- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
Aktív témák
-
Sir Tyudor
csendes tag
Fogalmazzunk úgy, hogy az ilyen alkatrászekkez nem csak egy sima blokkot adnak. Egy komplett kézikönyvet kapsz és benne van az adott alkatrész részletes leírása, jellegörbék és müködési jellemzők. Ehez kapcsolódva a részletes garanciális kér5dések. Ugyanis nem megára az alkatrészre kapsz garanciát, hanem a védelmi képességére. Persze ezt csak akkor tudod érvényesíteni, ha a manual-ban leírtak szerint kerül a cucc beszerelésre (ISO, ECC, megnem tom milyen szabvány szerint).
Tehát gari a védett berendezés megvédésére szól!
Felül lehet ezt überelni?Mindenki azt monda, hogy az AMD kevesebbet tud mint az Intel. Ezért olcsóbban is adják! Szerencsére nekem is AMD-m van! ---------www.rom.by---------
-
Lőre
tag
Gari is lenne rá?? Vagy csak ugy vagy -vagy alapon?
Egyet mondok,ne szóóójj bee! Mer' végig megyek rajtad kerekes szatyorral!
-
Lőre
tag
válasz Sir Tyudor #57 üzenetére
Nagy bizniszman vagy te! Cirka 50 k ért építenél nekem egy kütyüt ami megvédi a 25 k -s lapomat,meg a 20 k-s procimat!!???? Megéri
Egyet mondok,ne szóóójj bee! Mer' végig megyek rajtad kerekes szatyorral!
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz Sir Tyudor #57 üzenetére
''Ez az előnye és a hátránya is.''
most akkor milye??? :D
peaceHa meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...
-
LukE
veterán
válasz Sir Tyudor #55 üzenetére
az a link igy szerintem nem tuti...
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Sir Tyudor
csendes tag
Az az öngyogyuló polimeres bizti sem rossz dolog, de itt másrol van szó! Ez a védő elem abszolútt biztos. És rendkívül gyors. Amit ez egyszer rövidre zár az úgy is marad.Ez az előnye és a hátránya is. Végülis az igaz, hogy elég drága.
Mindenki azt monda, hogy az AMD kevesebbet tud mint az Intel. Ezért olcsóbban is adják! Szerencsére nekem is AMD-m van! ---------www.rom.by---------
-
joghurt
addikt
Nem egészen értem ezt a szakértelmet. Manapság ilyen környezetekben magától értetődő ''öngyógyuló'' polimer biztosítékokat használni egy többezer forintos, egyszerhasználatos védőcucc helyett. Ha már egyszer valaki ilyen elven akarja megvédeni az alaplapját. És én is igazat adok egy korábbi hozzászólónak: ennyiért már bőven kapni olyan tisztességes tápot, amiben ez már gyárilag benne van, tehát nem jön ki belőle túlfeszültség.
A tej élet, erő, egészség.
-
Sir Tyudor
csendes tag
Hali!
Itt sokan leszóltak és azt írták, hogy jó tápnál nem kell félni!
Olvassátok ezt: http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40
Részlet a hibás konfigból: Túlfeszes elósztóba van dugva, a táp Chieftec 360-as.
Csaó!Mindenki azt monda, hogy az AMD kevesebbet tud mint az Intel. Ezért olcsóbban is adják! Szerencsére nekem is AMD-m van! ---------www.rom.by---------
-
TitiRii
senior tag
válasz Sir Tyudor #47 üzenetére
valami hasonlot akartam én is megfogalmazni itt:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=42013[/L]
ha de mondgyam milyen lehuzást kaptam...
komolyan
migyárt nyitok egy topicot hogy a kocsimban a vizhütést hogy tudom beszinezni,és ablakot rakni a motorháztetőre!
a hütöket meg kék leddel világítom meg :DDD
na gonosz :off
persze lehet ezt is, mert miért ne, esztétikailag lehet hogy jo lesz,gyakorlati haszna nincs...
(de aki arra gyur hogy az ablakon keresztül bámulja piros kék zöld fényeket..)Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
TitiRii
senior tag
huhuhuu de sötét is egy két ember:D
(gonosz ON:;])
engem frankon érdekelnének,ha tudsz árakat és hogy hol lehet bezserezni ne habozz közé tenni!Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
zeros
tag
A moddolásról
Egyet értek azzal, hogy nem csak az optikai tunnung számít moddolásnak.
nem feltétlenül kell hozá flex, fúró stb...
Szvsz az elektronyos barkács dolgok is ide tartoznak, most valaki annak örül hogy van 1 olcsó tápja, és azt drága elektronikával veszi körül, hogy ne okozzon galibát... ennek az árából egy jó tápot is vehettett volna, de lehet az én 20Ks tápom elvisz valamit ha belecsap 1 villám a házba.. az övé bírni fogja..
A modder az a személy aki főleg saját örömére barkácsol a gépén, ebbe beleférnek a gyári és a házi alkatrészek is..., sajnos mindent meg lehet venni..., de 5leteket nem.(egy bizonyos szint fölött azt is megtevhetik)
a ledek használata is elektromos barkácsolás, meg ki tudja, egyesek mit tesznek a gépükbe /-re Az USB-s vibrátorból kiindúlva... :D
én úgygondolom, hogy a modding kategóriába nagyon sok minden belefér, és nem is igazán lehet definiálni..., de idővel kialakul.. :)
Addigis ModDoljunk! (ősi finnugor szavainkkal élve)
ui.: a topic címe tényleg csípi a szemem, mert az optikai moddingnak is meg van az értelme: az hogy a tulajdonosának tetszen.
én főleg optikára gyúrok, mégsem vakkantom le azt aki usb portokat, és biztositékokat gyárt.
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
P4ek, meg már az ujabb AXP/A64 lapok eszik, elotte 5/3.3V-ot ette/eszi rendesen a proci.
Sir Tyudor, ezek ipari csippek, ipari árakkal. Az egésznek mennyi is lenne az elkészítese? Mert annyiért már több mint valószinü, hogy kap az ember egy alapbol megbizható és erős tápot. Vargánya, meg hasonló képződményeknek meg nem védelem, hanem balta kell...''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Sunzi
aktív tag
válasz Sir Tyudor #47 üzenetére
Nyissunk topicot az összes, minket dühítő dolog kapcsán, mert az jó!
Én pl. megőrülök, ha valaki drága bringát vesz, és nem bír feltekerni a HHH-ra.
És azokat is utálom, akik azért nevezik megatuningosnak magukat, mert 2MHz-el feljebb állítják a bios-ban az fsb-t...
Kell ez ide?Ízirájder öcsém, ízirájder...
-
Sir Tyudor
csendes tag
Sziasztok aktivan moddoló és nem moddoló barátaim.
Valaki itt figyelmeztetett, hogy a mod az nem egyenlő ezzel: ''NEKeM (APUNAK) VAN ELÉG PÉNZEM ÉS MEGVESZEM EZT A FURCSA HÁZAT, TESZEKRÁ ABLAKOS GYÁRI OLDALLAPOT, TESZEK BELE SZINES LEDEKKEL DÍSZÍTETT HENGERES KÁBELEKET, UV FÉNYBEN PŐRGETEM A VENTILLÁTORAIMAT A LEHETŐ LEGKISSEBB FORDULAT SZÁMON ÉS TESZEK BELE STROBOSKOPOT IS, MERT MÉRT NE. MEG TUDOM VENNI. STB.....STB...''
Van itt egy másik topic, hogy színezni akarja a vizet a vízhűtésben???? No comment!!!
Szerintem ezek a hülyeségek (lásd fentebb) nem modok. Csak felvágés és kihanem ÉN-ság.
Ha valaki saját kezűleg valamit alkot az pedig azért nem mod, mert az már alkotás, művészet. Lehet, hogy nem lessz egy világrengető alkotás, de az nem számít.
Tehát mostmár tudjátok, hogy mi és miért szúrja a szemem! Aki saját kezűleg minden tehetségét és leleményét beleadva alakítgat építget és alkot, az ezért NE SÉRTŐDJÖN MEG! Nem az Ő tevékenysége sarkalt a topic-cím kitalálására!
Ennek fényében a vélemények?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Mindenki azt monda, hogy az AMD kevesebbet tud mint az Intel. Ezért olcsóbban is adják! Szerencsére nekem is AMD-m van! ---------www.rom.by---------
-
BEE
addikt
Eddigi ismereteim szerint ahol nem fúrnak, fűrészelnek
az nem is MOD! :D
De iskolás éveimből rémlik, hogy kb 2db tranzisztor+pár ellenállás
felhasználásával építhető '' elektronikus biztosíték '', ami
kiold, és automatice helyreáll ha megszűnik a problem.
Ez igazi mod, és lényegesen olcsóbb is!
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
shtml
őstag
''Olyan hiba, hogy az alaplap összeköti a táp 5V-os és 12V-os ágát, hát elég nehezen tudom elképzelni.''
Az alaplap nem, de a user igen. Sőt úgy rémlik, az overclockers.hu árul is olyan Molex-hosszabbítót, amelyen úgy vannak megcserélve a vezetékek, hogy a 12 V helyén 7 V jelenik meg (a 0 V helyére az 5 V van bekötve). Ha egy ide bekötött ventilátor zárlatos lesz vagy a user elügyetlenkedik valamit, akkor előáll az, amit írtál.A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
kamikaze boci
őstag
-
reandre
tag
válasz Sir Tyudor #1 üzenetére
létezik ennél jobb megoldás, ami nem 6*3000 FTba kerül... egyik ismerősömnek van... egy normál molex végre kell rádugni, és ez is figyeli a túláramot... ebben az esetben összezár... és a gép megmenekült... és nemcsak egyszerhasználatos, mint ezek, és nincs több 3000 FTnál...
a moddolásról: a moddolás maga arról szól, hogy az ember saját kezüleg, saját eszközökkel visz végbe bizonyos módosításokat... a moddolás lényege a látvány... :P
a tuningról: a tuning pedig arról szól, hogy speciális hűtéssel és esetleg Volt-moddal a legjobbat próbáljuk meg kisajtolni a konfigunkból... legyen az egy 3200+os Athlon64, vagy akár egy 2.4es Cerka... :P -
salazol
őstag
Az alaplap nem igazán használja ma már a 12 V-ot. Gyakorlatilag a plusz és minusz 12V csak az RS232 soros port miatt kell, illetve a PCI és ISA kártyákhoz eljut. A minusz 5 V akkor kellett, amikor még DIP memóriacsipeket használtak 1x64k szinten, ezeknek kellett a minusz öt volt a működéshez. Ez az XT és PC korszak, már a 286-ok sem igazán igényelték. Tehát az alaplap inkább 5V-ot és 3,3 V-ot használ.
Olyan hiba, hogy az alaplap összeköti a táp 5V-os és 12V-os ágát, hát elég nehezen tudom elképzelni. -
tray
aktív tag
Ezt nem teljesen értem.
A példámat kiegészítem azzal, hogy a zárlat ne az a fajta legyen, amikor mondjuk a 12 V és a föld között zár az elektronika, hanem mondjuk az, hogy az alaplapon az 5 Voltos feszültség ''helyén'' 12 V jelenik meg. Ezt megkapja (az alaplapon keresztül) a memória, videókártya, meg az IDE vezérlő, ami az IDE kábelen keresztül nyomja bele vinyóba, floppyba, CDROMba.
Ez így lehetetlen?
Egyébként OK, nem azt mondom, hogy minden táp tökéletes, de az olyan, hogy a táp meghibásodása miatt kap túlfeszt a gép, az eléggé ritka ahhoz, hogy nyugodtak legyünk ilyen drága védelem nélkül is.Nem tudom miért van az, hogy ha hozzászólok egy fórumban, onnan kezdve az a fórum halott.
-
tray
aktív tag
Azzal az Acorp táppal kapcsolatban:
Biztos, hogy a gép bekapcsolásakor a táp dobta be a törülközőt?
Mer lehet, hogy mondjuk az alaplap lett zárlatos, aztán akkor már nincs megállás. Ő is megkapja a 12 Voltot, és ugye össze van kötve minden perifériával, adhatja is tovább.Nem tudom miért van az, hogy ha hozzászólok egy fórumban, onnan kezdve az a fórum halott.
-
[w]
őstag
félve kérdezem: ha valamit ipari környezetben, ipari feltételek mellett alkalmaznak (és ez többször kihangsúlyozásra is kerül), akkor tulajdonképpen mi is az értelme az erről való eszmecserének picike, otthoni felhasználók esetében? :F
(ha akkora üzemzavar lép fel a hálózatban, amihez ilyen védelem kell, akkor ..szhatom, hogy a gépem nem szállt el, viszont minden más igen... :DDD)cmdr PETER W. VOLKOV
-
rog
addikt
válasz andorpapa #32 üzenetére
egyetertek, bar en mod(ification)-nak hivnam azt is ha valaki lefujja kekre a hazat, vagy rak bele egy lampat. hisz ezzel mar is modositotta a kinezetet a tobbi 100ezer ugyanilyen tipusu hazhoz kepest. de ez lenyegtelen.
ami zavaro szamomra az az, hogy ha nem erti mirol szol adolog, akkor mi a francert ugatja le. -
andorpapa
őstag
Én csak annyit tennék hozzá, hogy (bár nem vagyok modder) a topicindító megnyilvánulása enyhén sértheti a moddereket. Ugyanis Sir Tyudor (remélem jól írom) abban a tévhitben él, hogy az a mod, amikor neoncsöveket és világítós ventiket rak valaki a gépébe. Nos, ez egy szimpla lépés a fogyasztói társadalomban, az igazi mod az ennél sokkal magasabb szinten kezdődik, ha ellátogat az országos modding versenyre, vagy megnézi az ott (és máshol) készült képeket, akkor biztosan nem állít olyat, amilyet. modd3r, Atus, Satan-Claus, Kalandor - olyan házakat fémjeleznek ezek a nevek, melyek nem igényelnek komolyabb ecsetelést.
És a modnak jobb esetben mindig van értelme. Az már más kérdés, hogy nem biztonsági vagy hűtéstechnikai, hanem mondjuk esztétikai. De igen, az esztétika is lehet fontos szempont. És a házi elektrobarkácsot én azért nem nevezném tisztaszívből modnak.
Mindezt most csak azért írtam le (semmi sértő szándék nem volt benne), mert lassan elegem van abból, hogy a témában felszínesen mozgó userek (csak az vegye magára, akinek inge) a moddolást teljes mértékben azonosítják azzal a cselekedettel, mikor a boltban veszek egy ablakos házat, két neoncsövet, két LED-es ventit meg egy fankontrollert. Nem, ennek köze sincs a mod témaköréhez. Ilyen egyszerű.COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
salazol
őstag
Egyébként sajnos tönkremennek maguktól is, volt haver, aki elment nyaralni, kikapcsolta a hátsó főkapcsolót is. Majd hazament, bekapcsolta a hátsó főkapcsolót és megnyomta a gombot a gépén, ebben a pillanatban alaplap-video-modem-hangkártya-mem-hdd-cdrom elszállt, érdekes módon a proci megmaradt.
Acorp ''márkájú'' táp volt. -
bitfarkas
őstag
válasz Sir Tyudor #22 üzenetére
Na tessék, rásadásul gagyi táppal (ahol fontos lenne a védelem) még csak nem is használható, mert a táp lengései beindítják a védelmet. Egy tuti jó táphoz meg kell ez?
Az is tönkremehet persze, de hát kockázatkezelésről is hallottunk már. Különben minden (pót)kötél mellett lenne még egy pót-pót-pótkötél. -
kamikaze boci
őstag
Hát igen, biztos hasznos lehet, de ennyi erővel már bőven lehet kapni egy ''megszaladás'' ellen megfelelően védett tápot. Ha meg valakinek erre nincs pénze, akkor van egy olcsóbb, a Maxx, amit Zsoltee10 is említett (1800+fa).
Szóval ha sok pénzem van, és meg tudom venni az ajánlott alkatrészeket, akkor van pénzem olyan tápra, ahol erre nincs szükség. Ha meg nincs pénzem rá, akkor nincs semmire....
Egyébiránt, nem fontos minden kimenetet figyelni, de az okát majd valaki más elmondja...egyéb állatfajták
-
salazol
őstag
Az alaplapokon egyébként szokott lenni biztosíték, csak nem úgy néz ki, ahogy megszokhattad. Diódának vagy tranzisztornak (de csak két lábbal) néz ki, általában a PS2 és az USB portok táp kimenetére teszik rá, hogy zárlatos periféria rádugása esetén ne a nyákfólia párologjon el. Lehet, hogy a modernebb alaplapokon már zárlatvédő áramkör van, ami nem örökre szakad meg, régebbieken cserélnem kellett ilyen biztosítékot, amikor az ügyfél neten rendelt USB-s mobiltelefon-illesztőt, ami gyakorlatilag egy zárlat volt bedobozolva.
Tehát ennek nincs köze a topikindító által leírt esethez, csak úgy megemlítettem.
Egyébként ez a védőcucc biztos jó, de az ára miatt inkább veszek megbízható tápot. Nekem itt a drágább gépekben Chieftek illetve Enermax ketyeg, az olcsóbbakban DTK, itt nem látom értelmét egy ilyen 4x3000-10000 Ft-os beruházásnak. Olcsóbb dolog a gagyi tápot kidobni és venni egy megbízhatót.
A -5 V-os egyébként sok esetben megspórolható, sok alaplapon az nem megy sehová, csak a szabvány miatt hozzák létre a tápok. Ezt meg kell nézni az adott alaplapon. -
tray
aktív tag
B*sszameg, írom neki a kisregényt erre lelép!
Mindegy, teljesen sötét a ...téma.
[Szerkesztve]Nem tudom miért van az, hogy ha hozzászólok egy fórumban, onnan kezdve az a fórum halott.
-
zsoltee10
addikt
válasz Sir Tyudor #19 üzenetére
nos ez mind szép, és jó, csak hát itt tényleg arról van szó, hogy ennyi pénzért veszek egy 400W Zalman tápot akár. abban azért már lehet bízni. :P
-
tray
aktív tag
válasz Sir Tyudor #19 üzenetére
Ahá.
Én még mindig amellett kardoskosok, hogy nem éri meg.
Tápok maguktól nem mennek tönkre, legalábbis én még nem hallottam ilyet, valaki esetleg? Inkább az szokott gáz lenni, hogy a tápok nem bírják a rákötött cuccokat, és túl alacsony feszt adnak ki. A másik szóba jöhető meghibásodás lehet a hálózati ingadozás (villám, szomszéd heggeszt, szomszéd villanykörtét cserél és rossz helyre nyúl stb.), de ez ellen jó a szünetmentes.
Esetleg tápok halálát okozhatja még kóla, szörp, ásványvíz, stb. de az ilyen ember meg is érdemli.Nem tudom miért van az, hogy ha hozzászólok egy fórumban, onnan kezdve az a fórum halott.
-
rog
addikt
válasz Sir Tyudor #22 üzenetére
:)
mindig csak ez a nem latvanyos, meg van ertelme..
aztan mennyire draga? 100 gepbol hany hal be tularam miatt? akkor tenyleg van ertelme? -
Sir Tyudor
csendes tag
Mint említette ez ipari elektronika és katalógusbúl lehet venni. 100 volt alatt 05% pontonként vannak fesz értékek. Áram érték hasonló!
Tokozás is külömböző van, van olyan változat ami I2C buszon tud komunikálni egy felügyeleti rendszerrel, stb....
De a lényeg: Sajna drága, nem látványos, atombiztosan megbízható, és van értelme!
Mármint megvédi a drága hardveredet. Persze gagyi táp rögtön lelővi őket, amint egy egész picit túlszalad a fesz.
Most búcsuzom, holnap leszek.
Csá mindenkinek.
Ui.: Az egész témát azért dobtam fel mert nagyon idegesítenek az akár 100 ezreket elköltő modderek a mindenféle világitó, zenélő forgó morgó hülyeségekre!
Tényleg nekik egy újabb ötlet: Ne keljen a kezét a ház előtt a meghajtó magasságába emelni építen liftet amin simán liftezhet a kézfelye!
Olcsó én megcsinálom a hardvert! Mondjuk 50 ezer forintocska! Na ez látványos és értelmetlen, de jól néz ki!!
És még én is megazdagszom!
[Szerkesztve]Mindenki azt monda, hogy az AMD kevesebbet tud mint az Intel. Ezért olcsóbban is adják! Szerencsére nekem is AMD-m van! ---------www.rom.by---------
-
tray
aktív tag
Hmmm lehet hogy hülyeséget mondtam az alaplapi biztosítékkal. Most hogy rákérdeztél, már nem vagyok benne biztos :(
De én úgy emlékszem, az enyimében van! Vagy ha nem az van, akkor a fesz. szabályzója figyeli a kapott értékeket, és sípol, ha nem kóser. Majdnem ugyanaz :DDDNem tudom miért van az, hogy ha hozzászólok egy fórumban, onnan kezdve az a fórum halott.
-
Sir Tyudor
csendes tag
Nos akkor regélek nektek a tápokról!
Elvileg stabil 5 12 stb voltot csinálnak és a specifikációs tartományon belül tartják is a feszültségeket. Elvileg a feszültségek nem kezdenek el maguktól csak úgy növekedni, akár lasan akár durva '' tüskékkel beütve'' ( pl 5 volton pár századmásodpercig ~30 voltos tüske). Mint említetem elvileg.
De, ha tápi dzsunka sor 3/b vagy indián tábor 14 ben készült nem messze ahol az AKG is szerelgetik (esetleg kalasnyikov) Akkor bármikor. HI nevezhetjük időzített bombának!
Vagy ha régebben jó volt csak öregedett és használódott azóta. Persze romlott is.
Akkor végülis bármikor elromolhat, nem? A jobb tápok azok csak leállnak a többiek előbb megszaladnak és kinyírnak mindent ami rajtuk van! Hihetetlen teljesítmény tudnak magugból kinyomni az utólsó pillanatban!
Viszont ezek a védő ''négylábak'' nem romlanak el!
Ha nincs fesz túllépés akkor olyan, minta ott sem lennének. Ha fesz túllépés van akkor 1-2 század másodperc alatt átmennek zárlatba és, ha a tápi még adki áramot akkor a biztik kiolvadnak. ENNYI. A védendő dolgok megmenekülnek, unyanis örökre zárlatosak maradnak a ''négylábak''. Ez a jó tulajdonságuk.
A rossz tulajdonságuk az áruk! Hi!Mindenki azt monda, hogy az AMD kevesebbet tud mint az Intel. Ezért olcsóbban is adják! Szerencsére nekem is AMD-m van! ---------www.rom.by---------
-
Flameus
aktív tag
Kezdek felzárkózni, de a lelkesedésünk egy kicsit alábhagyott.
Örüljünk, hogy használják egyesek az agyukat - nem csak a vérét hűti.
Tessék lelkesedni, és elmagyarázni me' sok itt a kérdésé mán'None of Ain't - Ni Lovagjai CS-S FUN Clan - www.nilovagjai.hu
-
bitfarkas
őstag
Ha a 6 darab védőáramkört darabonként csak 5kHUF-al számolom, abból már kijön egy tuti jó táp ára.
-
LukE
veterán
ups azellen nem ved!
egyebkent telleg annyiba kerul 1 ilyen kutyu, hogy annyibol+1 fagyi arabol mar lehet valami izom&stabil&miosegi tapot venni.
alaplapban en meg nem lattam biztositekot. Meg annak nem is lenne ertelme. Tuning alatt levag a biztositek?''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
ISZOLE
senior tag
1. Honnan tudod a megfelelő áramértékeket előbányászni?
2. Hova forrasztod? Szétgányolod a tápot vagy a csatlakozót?Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
WuDu
tag
Amiről a toptyikinditó beszél, az egy tuti túlfeszvédelem...
Igaz, hogy manapság minden tápban van már valami hasonló, de azért ez egy klasszisokkal jobb, és megbízhatóbb kütyü :) -
zsoltee10
addikt
ez nem újdonság, lehet kapni olyan védőt is, amit molex csatira kell dugni, ugyanilyen célból. :) és hogyan gondoltad a védelmek beszerelését? mert ha minden áramszálra kötök egyet, akkor az nem lesz olcsó mulatság. :)
-
bitfarkas
őstag
válasz Sir Tyudor #5 üzenetére
A soros érzékelők alapban 5 % tűrést engednek a tápfesznek. Ez azt jelenti, hogy a + 12 beleng + 0,6 voltot, mire a szinkronba kötött ''védelem'' ''földre rántja az összes késes érintkezőt.'' Nem tudom ehhez mit szólna egy táp. Mármint az összes kimenet szinkrionizált rövidzárához.;]
Csak most tudatosult bennem, hogy a rövidzárt a félvezető megolvasztásával azért csinálja, hogy kioldódjon a soros bizti. Így persze a rövidzár sem jelenik meg a táp felé, mivel az a bizti fogyasztói oldalán van. Mindenesetre egy érdekes megoldás, csak nem biztos, hogy optimális.
[Szerkesztve] -
tray
aktív tag
Ha jól sejtem, a táp meghibásodásából adódó túlfesz ellen van ötleted.
Első kérdés: működhet-e ez nem a tápnál keletkező hiba esetén is? Pl. ha egy 5 V-ra kapcsolt venti zárlatos lesz, akkor ugye itt-ott megjelenik nem kevés feszültség.
Második kérdés: komolyan gondolod, hogy ennek van értelme? Ha 6 darabot kell venni, az az árak alapján 18-60 ezer Ft. Ennyiért már lehet venni szünetmentes tápot, ami a külső problémáktól megvédi a gépet, másrészt az alaplapban (kivéve a nagyon gagyikat) amúgy is van biztosíték. Vagy lehet venni megbízható tápokat is.
Véleményem szerint, ez egy elég drága mulatság, és a csepp gyakorlati haszna nem éri meg. Kivéve, ha már ráköltöttél egy milkát a gépre, és a gyakorlati haszon abból áll, hogy még rákölts egy pár tízest, hogy ezzel is felvághass.Nem tudom miért van az, hogy ha hozzászólok egy fórumban, onnan kezdve az a fórum halott.
-
rog
addikt
válasz Sir Tyudor #8 üzenetére
de hogyan?
olyan mintha minden masodik mondat hianyozna.. hova kell, mit rakni? mit csinal, mikor?
ha forogva uv vilagitana is, akkor nem vedene? :)) -
Legolas
senior tag
válasz Sir Tyudor #5 üzenetére
Én se értem teljesen, de szerintem te egy olyan dolgot akarsz kihozni a tápból, amit alapból is tud, csak te nem tudod, érted?! Vagy nem érted? Vagy én nem értem? :DD
Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571
-
Sir Tyudor
csendes tag
Hogy hogy mire? Például megvédi a drágya P4 es alaplapudat, P4 3.2 ghz procidat, 1 gb 1024 RDRamodat a ATI Radeon 9800 Pro VGA-at, stb.
Ez edigg menyi érték?
Ezeket megvédi! Pedig nem UV fényű és nem forog, stb...
Ja mégegyszer! Ipari elektronika és nem Homelectronic!Mindenki azt monda, hogy az AMD kevesebbet tud mint az Intel. Ezért olcsóbban is adják! Szerencsére nekem is AMD-m van! ---------www.rom.by---------
-
Flameus
aktív tag
Kétszer olvastam el az itt leírtakat, de f@szám EGY büdös kukkot sem értem miről beszélgetünk.
DE, legyünk lelkesek..nekem tetszik akármi is ez a négylábú 6 db csodavalami?!
:))None of Ain't - Ni Lovagjai CS-S FUN Clan - www.nilovagjai.hu
-
Sir Tyudor
csendes tag
Először is a pc-k tápja telített-üzemű esetleg záró-üzemű kapcsoló-üzemű táp. És a szenzorok a védett oldalon maradnak zárlatban a soros biztik kioldanak.
Amúgy peddig, ha egyszer megszaladt az már nem tápi, hanem hardwer gyilok!
-
rog
addikt
mire jó ez? az számomra kimaradt. :)
az esztétikai módositasokat fikazó részt értettem, de az utána jövőt nem sikerült leforditani. -
bitfarkas
őstag
Csak egy kérdést engedj meg!
És mi lesz a nem zárlatvédett tápegységgel ilyen esetben? -
Sir Tyudor
csendes tag
Sziasztok moddolgató tuningoló halandók!
Felhomályosítom nyiladozó tudatotokat egy igencsak hasznos modról, amihez nem kell kivágni a ház oldalát, nem kell fénycsöveket és csoda ledeket valamint különböző érdekessebnél érdekesebb lcd vagy ledes kijelzőket a gépre-be szerelni!
A legfontosabb! A fentebb említetekel elentétben ennek értelme és gyakorlati haszna is van.
Vannak mindenféle (ipari felhasználásra szánt) tápfigyelő 2-3-4 nábú öngyilkos, tápfeszültség túlépésre zárlatba átmenő kis (vagy nagy, az ampertől függ! Hi!) alkatrészek.
A mi céljainkra a négylábúak a jók. Általában 5% türést engednek meg, de vannak más türésüek is. A lábak funkciói:
A.: Test. (mint föld, nulla)
B.: VCC in. (Táp be)
C.: VCC out (Táp ki)
D.: Szinkronizáló kimenet.
Tehát egyszerűen kell venni 1 db +3.3 voltost, 2db +5 voltost, 1 db +12 voltost, 1 db -5 voltost, 1 db -12 voltost. Öszesen 6 db-ot.
Az átfolyó áramértékre figyelni kell!
A szinkron lábakat össze kell kötni és ezek után, ha a tápi megszalad a bekötött figyelők bármelyikén túlszalad a feszültség az azonnal zárlatba megy át, a szinkron lábakon keresztül az összes többit is zárlatba viszi, a bennük lévő biztik kioldanak és megmentik a mögéjük kötött elektronikákat.
Ezek a szenzorok, mivel ipari elektronikárol van szó, elég drágák 3000~10 000 ft/db. És csak egyszer védenek a saját megsemisülésük által! Végleg elszáll a bennük lévő bizti a zárlatot peddig egy P-N átmenet megolvasztásával hozzák létre. Viszont rendkívül gyorsak.
Ha valakit érdekel akkor utána nézek a beszerzési forrásoknak és a pontos áraknak.
Nos? Tetszik? Pedig nem UV kék és nem forog. CSAK VÉD, DE PROFI MÓDON!
Várom a lelkes hozzászólásokat!
Üdv mindenkinek.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Microsoft Excel topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.