Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TeebyKay

    őstag

    válasz DonJoee #67337 üzenetére

    Nyilván való az ssd hatalmas sebesség előnye, de nem minden szituációban éri meg vagy van rá keret. Én az asztali pcmben is sok éve egy samsung ssdről futtatom a rendszert és egy wd black vinyóról a játékok java részét, és ezzel eddig semmilyen problémám nem volt. Hamarabb lett a CPU a bottleneck majd a VGA mint a 7200rpm-es vinyó sebessége. Ha van elég memória ahova betöltheti az adatokat, akkor egy jól optimalizált játéknál nincs feltétlenül szükség ssd-re.

    A laptopba ugyanígy ssd-t használok a rendszernek, ugyanaz a vga van benne mint az asztali pcben (gtx 1050ti), a cpu se szokott kihajtva lenni, szóval maradt a folyton tele lévő 8giga memória és az 5400 rpm-es wd blue mint az akadozás forrása, mivel a rendszert most telepítettem újra frissibe, hátha az segít rajta.

    Arra most nincs 40ezrem hogy vegyek egy 1tb-os ssd-t a gépbe, de 10ezret megérhet egy seagate barracuda (akkor a firecuda sshd ezekszerint kuka), vagy valami hasonló vinyó, hátha az gyorsít eleget rajta, hogy ne akadozzon. Első körben minden esetre egy memória bővítéssel fogok próbálkozni.

Új hozzászólás Aktív témák