-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
pH03N1xM
tag
válasz stifi82 #2979 üzenetére
Pontosan. Celtol fuggoen: prezentaciora eleg az XGA altalaban (1024x768) - mondjuk manapsag szinte egyeduralkodoak a 16:9-es monitorok, szoval oda is valami hasonlo aranyu kene, hogy ne legyen meglepetes, jatekokra a jatekok nativja, hd filmekhez meg ugye ami kepes fullhdra (vagy ha sovany a keret, akkor min. 1280x720ra). Penztarcatol es igenytol fuggoen.
SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
válasz stifi82 #2977 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy 'szepen' megmutatja a fullhd kepet (szoval kotheto ra hdmi kabellel barmi), csodaszep 800x600as felbontasban. (gyakorlatilag alacsony a felbontasa, es egy videofeldolgozo elvegzi a kep atmeretezeset) Az eredmeny eleg csunyacska lesz, de lesz kep.
SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
válasz yodamastah #2973 üzenetére
Ezert akarom osszehasonlitani a dolby3d vs polarszurot otthoni korulmenyek kozott. (sima vaszon van, kivancsi vagyok, hogy polarszurovel milyen lesz). A dolby3d eleg korrekt egyebkent.
-
pH03N1xM
tag
válasz Chiller #2966 üzenetére
Tamogatjak vajh ezek a jatekok a 2 projektoros megoldast? Az nvidia 3d gondolom csak a sajat shutteres megoldasat tamogatja. ATInal nem latok ilyet (raadasul ez az eyefinity, amit en lejatszashoz hasznalok eleg gyengecske, fajdalmas EDID overrideok kellenek - sajnos ati hozza a szokasos sw szinvonalat), Matroxnal a DualHead2Go jonak tunik, de gondolom 3Dben sovany lehet. Egyiknel se latom a 2 projektoros megoldast kiemelve.
-
pH03N1xM
tag
válasz Chiller #2945 üzenetére
Meg meglatom. Nem BPen vagyok egyebkent Jatek temaban mire gondolsz? Jatek jatekra, vagy siman a 3d filmtemara? Jatekokbol szerintem nincs amelyik tamogatna ilyen megoldast, noha nem vagyok otthon a temaban. (utoljara talan 15 eve jatszottam...)
[ Szerkesztve ]
-
pH03N1xM
tag
A nagyteljesitmenyu, relativ kicsi ledek (pl. luxeon ledjei) bizony melegednek szepen. Mikor anno itt a philips living coloursokat fejlesztettek kaptam par probaledet, es hutes nelkul par sec alatt kb. 50 fokra melegedtek a ledek. Ott ledenkent kb. 2x2cmes passziv hutes van, azt nezve hogy azok kb. 1-2w koruliek, eleg nagy ez a hutes.
-
pH03N1xM
tag
3D upgrade: eyefinity vidam dolog ATInal, osszekotottem a 2 projektor kepet egymas melle (2x1), es igy kaptam egy kiterjesztett kijelzot, amit tudnak a nem direkt 3Dre keszitett programok is hasznalni, egyedul a problema annyi volt, hogy a kep ugye kozepen van vagva 2 projektorral vetitve es szeparalva, ilyenkor a kep pont egymas melle kerul (egyik projektor kepe baloldalt fel szelessegben, a masik kepe mellette, detto felszelessegben), es nem takarjak egymast, ergo a 3Dnek lottek. Megoldas, pl. media player home cinema, itt lehet siman zoomolni a kepet (akar aspect ratiot figyelmen kivul hagyva), vizszintesen megnagyobbitottam annyira h. fedjek egymast teljesen es tadam, nem kell stereoscopic player es hasonlo butasag, ami nem tamogat mkv/bluray-t, csak mpeg4-et (raadasul penzes is, a demo csak 5 percet bir). Egyetlen gond a feliratokkal van, mivel a fele feliratot a bal szem, a masikat a jobb szem latja, raadasul jobboldalt az eleje, baloldalt a vege Nem probaltam egyedi poziciot a feliratnak, de azzal annyit lehetne elerni, hogy akkor egyik szem latna csak a feliratot, de jol. Egyebkent ezt leszamitva teljesen jo. Sajnos a filmvalasztek kozel 0, sikerult szereznem christmas carolt es monsters vs aliens-t, valamint legend of the guardianst kolcsonbe, de ezek gyakorlatilag 0 filmertekkel birnak szamomra. A 3D mindegyiknel tokeletes egyebkent. (polarszurom meg mindig sehol, hiaba, a posta mindig is vidam dolog...)
-
pH03N1xM
tag
-
-
pH03N1xM
tag
válasz sebipayne #2908 üzenetére
Cegnel van ketto, egyiket ingyen kaptuk. En szoktam kezelni oket, mert a kollegak segg hulyek ehhez is es egyszer beleejtettek egy csavart, ami szep nyomott hagyott a vasznon, halistennek kilogta magat jo 2 het alatt. Igazabol semmi baj nincs veluk, semmi hullamosodas/problema (prezentaciokhoz vannak, meret passz, kb. 2mx1.7m koruliek lehetnek), egyedul a mechanika kezdi magat megadni, de a hasznalat merteket nezve normalis. (hetente vannak hasznalva, egyik mar 10 ev feletti)
Anno mi is kb. 50 korul vettuk oket, marka passz, de meg egyik prezentacion se szolt senki, hogy baja lenne vele.SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2912 üzenetére
Hm, szabad szemmel nagyon nehez a diffet latni (egymasra vetitve probaltam csak, kulon nem, de majd ugy is megnezem), fotozni fogok, kivancsi leszek, hogy ugy mennyire lathato, az jobb osszehasonlitashoz. (ugyanolyan beallitasokkal fotozva, termeszetesen)
Szerintem egyebkent a szintarcsa mindenkeppen olcsobb (gyartasra), mint a softwaret igazitani a dolgokhoz, plane h. a tarcsa univerzalisabb, mint az esetleg minimalisan eltero szint ado projektorok, amelyek valoszinuleg agyonvagnak a technologiat. Mas kerdes, hogy ugyesek, ha dragan birjak adni Moziuzemelteto szempontbol elony, hogy a sima vaszon elegendo hozza, ez jo marketingszempontbol. (a draga szemuveget meg felhoztak kornyezetvedelmi elonynek, hogy ujra felhasznalhato... szoval ugyesek)
Szerintem a realis ar kb. annyi, mint amennyibe nekem ez fajt (kb. 1.5x annyiba, mint a polarszuro, igaz minden tenyezo ennyivel dragabb, a szemuveg is, sajnos)
[ Szerkesztve ]
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2909 üzenetére
Ez nem sima szinszuro, csak fenykepezo lencsejen at latszik ilyennek, egyebkent atnezve rajta alig lathato diff van, kb. mint egy gyengen sotitett szemuvegelncse. (fura, mert ha forgatom akkor eloszor sarga, majd zoldes szine van, utana pedig atmegy vorosbe, marmint maga a szuro)
Nem biztos, hogy vetitheto lenne, mert a vetitett kepek szemuveg nelkul nem latszodtak masnak, talan minimalisan sotetebbnek, de a szinekben nem latszik a diff - csak az egymasravetites miatt duplakepes zagyvasag van.
Varom, hogy jojjon vegre a 35os fix objektivem, mert ugy talan tudok rola normalis kepet csinalni a hasonlitashoz - a nagyobb fenyerzekenyseg miatt. (elvileg holnap/holnaputan itt) Kerdes, hogy az objektiv mennyire szuri ezt meg.
Egyebkent nagy szintorzitast vartam, ahhoz kepest kellemes csalodas volt. Igazan a polarszuro es ennek a megoldasnak az osszehasonlitasara leszek kivancsi - tovabbra is fentartva, hogy ez a szuro ugye ennek a modnak nem a 'gyari' megoldasa, ezek ranezesre sima szemuveglencsek, megmunkalas elotti meretben. Jateknak jo.SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
Kollegak, megjott vegre a dolby3d szuro + szemuvegkeszletem (polarszurok meg sehol, pedig azt elobb adtak fel, heh). Kb. 3-4 orat szorakoztam vele, ebbol jo 1 ora volt a 2 projektor osszehangolasa. (szerencsere nem veszes, hasonlo fenyereju ketto db 3300 lumenes projektort probaltam, egyik lcds volt a masik dlp-s (nem volt mas hasonlo fenyereju cuccom, csak dlp-s, sajnos), a szuroket mezei egyszeruseggel a projektorok lencsei ele raktam fel - olcsojanos modszer). A videoforras a sajat HTPC-m, 2 digitalis kimenetes, eyefinityre kepes olcso ati 5450. (a ket digitalis kimenet szin/fenyereje/kontrasztja fuggetlenul allithato)
A projektorok egymas ala kerultek, noha a tokeletes beallitas nem szukseges, mivel a 3d eltolas jellemzoen eleg nagy, ~2.5m-es kepatlonal extrem esetben 30cm is lehet akar, szoval ha kicsit rossz a beallitas, akkor sincs nagy baj.Eredmeny: teljesen elvezheto. Szintorzitas van, de minimalis, fenyeroveszteseg alig lathato, a mezei colorcode3d-hez kepest a kontraszt tokeletes (azzal minden olyan volt, mintha ejszaka lenne), egyeb anaglif verziokhoz kepest a szinek tokeletesek. A 3d terszeparacio elvezheto, szubjektiv velemenykent a baratnomnek is tetszett, es szerinte is elvezhetobb, mint a shutterglassos modszer (samsung 3d-tvt probaltunk, onnet van az egyik tesztvideom is, szoval 1:1-ben tudtunk hasonlitani).
A lencsek uvegbol vannak, leesest jol birjak (sikerult parszor leejtenem, raaesett a masik projektorra, es nem lett baja ... meg tesztelem, egyelore sovany a 3d filmvalasztekom (avatarba belelestem, 3d szempontbol jo, de a filmet nem birom idegekkel...), de meg jaszom vele majd, varom a polarszuroket is, arra is kivancsi leszek. (ahhoz lenyegesen olcsobbak a szemuvegek is, es olcsok a szurok is, ehhez a dolby3dhez kepest - tarsasagi 3dhez olcsobb). A lencsek es a szemuvegek is a Magna-Tech Electronic Co. Inctol vannak - http://www.iceco.com/ - naluk vannak direkt 3d projektorok, pl. dolby3d kepes barco, laza 4000W-os izzoval, potom 90000 usd-ert Ahhoz kepest teljesen korrekten alltak a kis hulye filleres kerdesemhez, szoval pirospont jar nekik.
A szemuveg erdekes (a szuro lencsek is ugyanilyenek, csak nagyobbak), nehez kepet csinalni rola (vakuval siman tukorkent viselkedik, anelkul pedig ilyen fura szineltolasa van).
Ilyen:SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
válasz Leslie67 #2902 üzenetére
Az oklevel bizonyitja a tanfolyam elvegzeset, de nem bizonyitja, hogy a kollega ert is barmihez. Dragabb tanfolyamhoz dragabb/szebb oklevel is jar Van par szep ciscos oklevelem (draga is volt a tanfolyam, gondolom a privat sofor es a tobbi hulyeseg miatt), de bizta nem raknam ki a falra f*sznagyobbitas cellal...
Melyik itt a fogyasztas? a 13 ora 02 perc?
(szinten os-onkyos vagyok (maradok is), de ha a center hummos tx-ds777 is megkapta anno, akkor mar akarki megveheti Mondjuk a kis szappantartot nem hallgattam meg, de kb. itt volt a melypont szamomra audio temaban.SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
Oh, a regi szep idok, amikor a THX minosites meg jelentett valami tartalmat is, de most mar ez is csak egy a sok buzzwordbol... (ha egy 40e forintos logitech muanyag jatekszer, amit 'speaker systemnek' csufolnak is THX minositesu lehet, akkor biza ez se er mar semmit)
-
pH03N1xM
tag
válasz #95590400 #2875 üzenetére
Persze, mivel a szabvanyok is dragak, 13 eve az akkori cegem megvette a teljes ISO mpeg szabvanyt, es az oldalankent kerult 30DM-be. (tobbszaz oldal az egesz, most eppen nincs itt elottem pontosan, de 500 oldal koruli mennyisegrol van szo). Azert ez is tetemes, plane a teljes implentalas draga (elomunka, es a kesz termek is bonyolultabb & dragabb, nem biztos, hogy megterul). Sajnos sok kontar mernok van/volt, a nemet mernok kollegak (friss vegzosok, nagyreszuk probaidos volt - repult is az osszes a probaido vegen), annyit mondtak az egeszre h. ez egy kupac papir, amibol ok egy budos szot se ertenek... ez mar akkor is kiabrandito volt szamomra... es ez mar regen volt, azota valoszinuleg megrosszabb a helyzet...
[ Szerkesztve ]
-
pH03N1xM
tag
válasz #95590400 #2873 üzenetére
MPEG alapu tomoritesnel maga a tomoritesi technika tartalmazza a hibajavitast: gyakorlatilag 20-30% adatvesztesnel meg nezheto kepet lehet reprodukalni belole, kisebb adatvesztesnel pedig gyakorlatilag lathatatlan a hiba - kerdes, ki mennyire implementalja a szabvanyt (jellemzoen a gyartok nagyresze siman eldobja a hibas adatot, de az eredeti szabvany, es a szamomra etalonnak szamito MPEG video tomoritesi dokumentacio (Thomsontol) korrektmod leirja ennek kezelest). MPEG kerdesben csak batran, 15 evig foglalkoztam videotomoritessel, foleg AVI/QT/MPEG-gel, en en irtam az AmigaOS 3.9 'mediaplayer'-et, ill. szamos video en/decodert tv/videokartyakhoz, jatekokhoz, stb.
[ Szerkesztve ]
-
pH03N1xM
tag
válasz #95590400 #2866 üzenetére
En a HTPC-m alaplapjan levo hdmi kimenetet nyirtam ki egy sima kabelbedugassal (ereztem is, hogy raz), pedig a projektoron (az volt a kabel masik vegen) a fokapcsolo le volt kapcsolva (termeszetesen, foleg miota eszrevettem, hogy a szervizmenuben szamolja azt az idot is, amikor csak standby modban van), csak bedugva volt a tapkabel, htpc detto (igaz itt atx tap miatt valoszinuleg volt valami) - akkor meg kulon voltak betapolva, valoszinuleg potencialkulonbseg volt (akkor meg 2 kulon szunetmentesen voltak). Azota ilyen mokak elott mindent kihuzigalok teljesen es ugy dugom ossze oket. HTPC-ert nem volt kar (garis csere lett belole), de ha a projektor halt volna el, valoszinuleg fejbelottem volna magam (mivel mar nem volt garos).
Taros kabelmodem es netes megoldas/antennakabelezes iszonyu egyebkent (halistennek nalam nincs), de itt 2 utcaban is kinyirt minden gepet/tv-t amikor belenyalt egy villam a kornyekre
-
pH03N1xM
tag
válasz Leslie67 #2857 üzenetére
Valoszinuleg igen, mivel a rossz anyagu kabel siman melegedhetett is (ugye ez is merheto, feltetelezem a keresztmetszet hatasat az aramerossegre nem kell elmagyarazni). Mutassak elegett 16A-re meretezett betap kabelt, ami nem birta a folyamatos 10A terhelest sem? Siman rossz anyagbol volt, alulmeretezett halozat vegen, de aki nagyon szemet elosztokat/hosszabbitokat hasznal (esetleg joparat egymasba dugiszal), ne lepodjon meg semmin. Anno coax kabeles halozatoknal csunya impedancia kulonbsegek szoktak lenni, amit a tapok probaltak kiegyenliteni. Ha alul volt meretezve a tap mogott allo elektromos halozat, akkor bizony fust lett a vege.
A 676os Onkyonak pedig pont a tapkabel volt az egyik gyenge pontja (az meg sima irtovekony kis kabellel birt, raadasul nem volt cserelheto sem a keszulek hazanak bontasa nelkul), tudom, mert 777-el kezdtem a temat, es ott is ugyanaz volt. Most lusta vagyok szervizdoksit nezni (megvan valahol, mert anno csinaltam 777-en gyari visszahivas javitasokat - jo oreg center zugas, hehe design fault), de valoszinuleg az analogresz (ertsd vegfokok) siman szenvedhettek ettol, mert nem szamoltak az elotte levo 'legyengult' halozattal. (kaptak is erte eleget, utana mar ez a kategoria cserelheto/normalis tapkabellel jott)
Kabeltemaba nem szeretnek belefolyni ujra ennel jobban.
-
pH03N1xM
tag
Egy hasonlo, de prezentacios Sonyt hasznaltam par hetig (az Sony VPL-EX70 volt), kis olcso eszkoz, kb. a 10 evvel ezelotti felso-kozepkategoriat hozta (kicsit magasabb mukodesi zajjal), egyedul az zavart engem, hogy a fokusza nagyon rovid (latom ugyanaz az optika van a VPL-BW7-ben is, mint az EX70ben), es idegesitoen kozel kellett vinni a projektort a vaszonhoz. Ha nagyobb kepet akarsz vetiteni relativ kis tavolsagrol, lehet hogy ez szamodra pozitiv lesz.
-
pH03N1xM
tag
válasz xtremetuning #2836 üzenetére
Wehh. Akkor bedugom a vapet feltekeres elott nyaron
-
pH03N1xM
tag
válasz xtremetuning #2832 üzenetére
Eselyes Ambator jo kerdes, ezert is preferalom a motoros vasznat, mert mindig felhuzom ha nem hasznalom, kimelve a porterhelestol. Vajh a vaszon takarithato barmilyen modon? Nem mertem bantani semmivel, de valoszinuleg szukseges lesz idovel.
-
pH03N1xM
tag
válasz xtremetuning #2826 üzenetére
Nem teljesen ehhez kapcsolodo, de szerintem aranyos (a kepminoseg javulasa es ami mogotte van): egyik ismerosom halal vidaman ujsagolta reggel, hogy csodalatos kepe van a TVjenek, valamit csinalhatott a kabelszolgaltato, mert ilyen jo kepet meg eletben nem latott. A csoda aznap estig tartott, amikor kiderult, hogy a baratnoje torolte le a TVrol a port elozo delutan...
-
pH03N1xM
tag
Fogtam, de halistennek elfelejtettem (jo regen volt, hasonlo irasok miatt ignoraltam). Sajnos itt a weben nehez lapozni, hiaba pockolgettem a monitor szelet, nem latom az utolso oldalt.
-
pH03N1xM
tag
válasz muzsikpeti #2820 üzenetére
Sajnos csalodas lenne szamotokra, ilyen valasztekosan nem tudnank megfogalmazni a katarzisunkat.
-
pH03N1xM
tag
Ezert jo ilyen magyar sajtotermeket olvasni (szerencse, hogy van neten, igy nem kell penzt adni erte), regi hagyomanya van mar nalunk az ilyen stilusu irasnak. A fellengzos irasmod hasznalata teljesen karpotol a szakmai hianyossagokert, es az olvaso nagyon jol szorakozik, amikor a lathatoan otlethianyban szenvedo cikkiro a letezo osszes dolgot eloszedi, amihez az adott termekhez egy icipicit is kapcsolodik, hogy a szukseges cikkhosszt elerje. Szamomra is ez az ujsagiras csucsa, finom atmenetet kepezve az ES es a Hahota kozott.
-
pH03N1xM
tag
válasz xtremetuning #2807 üzenetére
Jaja, pontosan, ez egy dilettans teszt, ahol megirtak az eszkozoket legalabb, nem ugy mint a hifipiacos lufi, ott nincs belekotni valo semmibe, mert nincs a cikkben semmi konkret, ami megfoghato (belekotni max abba lehet, hogy meg egy DVD-t is elovadaszott, ami tenyleg oskori eszkoz, meg egy 720p videohoz kepest is - sot ott meg projektor sem volt a megjelenito -legalabbis nem irja- szoval irrelevans volt egy projektoros forumba linkelni).
Reszemrol vege, tovabbi jo felesleges penzelkoltest kivanok a naivitasban szenvedoknek. En a maradekbol inkabb veszek meg par multimetert, es elvezem a filmeket 'szorosen'.[ Szerkesztve ]
-
pH03N1xM
tag
válasz xtremetuning #2798 üzenetére
Ha mar teszteket linkelgetunk, jatszunk:
http://pcworld.about.com/magazine/2309p111id121777.htm
(kicsit komolyabb a tesztleiras, mint a szokasos fellengzos blabla, amit a magyar ujsagoknal megszokhattunk, pl. a hifipiacos tesztben szo nincs az eszkozok emliteserol pontosan, a felhasznalt forrasokrol, stb)
Igaz nem mentek el a nagyon debil iranyba arban, csak az olcso es az alsokozep fele, de sajnos itt sem volt az egvilagon semmi diff.
Szamomra legjobb a vegszo:
'The only difference you're likely to notice is how the cable looks behind your TV.'Ha tudsz normalis meresi eredmenyekkel alatamaszott magyar tesztet, orommel fogadom.
-
pH03N1xM
tag
válasz #95590400 #2791 üzenetére
Mivel statisztikai modszerrel kell/lehet eredmenyt hirdetni, csak az ertekeles keszitojetol fugg, hogy mit akar kihozni, es ha jo statisztikus, akkor kihozza azt. (ezt mint kozgazdasz mondom)
Mondjuk analog technikaban valoban lehet kulonbseg (akar hallhato/lathato is, a felhasznalt kabel anyagatol/keresztmetszetetol/stbtol fuggoen) ezt elismerem, de a digitalis technikat nem kene tulmisztifikalni. (ezt pedig, mint gyarlo mernok)Szunetmentes tesztekhez tudok biztositani eszkozt, de nem szivesen cipelnem oket messzire, mivel kicsit sulyosak (100kg++ a legnagyobbak), de ha valaki igenyt tart ra probalhat. (van meg par 1500as apc backem (2 fajta), es meg beuzemeles alatt egy apc-smart 3000xl), esetleg vasznat is (120', szemet kategoria, de legalabb nem fal).
-
pH03N1xM
tag
válasz #95590400 #2788 üzenetére
Szerintem ez rossz hozzaallas, mert itt is kene egy teszt mindenkeppen, lehetoleg a sajat eszkozzel, es min. 20-30 szunetmentessel, nehogy otthon deruljon ki, hogy emiatt nezhetetlen a projektor kepe.
-
pH03N1xM
tag
válasz #95590400 #2784 üzenetére
Szinuszos nem feltetlenul szukseges ezekhez az eszkozokhoz. (sosups.hu-t ajanlom hasznaltaknal, ok rendesen felujitjak az eszkozoket - ertsd kondicsere es tsai is, nem csak akksi es hadd szoljon)
-
pH03N1xM
tag
válasz xtremetuning #2778 üzenetére
Matrix 3000 vegez, itt a bypass mod kulon kapcsolhato, de termeszetesen azt nem hasznalom (egyedul mukodes kozbeni akksicserenel lenne ertelme, amit inkabb kihagyok, nem szeretek viccelni ekkora aramerosseggel).
-
pH03N1xM
tag
Mivel projektornal alap a szunetmentes (legalabbis nekem mindegyiken van otthon es cegnel is), orommel varom a szunetmentes osszehasonlito teszteket is Amit en probaltam, es a kicsi szemem nem latott diffet: apc-back 700, apc-back 1500, apc smart 1500, apc matrix 3000, powerware 5115. Mint lathato, ezek kozott van vegyesen szinuszos, es kvaziszinuszos. Egyetlen oreg Astrobeamnel (X311) volt annyi diff, hogy az izzo begyujtasanal a trafo viszonylag eros hangja halkabb lett (smart 1500on). Ezenkivul semmi diffet nem erzekeltem, se akkumulatoros, se direkt modban.
Otthon egyebkent minden Matrix 3000 + XR-en van (erosito/htpc/dvd/projektor/sub/motoros vaszon/2 netrouter), kb. eros 2 oraig birja erosito/projektor/videoforras temaval.
Esetleg fugghet az osszekoto kabeltol? XR pack es Matrix 3000 kozott 175A-es kabelek vannak (uszkve 3cm vastagsag/er, sajnos nincs rairva h. monokristalyos v. halogen v. tiszta rez/alu/stbbol lenne...), letezik ilyenbol esetleg valami minosegibb amitol varhatok kepjavulast?SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
Gondolom ezekbol a buzzwordokbol barmelyik jo ide is:
"Figyeld a színátmeneteket, a sötét részek és az egészen világos felületek simaságát, zajmentességét, az éleket, amik a jó kábellel mentesek minden szőrösségtől. Jobb a dinamika, élénkebbek elevenebbek a színek"
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2716 üzenetére
Van par 3d filmem probahoz (avatar 3d, panasonic bundle bluray, black eyed peas koncert, samsung 3d tv promojabol), ill. par dolog, ami a stereoscopic playerhez van (sajnos a stereoscopic player nem tudja direktben kezelni a blurayek filejait, de sima mp4 transzkodolast (nem minosegveszteses, csak a container mas) megcsinaltam mar - ezeket kezeli.
Egyebkent nem muveszet csinalni sajat 3d probat: csak 2 kamera kell hozza, letezik ingyenes program ami osszefuzi, de a stereoscopic player siman le is jatsza oket, osszefuzes nelkul. A www.rbt-3d.de oldalan van par megoldas, toluk is akartam szuroket rendelni, de sajnos pont iden mentek csodbe...SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
En is updatelnem a 3d projektem infoit: polarszuroim barmelyik nap beeshetnek, a dolby3d szuroim/szemuvegek pedig jan24-en elhagytak Miamit, ha nem lesz szivas a vamolassal azok is itt lesznek a heten. (2 projektor, 2 digitalis kimenetu videokartya+kabelek/stb bevetesre keszen varjak a szuroket).
-
-
pH03N1xM
tag
válasz #95590400 #2703 üzenetére
Pontosan ez van, de szerencsere manapsag nincs akkora voodoo kultusz mar, mint a boldogult analog idokben, keves embert lehet ilyen modszerekkel beetetni. Szerencsere a digitalis technika kevesebb taptalajt ad ezeknek a dolgoknak. De probalkozni lehet.
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2691 üzenetére
Szamold hozza a gyar elomunkajat es tesztelest, valamint azt, hogy el kell tartani a gyar felsovezeteset (nyaralas, lakas, stb), adozni kell, mukodesi koltsegek vannak, stb. Ugye minden annyiba kerul, amennyit adnak erte.
-
pH03N1xM
tag
En leirtam a velemenyemet, nekem nem kell bizonyitani a dolgot. De ha mar itt vagyunk:
USB-n ugye CRC van, ami valos hibajavitast jelent, valamint ott van flow control es szinkronizacio is a hibajavitas miatt. (cserebe joval lassabb busz, az, mint egy hdmi kapcsolat) Ne keverjuk a kettot, fuggetlen a ket dolog egymastol.SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
O istenem, ez de szep volt, en ezt szeretnem alairasnak (a jobb kabel a kvantalasi hibakat is szuri, ugylatom, sot, prediktiv modszerrel visszahelyettesiti a tomoritesi vesztesegeket..).
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2682 üzenetére
Gyakorlatilag arnyalati hiba kepzelheto el par pixelen (esetleg a hiba miatt burstosodik a problema, es ciklikusan tobb helyen). Szerintem nem lathato, ha valaki megis latja, akkor valoszinuleg legyeket megszegyenito szeme van (mivel jopar milliard ember van, ezt nem zarhatjuk ki teljesen) De annak valoszinuleg a most kommersz szinten elerheto 1080p felbontas is keves, mert zavaroan pixeles.
[ Szerkesztve ]
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2678 üzenetére
Van HDMInel is hibaerzekeles (ECC es BCH), pont a fizikai szintu hibak erzekelesere. (elsodlegesen erzekeles van, nem hibajavitas a cel).
A HDMI specifikacioban benne van, jo olvasmany, ajanlom. Tulmisztifikalni felesleges, normalis eszkozoknel, normalis kabelekkel gyakorlatilag nem lehet differencia, ha megis, akkor a fizikai szintu kapcsolat rossz, ertsd, rossz az eszkoz, vagy eltert a szabvanytol a hasznalt alkatresz.SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2667 üzenetére
En is reagalok ra: akkor kepzelheto el diff, ha az eszkozokben gyengen tervezett kimenet/bement van (ertsd: eppen birja a specifikaciot (vagy nem), esetleg rossz a zavar/zajszures, gyenge tap, rossz tapszures, rosszul megvalasztott videofeldolgozo, stb), es rosszabb anyagbol keszult kabellel emiatt lehet gubanc. De ez nem csak a kabel hibaja, hanem az eszkoze elsodlegesen.
Anno hasonlo design faultot kovetett el egyik kollegam egy 300 DM-es (1996rol van szo, szoval ez meg nemet markaban ertendo) hangkartyanal, ahol siman lefelejtett (!) par kondit es egy kulso puffert (a crystal demo kapcsolasat nem birta hiba nelkul lemasolni, amit adtak referencianak az ickhez). Az eredmeny brutalis lett, ritka szarul szolt, 48Khz-es hangnal agyonvagta a gepet, noha vettek mint a cukrot (sznobhatas effekt). Egyszer ceges osszeroffenesen elojott a tema, kerdeztem, hogy ki volt aki ezt csinalta? Erre rohogve a tobbiek: ahh, o mar nem dolgozik a cegnel...
Visszahivas soha nem volt a kartyara, szoval mindenhol lehet hiba, ez benne van. Jellemzoen a dragabb eszkozok (x2-x3 ar) kb. 20-30%-kal jobb minoseget szoktak eredmenyezni.
-
pH03N1xM
tag
En is orommel ujratekernem a szunetmentes trafojat, es egyenkent vennek bele kondikat, de nem lattam ilyen opciot sehol. Vajh a szunetmentesben levo akksi markaja mennyire befolyasolja a projektor kepet? A hdmi kabel kerdes a kedvencem, mindig szerettem a digitalis atvitelnel a kabelminoseg hasonlitasokat. (bizta fuzzy logika alapjan mukodnek azok az eszkozok, nem siman binaris modban...)
-
pH03N1xM
tag
válasz #95590400 #2660 üzenetére
Ezust/arany nem meno, mar ujabb buzzwordok vannak e temaban. (egyebkent 500k huf alatt valoban nincs csoda, az elfogadhato projektorok mindig 1m-1.5m korul kezdodtek, mas kerdes, hogy kinek mekkora az ingerkuszobe...)
-
-
-
pH03N1xM
tag
4 infocust managelek osszesen, ebbol 2 alneven van (A+K Astrobeam), egyikkel se volt semmi problemam. (a legidosebb 11 eves mar, es a 3. lampanal tart, a tobbi 1-2 lampanal)
-
pH03N1xM
tag
válasz #95590400 #2577 üzenetére
PCkhez levo kiegeszito hazventillatoroknal hasonlo szivacs anyag van (ranezesre), mint a projektorokban levo szuroszivacs. Van ilyenem (90-es ventihez volt), talan ez tunik legjobbnak ilyen celra. Persze merevites es megfelelo hoallo rogzites szukseges (pattex palmatex jo szivacsra, anno ragasztottam olyat vele). En kizarolag homerseklet monitorozassal egyutt mernek elterni a gyari megoldastol.
Klimakban levo szurok sokkal durvabbak (szivacs) vagy surubbek (papirszuro).
-
pH03N1xM
tag
válasz #95590400 #2573 üzenetére
Ismeros a tema, nalunk kollegak eloszeretettel nem vartak meg a lehulesi ciklus veget, ezert van 2 olyan 250W-os UHP lampam, ahol a tukrozo resze megolvadt (!) teljesen az izzonak. (egyikben talan 200 ora ha van a masikban max 400 lehet). Azota mar kaptak fenyitest, es nem csinalnak ilyen vidam akciokat.
En soha nem hasznalok eco modot, es mindegyik lampam birta a nominalis elettartamat. (6 projektorrol van szo, vegyesen infocusok, astrobeamek, ill. sony es acer is van, lcd ill. dlp modellek is). Azt sem tudom megerositeni, hogy a sok kapcsolgatas artana, van ugy h. 5-10 percre vannak bekapcsolva es utana ki, es itt sem lattam semmi problemat veluk. A szuroket gyakran takaritom (max 50 uzemora, mar kellett is szurot cserelnem, mert nem birtak a takaritas okozta strapat...), 2-3 evente pedig belul is kipucolom oket.SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2567 üzenetére
Amit varok, hogy nagyobb intenzitasu kep legyen, mint a sima szinszuronel. Elvileg ennyivel jobb az inteferenciaszuro, amit ez a technika hasznal (+ joval kisebb szintorzitas). Majd kiderul
[ Szerkesztve ]
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2556 üzenetére
Parban vannak a szurok, nem volt egyertelmu, hogy egyik linearis-e vagy nem, ezert vettem parban. Tudom, hogy leteznek fenykepezokhoz szurok es valoszinuleg az itt levo szurok is siman csak el vannak forgatva (45 fokot tippelek), szoval nincs benne semmi misztika.
Dolby 3D hasonlo valoban a regi anaglifhez, de a lencsekrol/szemuvegekrol keszult kepek alapjan azert itt komolyabb dologrol van szo (vagy csak tenyleg nagyon ugyes a marketing...). Meg nem kaptam meg a Dolby 3D szurok ajanlatat, de a polarszurok mar uton vannak.
Egyebkent meg fogom probalni sima anaglif szurokkel is a dolgot, a regi nvidia kartyakhoz jo nagy muanyagszuros szemuvegek voltak, azok jok lesznek probara.
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2554 üzenetére
Toluk kaptam ajanlatot: http://www.bnext3d.com/
2 uveg cirkum polarszuro kb. 20e huf nagysagrend (3' x 3'), postakoltseget ma tudom meg, de nem lesz draga (5-6e huf). Egy amerikai cegtol pedig elvileg mara kapok ajanlatot dolby 3d szurokre es szemuvegekre. Amerikai forumok alapjan a dolby 3d is mukodik projektor ele rakott szurokkel (a hivatalos mod ennel sokkal bonyolultabb, spec szintarcsaval), noha a csak 2d reszeknel nagy a szintorzitas, mivel azt kulso eszkozzel javitjak a dolby 3d mozikban (color correction box - ez nem elerheto emberi aron atlagfelhasznaloknak).
Egyebkent kisebb lencseju projektorokhoz megfelel a szemuvegbol kiszedett lencse is (lehetoleg uvegbol, mert a muanyag a ho hatasara elveszti a polarizaciojat), megfelelo pozicioban. Sajnos ez dolby 3d-nel nem mukodik, mivel ott nagyon pici a lencse, es szerintem max nagyon pici projektorokhoz jo az. De a dolby 3d fo elonye, hogy ehhez nem kell spec vaszon, es nincs fenyeroveszteseg sem, valamint errol irtak a legjobb 3d hatast.(hasonlitva a polarszurot, a shutterglasst valamint a dolby 3d-t)
Sajnos ez nem olcso, a szuro szerintem itt nagyon megdobja az arat, valamint a szemuveg is joval dragabb, mint a polarszuros megoldasoknal. (kb. 100 usd a hivatalos ar a szemuvegre/db, de ebayen mar van olcsobban, es latom a kinai 'gyartok' is elkezdtek gyartani emberi aron)A fentiek mind kulfoldi forumok tapasztalataibol vannak, sajat tapasztalatom meg nincs egyelore, de folyamatban. Beszamolok az eredmenyrol.
-
pH03N1xM
tag
válasz pH03N1xM #2549 üzenetére
Magamara reagalva: talaltam jo aron polarszuroket, igy rovid idon belul tudok probalkozni. (dolby 3d szurokre is van igeret, ez utobbi plane erdekesnek tunik, noha lehetseges, hogy ez nem mukodik olyan egyszeruen, mint a polarszurok)
-
pH03N1xM
tag
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2541 üzenetére
Idegesit a shutterglass (legalabbis tvnel a 240hz->120hz idegesitoen villogott, ez projektorral pedig kvazi elerhetetlen), mint ahogy a DLP technika is zavaro szamomra. 3300as projektorom van mar egy, szoval innet kezdve nem kaland. Cegnel van tobb projektorom, lehet keresek valami hasonlo tudasut melle. (sajatom melle termeszetesen ugyanolyat vennek)
Az ara abszolut masodlagos szamomra, ha valami idegesit, az ingyen sem keneSETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
pH03N1xM
tag
Van itt valakinek tapasztalata 2 projektoros 3D rendszerekkel? Tegnap verszemet kaptam, hogy veszek meg egy projektort es megprobalom (circumpolar szurokkel, termeszetesen). Esetleg valaki probalt/latott itt hasonlot? A kimenet HTPCrol lenne (siman dual out, stereoscopic player tamogat olyat), vaszon van (nem silverscreen, de probat meger, max cserelem), szoval mar csak egy projektor + szurok kellenek
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2343 üzenetére
Gyarival egyezo modult nem nehez megismerni, plane, hogy a leiras is irja, hogy mibe valo (ez az infocusom szerepelt geha/ask/astrobeam matricaval is, az osszes ugyanaz, a szervizmenuben beallitott alaplogo a differencia csak, meg az eszkoz tetejen a matrica)
A kep sokat segit, mert elofordul, hogy rossz a leiras (az elado is hibazhat), de a buran levo felirat segit a beazonositasban. (TOP, 200w, blabla, made in belgium, blabla).Anno nezegettem a femhalogenes ganyolasi megoldasokat, de ugye a szinhofok nem helyes, es en ugy latom, hogy a gyari fenyveto uvegek se birnak ki sokat, a ceges projektoraimon (acer, astrobeam, sony) es a sajaton is lattam hajszalrepedeseket izzomodul cserekor. Szoval ezert dontottem, hogy inkabb cserelem egyben az egeszet.
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2339 üzenetére
NOS (New Old Stock) keszletekre vadasztam. Sok lampatipus egyezik, csak a projektorban levo felfogatasban ternek el. En talaltam pont ket olyat, ami az enyem gyarija. Egyik 89 usd + posta volt, a masik 105 usd + posta. Es itt ugye nincs jarulekos koltseg/alakitas, gyari modulok, csak berakom es kesz. De az uj cuccokkal vigyazni kell, sok a kinai klon ;/
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #2331 üzenetére
Jol tippelem, hogy ez az izzocsere ara (ugy, hogy a tukor resz marad)? Nezegettem anno ezeket az arakat (1600 ora korul jartam akkor), es padlot fogtam, hogy ennyiert akarnak ilyen legot csinalni. Par hetig ebayeztem inkabb, es lottem 2 gyari uj lampat az enyembe (komplett modulokat), amelyek amerikai postaval egyutt olcsobbak voltak, mint a lent emlitett kreativitas. (200W UHProl van szo egyebkent)
-
pH03N1xM
tag
válasz Integra #1958 üzenetére
Nekem egy kommersz taviranyitos bydium van (127x169), igazabol minimalis diff van a normalis feher fal es ekozott. Csak mar nem volt feher a falam, ezert kellett. Plafonra/falra is felrakhato, a taviranyitojat be tudtam tanitani az erositom taviranyitojaba, szoval teljes az integracio.
-
pH03N1xM
tag
válasz BÁ Nutrition #1866 üzenetére
Termeszetesen, az XGA mar 10 eve se volt a technika csucsa. 1080p mar teljesen kommersz a hordozhato projektorok vilagaban is. Ugye elsodleges szempont a felhasznalas celja, ezert a prezentaciosoknal a mai napig jellemzo az XGA, de a multimedia/mozi celu projektorok mar tulleptek ezen reg.
-
pH03N1xM
tag
válasz szaszlaci #1864 üzenetére
0Km-es darab, origi csomagolasbol bontottam. (az astrobeam 8 eves, csak viszonyitaskeppen) - oh, most latom annak elirtam a tipust, az X311, 3300 lumen elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
pH03N1xM
tag
Acer P5290em van cegnel, de az bizta h. az az eletben nincs 4000 lumen - sajnos merni nem tudom, de szemmel lathatoan sovanyka. Van egy regi Astrobeam X310 mellette (INFOCUS LP790-el azonos egyebkent az), az lemossa az Acert fenyeroben (mas kerdes h. az az astrobeam mennyivel tobbe kerult anno, es az is mas kerdes h. az elvileg csak 3000 lumen papiron...). Szoval ha a fenyero a dominans, nem ajanlom a P5280-at. (gondolom csak fenyeroben ter el az 5290tol, legalabbis kinezetre teljesen egyformanak tunnek).
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Házimozi haladó szinten
- Jövedelem
- Autós topik
- Revolut
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...