- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.Cs.
tag
válasz hali13 #46921 üzenetére
Ha a kereted megengedi akkor egyértelműen a Crucial a nyerő. Teljesítményt tekintve minden aspektusban veri a WD-t, illetve 3 év garancia az 1 évvel szemben. Ha őszinte akarok lenni, akkor a WD-t amúgy se ajánlanám. Ha már ennyi pénzt költesz, akkor inkább vegyél olyant ami megbízható. 1 év garancia nagyon kevés...
Ha téged a számok győznek meg inkább (én ilyen ember vagyok) akkor katt IDE
[ Szerkesztve ]
-
J.Cs.
tag
Sziasztok.
Elárasztották a piacot az új szériájú olcsó kategóriás M.2 ssd-k. Általában nincs gondom megkeresni melyik mit tud, de most valahogy fent akadtam... Egy 128/120 gigás kellene, elsősorban 4K read a lényeg, de azért nem árt ha a többiből is hozza az alapot. Légyszíves segítsetek kicsit eligazodni. A következő SSD-k viszonylag egy árban kaphatóak, úgymond a legolcsóbb "új" SSD-k.
WD NEW Green 120GB SATA-III M.2 2280 - erről az egyről tudom hogy miért olcsóbb és lóg ki a sorból mint a többi. Azért mert brutálisan gyenge 4K szinten, szóval ezt ki is ugranám. Valószínű azért van erről ennyi info mert sok a csalódott ember.
HP S700 120GB SATA-III M.2 2280 - A HP olcsó szériájának gyengébbik tesója.
HP S700 Pro 120GB SATA-III M.2 2280 - A Hp olcsó szériájának erősebbik tesója.
Erről a kettőről van infó userbenchmarkon. A pro változat eddig a nyerő, de szeretném tudni az ez után lévők nem-e jobbak.SSD Plextor S3G 128GB SATA-III M.2 2280 - Egyszerűen nem kapok semmi infót erről, csak a 256G változatról. Ha van valakinek valami infója azt megköszönném. Egy AS féle benchmark sokat segítene.
ADATA SU800 128GB SATA-III M.2 2280 - Szinte ugyan az mint a HP S700 Pro, a mixed 4K viszont jobb.
Kingston SSDNow UV500 120GB SATA-III M.2 2280 - Kingston legújabb SSDje, talán a legújabb mind közül. Abszolút semmi infó nincs róla, még IOPS formában sem.
Transcend MTS420 120GB SATA-III M.2 2242 - Ugyancsak semmilyen infó, csak annyi hogy a MTS400 utódja, ami viszont egész gyors kütyü volt a maga idejében. Kezdőára közel sem ott van mint a MTS400nak, szóval lehetséges valami gagyi lesz.
-
J.Cs.
tag
Sziasztok.
Elszántam magam egy SSD vásárlására. A kezdő cikket elolvastam, viszont lenne pár kérdésem. Előre is válaszolok a kérdésekre.
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
28000ft max
2. Mekkora SSD-re van szükség?
Jelenleg egy 50 GB-os partición van a Windows (terhelve programokkal) és még mindig van 15 giga üres helyem rajta. Szóval egy 60-as megfelelne, de inkább 80-as.
3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Windows 7 SP1 64bit
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata a csatlakozó?
Asztali gép, Sata2 csatlakozóval. Esetleg van hátul eSata is, de inkább be szeretném szerelni mint kint "lógjon".
5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
GA-H55M-UD2H
6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?
Mint mondtam szeretném berakni a gépbe. Nem tudom kell-e valami spéci cucc ehhez. Bár sokat nem mozgatom a gépet, de azért nem szeretném ha a "levegőbe" lenne.Szóval mint mondtam lenne pár kérdésem.
1. Nem kaptam meg hogy milyen vezérlésű a Sata csatlakozóm. Mint olvastam lehetnek inkompatibilitások ebből adódóan, jó lenne ha valaki meg tudná mondani, vagy mutatni hogy hol kellene ezt pontosan megkapjam.
2. Kaptam árkedvezménnyel egy SSD Intel 335 Series 2.5 inch 80GB SATA III-at, 26300ft lenne (kedvezmény nélkül 30300ft), ami még benne van a keretembe, 3 év garanciával. Valakinek van tapasztalata vele? Illetve lesz kompatibilitási probléma az alaplapommal? Megéri ennyiért, vagy van jobb alternatíva?Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Minden, ami Unreal Engine
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem biztos, hogy ez a belépőszint kulcsajánlata
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest