- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pufi
tag
Több tucat bejegyzés az event log-ban:
1: Aborting
2: Can't init databases
ez a két üzenet ismétlődik. a 2. üzenetet kicsit sem értem. Telepítéskor akár a már meglévő helyet adom meg az adatbázisoknak, akár a default marad, az execute-nál megáll azzal, hogy Error:0
Szóval egyelőre KO -
Drótszamár
őstag
Lehet rosszul fogalmaztam...
Tudom, hogy a lekérdezés csak 1 sor, de mysqlnek sokkal többet kell dolgoznia. Veszi az első hszt a táblából, fogja a másik táblát kikeresi az adott hozzászóló adatait, veszi a második hszt, fogja a másik táblát előkaparja az adatokat, veszi a harmadik hsz... és így tovább. Ha esetleg nem ennyire buta a mysql, és elősször végigfut a hsz táblán, utána keresgél a másikban, akkor is 2x annyit dolgozott vele, mintha 1 táblából kiszedi a dolgokat.
A hozzászólások száma jóval kevesebb mint a lekérésé, szal itt nem gond ha a felhasználók táblában kell turkálni az adatok miatt. Az adatok pedig nem módosulnak -
Angel82
csendes tag
Ok, értem mire gondolsz! Végülis akkor az isset alapján döntsem el a dolgot és ha kell, irányítsam át ahova jólesik, nem?
Nagyjából átolvastam az inject-es részt. Lényegileg tehát arról van szó, hogy egy végtelenített lekérdezést/insertet stb.. hoznak létre kedves emberkék a változó megadásával.
Néhány kérdés:
Hogyan láthatják a változóim nevét?
Ebben az esetben sztem bármilyen változót megadhatna paraméterként, legfeljebb nem lenne eredménye a lekérdezéshalmaznak, nem?
Ha ráérsz, várom válaszod! -
Angel82
csendes tag
Köszi a segítséget, de teljesen félreérted a lényeget. Messze nem hibakeresést kértem, köszönöm! Van egy keresés oldal, ami átad egy értéket url paraméterként a megjelenítésért felelős oldalnak. Még mielőtt gondot csinálsz belőle, azért url paraméter és nem más, mert ez az oldal több helyről is megkaphatja ezt, többek között önmagától, így post, session stb... kizárva. Annyi volt a gondom, hogy ha nem kap paramétert az oldal, akkor le sem futott a legelső lekérdezés, hanem mysql_error-ral befejezte az oldal futtatását. Ezt szerettem volna kiküszöbölni valami értelmes megoldással.
Mégegyszer köszönöm a segítséget! -
Angel82
csendes tag
Itt igazából arról van szó, hogy get-tel kap az oldal egy paramétert, ami alapján megjelenít szépen táblában 30 lekérdezés után egy rakat adatot. Azt szeretném elérni, ha semmit se kap paraméterként, akkor írjon ki valamit.
Íme a kód:
<?php
$colname_tk = ''1'';
if (isset($_GET['id')) {
$colname_tk = (get_magic_quotes_gpc()) ? $_GET['id': addslashes($_GET['id'
);
}
mysql_select_db($database_myconn, $myconn);
$query_tk = sprintf(''SELECT * FROM sajt WHERE id = %s'', $colname_tk);
$tk = mysql_query($query_tk, $myconn) or die(mysql_error());
$row_tk = mysql_fetch_assoc($tk);
$totalRows_tk = mysql_num_rows($tk);
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Synology NAS
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M710S SFF i5 6500 + 16 Gb Samsung 2.133 Mhz + 256 Gb Samsung NVME
- Asztali PC , i5 9400F , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- i7 8700/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest