Itt az első olyan, MI-re kiélezett laptop, ami ellenáll a környezeti hatásoknak

A széleskörűen konfigurálható újdonságból remek választás kerekedhet a zordabb körülmények közepette végzett, helyszíni munkákhoz.

Hirdetés

A Getac útjára indította az S510 névre keresztelt, szerfelett robusztus notebookját, ami a neurális gyorsítóval érkező Intel Core Ultra platformra építkezik, és elvileg világelsőnek számít a kategóriájában.

A meglehetősen masszívan festő, Windows 11 Próval értékesített mobilvasat Intel AI Boost NPU-val megfejelt Intel Core Ultra 5 125U, Ultra 5 135U, Ultra 7 155U vagy Ultra 7 165U CPU-val kérhetjük, miközben a képi megjelenítésről az IGP vagy egy dedikált, 4 GB VRAM-mal megspékelt NVIDIA GeForce GTX 1650 GPU gondoskodhat, bár az utóbbi helyére 1D/2D vonalkód-olvasót, optikai meghajtót, vagy az alant említésre kerülő, másodlagos tárhelyet is beköltöztethetjük.


[+]

Az alapértelmezésben 8 GB-nyi SO-DIMM DDR5 memóriát 16, 32 vagy 64 GB-ig bővíthetjük, míg NVMe SSD tekintetében 256 GB-os, 512 GB-os és 1, illetve 2 TB-os tárolók közül választhatunk, noha a "motorháztető" alatt egy 512 GB-os, esetleg 1 TB-os SATA SSD-nek is szorítottak helyet.


[+]

A Copilot gombbal megtoldott klaviatúra háttérvilágítással rendelkezik, és a 15,6 hüvelykes, 1000 cd/m²-es maximális fénysűrűséggel büszkélkedő kijelző 1080p-s, opcionálisan pedig kesztyűben működtethető, kapacitív érintős kivitelben feszíthet (ez volna a LumiBond képernyő). A hálózati halmazban gigabites Ethernet, valamint Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.3 modul található, viszont szükség szerint 2,5 gigabites LAN-nal, nanoSIM 4FF/e-SIM slotokkal, 4G LTE vagy 5G Sub-6 modemmel, netán GPS egységgel gyarapíthatjuk az MIL-STD-810H katonai szabványnak eleget tevő, IP53-as védelmet élvező noteszgép arzenálját.

A vibrációval, valamint 0,9 méterről történő ejtéssel szemben rezisztens, mintegy 2,35 kilogrammot nyomó konstrukciót megvásárolhatjuk ujjlenyomat-olvasóval, HF RFID olvasóval vagy épp arcfelismerést támogató, 5 megapixeles webkamerával, és 6900 mAh-s, gyorscserés akkumulátorához egy másodikat társíthatunk a redundancia érdekében. A készülékházon egy HDMI 2.0 kimenet, egy Thunderbolt 4 csatoló, két USB 3.2 Gen 2 Type-A kapu, egy dokkoló konnektor, plusz egy 3,5 mm-es kombójack állomásozik az RJ-45 aljzaton kívül, azonban opcióink között szerepel még a microSD kártyaolvasó, az okoskártya-olvasó, illetve egy másik Thunderbolt 4 interfész is.

Ez még nem minden, ugyanis egy különálló szekcióban további két portkombinációból szelektálhatunk némi pénzmagért cserébe: az egyik a soros port/VGA kimenet/második Ethernet triumvirátusa lenne, amit a soros port/DisplayPort/USB 3.2 Gen 1 Type-A csatlakozó triójával válthatunk ki.


[+]

A potenciális extrák mezőnyében akad még stylus, védőfólia, hordtáska, DS100-as dokkoló, autós kiegészítők, 100 wattos Type-C adapter, a gyárilag mellékelt, 65 wattost váltó, 90 wattos AC adapter, továbbá kétféle többeszközös töltő, és az előtelepített szoftverek kérdésköre sincs kőbe vésve. A 95 százalékos páratartalom mellett -29-től 63°C-os környezeti hőmérsékletig bevethető, hordozófüllel ellátott masina árképzésével kapcsolatban célszerű közvetlenül a gyártót megkeresnünk.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Getac

Előzmények

Hirdetés