Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Plexicushio

senior tag

válasz Blaise #13915 üzenetére

Én eredetileg Be quiet Shadow Rock Pro- SR1 -t akartam, de nagy volt rá az esély, hogy nem fog elférni még a Low Profile Vengeance ramjaim mellett sem a hőcsövek miatt így tovább nézelődtem, és a profilomban lévő Deepcool Ice Matrix 400-as hűtőt vettem aztán meg (9900 Ft, Merlinhardver).
    Egy 3570K volt eredetileg a cél, de hamarabb kellett a gépet venni/összerakni mint gondoltam, így "csak" egy sima 3570 és H77 lett belőle, figyelembe véve azt is, hogy nem tuningolok, nekem elég jó a szorzózáras teljesítménye is.
    Direkt olyan hűtőt akartam választani, aminek mindkét oldalára fel lehet tenni a venti(ke)t.

Jelenlegi adatok: Ice Matrix 800-as minimum fordulaton 32-33 celsius fok közelében tudja tartani az i5-öst egy 22 fokos szobában - normál használat mellett, kikapcsolt rendszerhűtéssel, sima netezgetés közben (1600 Mhz) - már amennyire az Asrock alaplapom szenzora pontos. Így nagyon csendes, a hangfalam erősítőjének a búgása simán elnyomja. :DDD (megj.: ettől lentebb nem is tudom hűteni, hiába járatom 1600-as max. fordulaton most a hűtőt, tehát itt már a szobahőmérséklete a döntő ami jó jel :) )

Úgy 1000 rpm felett jön meg a hangja, az sem vészes. 1200 rpm-nél még egszerre hallani a búgást és a coolert. :D Mint mondtam én nem tuningolok, nekem ez a hűtő megteszi, elégedett vagyok.

Gondolom nem véletlenül vettél K-s i5-öst, ez esetben ha húzni fogod akkor a be quiet! Shadow Rock Pro SR1 vagy Topflow SR1 egyértelműen jobb választás, előbbi szerintem még épp elférne a ramoktól, tekintve hogy nekem is maradt hely még ramok és hűtőcsövek között.

Egyéb alternatívák: Prolimatech Lynx, Cooler Master Hyper T4

Új hozzászólás Aktív témák