- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok, édesanyámnak kellene munkához megbízható (és lehetőleg nem teljesen fekete) notebook. Fontos lenne, hogy jó anyagokból legyen, mert nem 1-2 évre vásárolná.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A rendelés 1-2 héten belül, szállítás akár tavaszig is.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
A felső határ br. 500 ezer ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai felhasználás (MS Office) és 4-6 különböző telephelyre cipelés (autó van, szóval nem kell pehelykönnyű, de ne legyen bumszli)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Fontos lenne a lehető legjobb minőségű panel.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
WIN10.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD fontos lenne, de elég a 256 GB is.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs ilyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új. -
törölt tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 3,5 - 4 k
(3) Felhasználás? word, böngészés, filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? football manager, de ahhoz nem kell grafika (havi pár óra összesen)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13" a minőség fontos!!!
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? sokat, ingázom Győr és Budapest között (munka, egyetem)
(7) Operációs rendszer? mindegy, hogy OSX vagy W7/10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 128/256 bőven elég
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? újA melóban egy dell e6530-at használok, de sokszor útközben kell befejeznem az állásfoglalásokat, vagy éppen a beadandókat. Otthon nincs pc-m, így egyfajta mindenesnek kellene, szóval elsődleges lenne a tartósság.
Macbook Pro-t használtam, azt nagyon szerettem is, de kicsit sajnáltam hurcolni. A Dell nagyon szuper a munkahelyen, szóval szimpatikus gyártó. Asus? Más?
-
törölt tag
sziasztok!
másodálláshoz keres egy ismerősöm notebookot, amivel napi pár órában tudna futtatni Archicad-et (csak régiről lenne szó - 15-ös verzió) külső monitorra lenne kötve. mi az ajánlható minimum?
-
törölt tag
válasz premete #100727 üzenetére
Erről beszélgettünk korábban, hogy aki nem használja szabadban vagy napsütötte irodában, annak teljesen indokolatlan a matt képernyő. Azóta sem kaptam rá választ, de valószínűsítem, hogy sokkal olcsóbb gyártani azonos minőségben. Aki az ultrabookok között keres (írta a hordozhatóságot ÉS szép képernyőt ÉS a 4k árat) annak nem hiszem, hogy bármelyik Dellnél vagy Apple-nél lehet jobbat mutatni.
-
törölt tag
válasz Yeeeti #100692 üzenetére
Hasonló kritériumok mentén kerestem én is korábban: ha a játék kevésbé fontos, és inkább a multimédia, könnyű hordozás, akkor nagyon elégedett lesz a dell xps, macbbok pro, dell 7440 vonal bármelyikével.
Ha játék is hangsúlyos, akkor passz, a topicgazdák az Asust szokták javasolni.
-
törölt tag
válasz Tikakukac #100450 üzenetére
En a draga, nem draga kérdést nem tudom megítélni, de nekem sokkal jobban esik egy fényes kijelzőn dolgozni naphosszat. Nyilván, aki sokat utazik vagy a szabadban használja, annak a matt a tuti, de hosszabb tavon nekem a matt jobban fárasztja a szememet, ezért lepődtem meg en is, hogy ilyen óriási a matt túlsúly.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz OnlineWolf #100386 üzenetére
A probook azert messze nem az alma ligája, körte meg az alma.
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Még mielőtt bármilyen árat írnék szeretném, ha segítenétek alternatívát keresni a mostani gépemre, ugyanis ugyanazt az élményt szeretném kapni, mint a most használttal. Egy 5 és fél éves Sony Vaio VGN-FW 51JF-et használok teljes megelégedéssel. Nyilván nem egy mai darab, így teljesítményben már messze lehagyták, de a képernyője még most is messze szebb a legtöbb középkategóriás notebookénál.
Igények az alábbiak lennének: Jó minőségű képernyő (13,3"-15.6"), jó audió, tartós billentyűzet és megbízhatóság. A rengeteg üzemóra ellenére eddig mentes volt minden problémától, szóval hasonló minőséget keresek.
Időtartamra ugyanennyit ki kellene bírnia, és a maximum 350 - 400 k.
Ami biztosan nem lesz: mérnöki programok és képszerkesztés.
Ellenben sok word, emailezés, és természetesen filmek. Játék ugyancsak nem érdekel. (Nagyon maximum football manager, de ott a VGA elhanyagolható szempont)
Windows/OSX teljesen mindegy.Előre is köszönöm az ötleteket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Engem egy konkrét ajánlat milyensége érdekelne:
Milyen vételnek számít? Korábbi Archicad-et futtatna, és mindennapi használat, sok munkaóra, de képvágás, videószerkesztés, stb. nem lenne.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valaki árulja már el, hogy mire kellenek az érintős notebookok?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Laptopok alkatrésznek
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest