Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mg105

    senior tag

    válasz Biliskmer #22775 üzenetére

    "Az első csoportban azok a vezérlők találhatóak, amelyek ténylegesen valós időben takarítják a blokkokat, így a teljesítmény folyamatosan a maximum közelében mozog. Ezek a JMicron JMF612, JMicron JMF618 és a Toshiba T6UG1XBG. Ezek az SSD-k mindig maximális sebességen működnek még Windows XP alatt is, ergo nem kell félnünk a teljesítmény csökkenésétől, cserébe elképzelhető, hogy néha hektikus módon viselkednek (lásd a másolási teszteket).

    A második csoportban azokat a vezérlőket találjuk, amelyeknek a használat közben csökken a sebességük, de ezt a belső takarító algoritmus idővel visszatornássza a maximum közelébe, akár úgy is, hogy a blokkok újraírása után képesek felismerni a még használt és a már nem kellő adatokat. Ilyenek az Intel G2 (PC29AS21BA0), a Sandforce SF-1200 (és nyilván az SF-1500 is), illetve a Samsung S3C29RBB01-YK40."

    forrás

    az itt felsorolt vezérlőkkel ellátott SSD-k oprendszertől, AHCI-tól, mindentől függetlenül takarítják magukat, így egy régebbi gépbe, akár XP alá is tökéletesek :)

Új hozzászólás Aktív témák