Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyrg
aktív tag
AVhelper VS. c4
Készek vagytok! Ez a diszkrét vita megmosolyogtatott!Megvenni és megszerelni...
-
Dyrg
aktív tag
válasz AVhelper #12343 üzenetére
Azért jó lenne tudni, hogy most akkor a valóságban is ekkora különbség van az olcsóbb 3lcd és dlp között... amit még a tesztvideóból "kiderült" hogy a 3LCD-nek jobb volt a kontraszt elosztása a kép szélein, míg a DLP-nél elég szélsőséges volt...
Ezeket a projektorokat amúgy szemre szoktátok bekalibrálni, vagy ehhez is kell még egy drága eszköz?Megvenni és megszerelni...
-
Dyrg
aktív tag
Zenekarhoz kéne, karaoke és fényeffekthez, ami tény, hogy sokat lenne hordozva, szabadtéren és kocsmák poros forgatagában... ezért nem fontos annyira a 3lcd...
Megvenni és megszerelni...
-
Dyrg
aktív tag
válasz AVhelper #12302 üzenetére
Azt az Epsont is néztem, de megér 15ezerrel többet? 1év lámpa vagy 1000óra gar az nem sok. Annyival tud többet, hogy van rajta usb, ami annyira nem kell, wifit csak modullal visz, amit nem adnak hozzá. Az lcd miatt lehet jobb lenne a képe?
(bod.6hazy: a videomagnód csak sima rca-s video jelet tud kiküldeni euroscarton, az svideo-t csak a "legújabb" videómagnók támogatták.) bocsi fentebb már írták is...
[ Szerkesztve ]
-
Dyrg
aktív tag
Valaki segíthetne dönteni.
100 alatt szeretnék venni projektort amiben van HDMI csati is. Eddig két típust találtam ami színpatikus, nem tudom melyikkel járnék jobban. (vagy esetleg ajánlanátok mást?)NEC VE281 84 446 Ft
SVGA, 2800 lumens, kontrasztarány: 3000:1, 2év gari, lámpára 2év 4000óraBenQ MS521P 88 290 HUF
SVGA, 3000 lumens, kontrasztarány: 13.000:1, 3év gari, lámpára 1év 2000óraNéztem még Acer-be két típust is de annak a garanciája nagyon szar. Lámpára 60nap!
XGA felbontásban pedig nem találtam olyat 100ezer alatt amiben lett volna HDMI... 2014ben ezt nagyon nehéz beleépíteni egy készülékbe...
Szóval?
-
Dyrg
aktív tag
válasz andrew-msi #12292 üzenetére
Próbálkoztam az összes opcióval, de csak függőleges mód van, egy mese előadásra kéne és csak oldalt tudom berakni, mert a gyerekek eltakarnák a projektort. Arra is gondoltam, hogy 90° elforgatom a projektort és a menüjében el lehet forgatni a képet, így már a függőleges korrekcióval be lehetne lőni. de hogyan rögzítem így elforgatva, hogy ne essen le az passz. Fentről lenne jó belógatni, de azt most nem lehet kivitelezni sajnos, ezért lenne jó egy program amivel tudom korrigálni...
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok! segítsetek! Létezik olyan program amivel lehet trapézkorrekciót állítani? A projektoron csak függőleges van, nekem pedig vízszintes is kellene.
-
Dyrg
aktív tag
Az a helyzet, hogy inkább újban gondolkodom, az svga felbontás meg elég lenne karaoke szöveg kiírására, meg zenei fény aláfestésnek. Mikor zenélünk a lámpák mellett üzemelne, összekötném a telefonnal és ezzel a programmal a teló mikrofonját használva vetítenék a falra effekteket. Arra meg elég a 800X600.
Valószínű ez a Benq MS521P Projektor lesz. A HDMI miatt. Szóval csak az a kérdésem, hogy ezzel nem lövök mellé minőségben? Nekem a 3 év garancia is nagy szó, meg 100ezerig le tudom írni vállalkozásba....Megvenni és megszerelni...
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a projektort néztem ki. Jó minőségű a Benq? Megéri megvenni? Felbontása nekem elég lenne.
Amivel még szemezgettem az az LG PB60G, de annak csak 500 lumenes a fényereje. Az viszont szerintem kevés lenne, mivel arra is kéne, hogy a szabadban este 7 körül (nyáron még elég világos van) lenne kivetítve szöveg... sehol nem látok róla teszteket, hogy lehetne összehasonlítani a teljesítményüket, nem segg sötét szobában... valaki?[ Szerkesztve ]
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném projektor vásárlás terén. Eddig nagyon elkerült ez a téma, úgyhogy nem sok tapasztalatom van benne. Szóval amire kellene: zenekarba kéne, főbb rendeltetése, hogy karaoke szöveget vetítsünk rá, háttérbe reklám stb... ára max 100ezer-ig (addig lehet leírni... ) de ha olcsóbb az se baj. Nézegettem a következőket:
Optoma DS325 75ezer 2800 Lumen
Optoma DS328 80ezer 3000 Lumen
BenQ MS504 80ezer 3000 Lumen
Acer P1163 87 ezer 3000 LumenSzóval mindegyik svga felbontású, ez elég? Nem lesz nagyon gány a kép? Érdemes kicsit többet kiadni egy xga felbontásúra ( Epson EB-X02, vagy Acer X1240, de ezek már 100 ezer, és csak 2600/2700 Lumenesek...) ?
Az izzó élettartama is mindegyiknél azonos 4500óra. Van valami tapasztalat, hogy melyik márkának viszi jobban tovább, vagy pótolni melyik olcsóbb?
Csatlakozásból nem kell digitális, meg nagyon nagy felbontás sem, inkább a minőség és fényerő lenne fontosabb ebben az alja szar árkategóriában!Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- PlayStation 5
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Linux kezdőknek
- DIGI Mobil
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Eredeti játékok OFF topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest