 70D-ben volt wifi, de nem volt meg addig, hogy jobban megismerjem a wifi részét.
Toshiba Flash Air kártyám volt, okos találmány lehetne, de valahogy nem volt praktikusan használható, az eyefi-t nem ismerem.Pusztán a kollégának írtam, hogy ilyet is tud
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Politika
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Spórolós topik
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest