- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Vélemény: érdeklődők lehetnek, de nem valószínű az Intel értékesítése
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bizoonik
tag
Laptop videókaresz
Sziasztok,
Az a kérdésem, hogy laptopba lehet kapni videókártyát magában? Több helyen nézelődtem már de sajnos nem találtam kielégítő eredményt. Aki esetleg jártas ilyen körökben tudna segíteni abban, hogy hol keressek, ha egyáltalán lehet így külön erősebb VGA-t kapni?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
csabi63
senior tag
Sziasztok.
Szeretném lecserélni a videokártyámat.Kimondottan játékok terén szembesülök egyre gyakrabban azzal,hogy csak a minimum rendszerkövetelményeknek felel meg.A márkahűség miatt pedig maradnék az NVidia mellett.Még nem volt okom csalódásra,de az idő sajnos nem áll meg,az új játékok pedig egyre többet követelnek.
Videokártya - Nvidia GeForce GTX 650
Alaplap - ASRock H61M/U3S3
Processzor - Intel Core i5 2500K
Táp - Chieftec GPA-500 (500W)
Memória - 12GB
Monitor felbontása - 1920x1080
Filmnézés és játék.(Előbbivel nincs gondom)
Anyagi vonzatban lehetőleg maradjak 50e alatt.Esetleg a 65e belefér,de az már fájna.Fél éven belül alaplapot is cserélek.Tehát szempont,hogy a későbbi izmosabb alaplappal(szintén ASRock)ne legyenek kompatibilitási problémák.Köszönöm.
-
dokee78
félisten
válasz Balathruin #63684 üzenetére
A jelenlegi 9600GT-nél mindkettő erősebb nem kicsit.
Nemrég lett volna lehetőségem 12.000-ért 4890 2GB GDDR5,de hezitáltam.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Köszi a gyors válaszokat.
A közeljövőben lenne a vásárlás,egyenlőre tájékozódom.
Igazából Ati VGA-m még nem volt.HD 7750 vs HD5850
Pro kontra?[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Nagyon max. 15.000-ért milyen VGA ajánlott használtan?
Játékra kellene.(1024x768-1024-1280 felbontásra)
1GB GDDR5 minimum. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
-
gtamate2
veterán
-
feldeci
tag
válasz Superhun #63622 üzenetére
Kettő volt CF-ben, az egyik meghalt 2 évesen (sohasem húztam, sohasem bányásztam), a Gigabyte WF3 7970-nél népbetegség, hogy hiába 70C a GPU, a VRAM olyankor már 90+, majdnem kivétel nélkül memóriahibával pusztul meg mind. 2 év után úgy lógott már mindkettő, hogy komolyan azt vártam mikor fog lelógni a ház aljáig. És mindkettőnek 1-1,5 év után kezdett kerregni a ventije bizonyos fordulatszámon.
Egyébként máig 2x7970CF-em lenne, mert teljesítményben eléri de inkább le is veri a 980GTX-et (mielőtt nagy flame lesz: DA:I estén tapasztalatból mondom, mostanában azt tolom), de a fentiek miatt továbbá mert elképesztően hangos volt és télen nemhogy nyugodtan ki is kapcsolhattam a cirkot mikor játszottam de inkább ablakot kellett nyitnom, h ne kapjak hőgutát van inkább most a GTX980.
Kb ennyi.
-
fenergie84
addikt
válasz MZsoltee #63672 üzenetére
Kösz
Sajnos az nem járható út most neki, talán később. Azért kérdeztem rá, mert nem sokára születésnapja lesz, és gondoltam kicserélem a kártyáját valami jobbra, persze árban nem túl drágára.
A 7770 mennyire lenne előrelépés? A gyakorlatban észrevehető lenne a különbség? -
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nyugodt lehetsz, bőven ott van a ~40%, OCval még akár több is ;p
Garis 7950, abból is a legjobb..ennyi pénzért kb. ajándék kategória.
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
7850-->7950-re értettem a 40%.
Az általad linkelt 270X egy OC, a 7950-esek meg legendásak a tuningjukról! A lényeg, hogy van különbség a két GPU között:
384bit vs 256Bbit
1792/32 vs 1280/32
3GB vs 2GB
Garanciális darabot tényleg nehezen fogsz találni, abból csak 280-as van.
7950-et 42-43-ért hirdetnek, azokat 40-be el lehet hozni!Ez csak egy vélemény. Természetesen a Te pénzed és költöd, amire szeretnéd. Én azt írtam le, hogy mit tennék én, ha én akarnék váltani. Bár a kérdés adott, hogy a jelenlegi teljesítmény elegendő-e? Ha igen, akkor hagynám a 7850-et a gépben. Ha nem, akkor meg nem 20%-kal erősebb kártyát vennék...
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
fenergie84
addikt
Kérdésem lenne:
Öcsémnek van egy AMD konfigja, valami X4 945, vagy mi van benne. Ehhez milyen VGA jöhet szóba?
Most 5750 van a gépben, de már nagyon kevés.
Táp egy Sesonic 400W-os (ha kérdés lenne) -
castiels
addikt
válasz fenergie84 #63663 üzenetére
Ment pü.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Egy új Sapphire R9 290 4GB TRI-X OC 2 év garis megér 80k-t?
-
regener
veterán
válasz MZsoltee #63656 üzenetére
A kérdező nem azért akar váltani mert kevés a mostani kártya, hanem hogy kiterjedjen a garancia. A teljesítménybeli javulás csak "mellékhatás" szinten van a szeme előtt.
Arról sem beszélve hogy a VaporX jobb hűtés a DualX-nél.
A kérdező igényeit kell figyelembe venni, ha nem erősebbet akar akkor felesleges mondani hogy még rakjon hozzá (ha 5ezret) is, akkor tegyen és erősebbet kap.
A 40ezer és alatt kapható 7950-ek pedig maximum 1 hónap garival vannak aprón.[ Szerkesztve ]
-
balazska92
senior tag
Köszönöm a segítséget, meg is rendeltem!
-
MZsoltee
veterán
válasz regener #63650 üzenetére
20%-ot hol veszel észre 15 helyett 18? 40 helyett 48? Szerintem az nem igazán észrevehető. Ahová az egyik elég oda elég a másik is. Fölös pénzt kiadni.
Akkor már inkább 7950-es a 3GB vram miatt is és +5k és +40% sebesség, azért az már észrevehető.
De ez az én véleményem.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Balathruin
veterán
válasz balazska92 #63654 üzenetére
Igen.
-
lsc
nagyúr
-
balazska92
senior tag
Sziasztok! Használt videokártya kellene, max 10 ezerért, CSAK FULL HD FILMEZÉSRE. Lényeg hogy hdmi csatlakozó legyen rajta, mert a mostani kártyán nincs, így nem tudom összekötni a gépet a tv-vel. Egy asus lap van a gépbe, valamint eddig egy geforce 8800 gt kártya volt benne, de belement az újabb sapphire hd 7770 is, ezt csak azért mondom, mert nem tudom pontosan milyen kártyát fogad az alaplap, de ezzel a kettővel jó volt, úgyhogy ami ilyen az jöhet. Ki mit ajánl, esetleg van valakinek eladó?
-
-
lsc
nagyúr
Üdv
Érdemes lenne-e a 7850 dualx-emet (1000/1300) lecserélni egy 270x vaporx oc with boost-ra? Mindkettő sapphire, a 7850-en nincs gari, a 270 garis jövő évig, az árkülönbözet olyan 6-8e forint lenne.[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
-
LW
őstag
Sziasztok!
A (I5-2400; DDR3-1600(1333)-8GB; HD5850 1GB) gépemhez szeretnék erősebb videókártyát. Tesztek és árak alapján Radeon 270X 2GB-t tartom a legjobb vételnek. Kérem érveljetek, ellenérveljetek Legszívesebben GTX970-et vásárolnék, de az alkalmi játék mellé túlzás lenne, mégha roppant mód tetszik is a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Milyen árban mozognak a MATROX Millenium G400 32MB-s kárrtyák, mert haverom szeretne eggyett szerezni?
HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz dellfanboy #63638 üzenetére
Melyik R3? Az, ami az asztali(AM1-es) Kabini APU-kban van(Sempron 2650/3850, Athlon 5150/5350)?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz dellfanboy #63632 üzenetére
Ezeket hol olvasod?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz dellfanboy #63632 üzenetére
Melyik R3/R5/R7? Szerintem ezek közül csak az R7-ek ajánlottak.
Max 2GB: ennyit tehet max rá a gyártó(pl Asus, MSI), szerintem.
-
addikt
Ez jó kérdés, hogy mikor buksz többet. Ha nem adod el most a 7950-et és lejár a gari, akkor minimum egy 10-15k-val fog kevesebbet érni. Viszont ha most veszel egy 290X-et, akkor azon ugyan úgy bukni fogsz, ha arról váltasz 3XX szériára, de nem 15k-t, hanem mondjuk 40-50-et... Már most vannak fent az aprón garis 290X-ek 75-80k-ért. Továbbra is azt mondom, hogy várj.
-
dellfanboy
őstag
a radeon r3 r5 r7 series milyen kártya? hd 4670-et cserélném le.
ezt látom pl r3 esetén:
Grafikai processzor: Radeon R3 series max 2GB! ezek alaplapra integráltak? vagy én olvasom rosszul?
mit ajánlotok r3 vagy hd8470?eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
senior tag
válasz Superhun #63630 üzenetére
Dragon Age: Inquisition-nél már nem tudok mindent maxra húzni Mantle alatt sem (ami fura, mert BF4 multiban full Ultrán megy a játék, igaz MSAA helyett csak FXAA-vel), de még azért korrekt így is a grafika.
Witcher 3-mal tuti lesznek bajok, de az még a jövő zenéje.Azért most agyalok ezen, mert még 1 év gari van a kártyára, aztán ha kivárom az új szériát, akkor már lehet gari nélkül ezt nem fogom tudni eladni. De tény, hogy szerintem is ki kéne várnom az új Radeonokat, csak félek a kezdő magas ártól, azért 115e-nél nem tudok/akarok többet fizetni.
(#63629) NetTom: Köszi Neked is! Én is ezt néztem, hogy pár 290x-et milyen jó áron lehet már kapni, nem semmi!
Pl. ezt Hűtése is jó vajon?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintem a 290X olyan áresésen ment keresztül az utóbbi időben hogy bőven megéri. (Minap láttam már 100-110 között is ASUS-t pl).
Én legalábbis tuti nem vennék sima 290-et már (meg az neked nem is lenne akkora ugrás ami megéri a pénzt).Amugy ha nem sürgős lehet megéri megvárni az újakat, ki tudja milyen áron mit fogsz majd kapni... persze várni kell majd egy jó darabig, mert lehet túl lesz árazva itthon egy darabig ha nagy a kereslet rájuk... kivéve talán az első pár darabot, azok mostanában mindig jó áron jöttek és utána drágultak meg az újabb adagok amikor kiderült mekkora túlkereslet van és el lehet adni drágábban is mint a cukrot.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
senior tag
Sziasztok,
Jelenlegi gépemben (adatlapomon) a HD7950-et cserélném R9 290 vagy R9 290x-re (csak AMD VGA érdekel. 7950-et eladnám, még van rá egy év gari).
FullHD-ban játszom. Nem tudom a 290x megéri-e a felárat a 290-hez képest, ill. hogy milyen gyártók modelljeit érdemes néznem, a minél csendesebb hűtés lenne az egyik fő szempont, meg az ár.Vagy érdemes várnom az AMD új kártyáira, amik elvileg júniusban jönnek (arany áron)?
Előre is köszi a segítséget! -
bl0ck
tag
Egyenlőre nem írnám le, mert ha arra esik a választás, tuti elviszik előlem, de ha megvan mi lesz leírom.
Hopp az a 10k...pont nem akartam 70k-t adni kártyáért, de most kínkeservesen rászántam magam.
280-ak ilyen 295-300-305mm hosszúk, nekem meg a 295 neccesen befér talán, de 4 kábelt át kell húzzak akkor, és majdnem beleér a hdd keretbe.(#63624) Zedz:
Nem tudom hol számít, hogy mennyi a bit száma, de azt mondják az állítólag hozzá nagyon értők, hogy nem számít, hogy 128 bites, mivel új kártya, nem rég jött ki...... -
YAKEN
aktív tag
-
bl0ck
tag
Én már totál el vesztem az éterben.
Kérdeztem embereket, face to face is, nem csak neten....760-at ne vegyek, mert kifutott már, 660 is régi, 960 128 bites, más azt mondja ne törődjek vele, atom kártya. Kaptam ajánlatot 770-re, viszonylag jó áron, hogy 960 szinten van. Következő ember azt mondja, 770-et felejtsem el, lassan 2 éves technológia. R9 280 is játszana, másik ember azt mondja, hogy jónak jó, csak szoftverbajos, következő meg azt mondja vegyem azt, atom az is.
770 és a 960 nvidia adat szerint elfér, viszont a 280 a böszme mérete miatt nem biztos. 300mm van gép hátuljától hdd keretig, de akkor az már összeérne....
Jelenleg 3 között vacilálok:
- GTX 770
- GTX 960
- R9 280X
Mindhármat ~70-ért tudnék újan, +/- pár ezer.[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
üdv
milyen vga-ra lenne érdemes lecserelnem az msi 760gtx-et?
igazából teljesítmény növelés annyira nem lényeg
max, hogy újabb verziójú legyen, és rövidebb a kártya ennél
nvidia oldal érdekelne csakCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
feldeci
tag
válasz JackFeryll #63618 üzenetére
Ha a 970-re gondolsz akkor én az MSI GAMING-re szavazok, az előző karim Giga 7970 volt, Windforce 3x (kb ugyanolyan a mint a G1-en) hűtéssel és megfogadtam, h Gigabyte soha többet. Viszont a mostani egy MSI GTX980 GAMING, a 970 ua gondolom, és soha ilyen halk és hűvös VGA-m nem volt még.
-
addikt
válasz JackFeryll #63612 üzenetére
Gigabyte G1, ha befér a házadba.
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok.
Asus HD7850 2gb-ról mi lenne értelmes váltás? 47 ezret tudok maximum rá szánni. A konfigomat meg találjátok az adatlapomon köszönöm.(Full HD játékra szánom.)
[ Szerkesztve ]
Csak az ASUS!
-
-
gtamate2
veterán
válasz #19784448 #63608 üzenetére
Most a 750ti 41k és a 660 47 felett kezdődik. Azért best buy a 750ti mert a 40k környéki sávban jó a fogyasztása és a teljesítménye is. A 660 nyilván erősebb és ajánlottabb ha valaki többet játszik és azonos az ár, akkor meg főleg, de nem is ajánlotta senki szerintem ebben a helyzetben a 750ti-t a 660-nal szemben.
*Sn0w
-
törölt tag
A 750ti vs 660-ra reagálva: decemberben újítottam fel a gépem (új proci, vga, ramok) és én is ez a két vga között vaciláltam. Kb egy áron voltak max 1-2 ezres volt a különbség. egyértelműen a 660-at választottam mert kb azonos áron észrevehető teljesítmény többlete van. Az meg igaz hogy régebbi technológia de ez kit érdekel játék közben? Az a lényeg minél több fps-t lássak (battlefield 3-4) és ez egyértelműen a 660 felé billenti a mérleget. Ami ellene szól az a fogyasztás, minden másban gyengébb a 750ti. Most ezt nem azért írtam hogy a 660 best buy mert egyáltalán nem de ha közel egy áron van a két kártya alap hogy az erősebbet választom akkor is ha valamivel régebbi kiadású. Ez csak az én véleményem nem akarok vitát gerjeszteni vagy ilyenek!
-
ron8
senior tag
Sziasztok!
Apróról kitől érdemes vásárolni?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz DR|FTK|NG #63602 üzenetére
Én meg Giga WF3-at láttam 35-ért. Lényeg a lényeg, hogy nagyon elszálltak az árak a kártyák többségénél, kivéve a STRIX-et, ami 53k-ról lement 48k-ra. Bitang kártya, ennyiért jó vétel.
(#63603) miklosss2012: sajnos nagy a szórás az árakban az országok között. Ajánlom ezeket az oldalakat ilyenkor: argep.hu, arukereso.hu
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LEGO klub
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest