Computex 2024: belép a kézikonzolok piacára a Zotac is

A ZONE nevű, 7”-es eszköz pontos specifikációi a kiállításon derülnek majd ki, de több más újdonságra is számíthatunk.

Ahogy sejteni lehetett, egyre több PC- és notebookgyártó érzi majd úgy, hogy a kézikonzolok piaca érdekes lehet számukra. Ide tartozik a Zotac is, amely vállalat most jelentette be, hogy a Computexen bemutatásra kerülő újdonságok között egy ilyen termékre is számíthatunk. Ennek fantázianeve ZONE, de azon kívül, hogy 7”-es AMOLED panelre épül és a hátoldalán extra gombokat és RGB világítást visel, többet a hivatalos közleményben nem árultak el, és a kiállításon is csak egy prototípus bemutatását tervezik, a bolti megjelenésről egyelőre nincsen szó.


[+]

A további újdonságok között találunk a cég eddigi profiljához még szorosabban illeszkedő GeForce RTX 40 és RTX 40 SUPER szériás grafikus kártyákat, rajtuk a cég AIRO hűtésével. A dübörgő AI vonatra felugorva érkeznek majd különböző mesterséges intelligencia megoldások, többek között Jetson alapon, 10 GPU-s HPC szerverek, BOLT munkaállomások, és így tovább. Az professzionális felhasználókat a gyártó új külső GPU-kkal igyekszik majd magához csábítani.


[+]

Ezek az EGB (External Graphics Box) széria tagjaiként érkeznek, Thunderbolt 3 csatolóval, belsejükben Ada architketúrára épülő grafikus kártyákkal. A ZBOX miniPC-kből is számíthatunk új generációra, mégpedig az Intel Core Ultra CPU-kkal, a felsőkategóriás Magnus változatokban pedig 14. generációs Core i7-tel és GeForce RTX 40-es GPU-val.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés