Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• birno

addikt

válasz birno #3651 üzenetére

Felraktam, de még több bajom volt vele mint a v24-es RC-vel, így kipróbáltam a Tomato-t.
    Szimpatikus, minden könnyen beállítható, nem annyira tökölös mint a DD-WRT, viszont az alap problémám nem oldja meg.
    Hiába próbálom az init scriptnél megadni, hogy "echo valami >> /etc/passwd", egyszerűen nem fut le, és nem tudom miért, de mondjuk egy sima "mkdir" parancsot meg végrehajt, plusz ha a home könyvtáramba írok, tehát "echo valami >> ~/teszt" akkor azt megcsinálja.
    Próbáltam, hogy csinálok egy scriptet ezekkel az echo-s módszerekkel a home könyvtáramba és azt futtatom, de akkor sem hajlandó írni az /etc-ben lévő fájlokba.
    A script létrejön, megfelelő tartalommal, de mégsem fut le, ha meg én futtatom kézzel, akkor az /etc/shadow fájlba, a titkosított jelszót tartalmazó karakterek helyére egy "."-ot rak, amennyiben vi-vel írom bele akkor elfogadja és be is tudok lépni a létrehozott felhasználóval(persze a többi szükséges fájl szerkesztése után).
    Nem értem miért ennyire nehézkes a dolog, ahogy nézem nem is fog menni egyáltalán.

Új hozzászólás Aktív témák