Hirdetés

Hirdetés

  • Közönségkedvenc Galaxy vált One UI 6.1-re

    ma Ezen a héten sem tétlenkedett a Samsung szoftverfejlesztő csapata.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Broken Roads teszt

    gp Azt, hogy mi történt az atomháborút követően Amerikában, jól ismerjük a Falloutokból. A Broken Roads e történetet ausztrál szempontból meséli el – igencsak hasonló eszközökkel.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Acheron

    őstag

    válasz Solesz84 #98901 üzenetére

    Volt ilyenem néhány hónapig, én nem sok kivetnivalót találtam benne. Igazán, mint minden esetben, attól függ, mire szeretnéd használni. Ha grafikai munkákat végzel, nem feltétlenül a te monitorod, mert - ahogy a legtöbb Samsung megjelenítő - kissé túlszaturált színekkel dolgozik. Ha CAD alkalmazásokkal dolgozol, akkor az ívelt kijelző nem feltétlenül előny. Ezeken túl egy remek monitor. Ha nem szükséges minden áron a színhelyesség, a "túltolt" színek jól is jöhetnek, a legtöbb átlag usernek bejön, ha zöldebb a fű és kékebb az ég. (nem kell elvetemült túltolásra gondolni, egyszerűen csak szépek a színek) A monitor íveltsége se nem plusz, se nem mínusz, számomra legalábbis inkább szokatlan volt, mint "na ez az" élmény. Játékokban a monitor gyors, az átlag (60 - 75 Hz -es) VA paneleknél sokkal gyorsabb, a ghosting nehezen volt tetten érhető - de az IPS panelek ebben még mindig jobbak (tesztekben itt is látszik a a ghosting, a hétköznapi használatban, játékokban nagyon keresni kell, hogy észrevehető legyen).
    Tetszett a nyolc zónás világítás szabályozás, alapvetően nagyon jók voltak a feketék, de azért ez még nem egy OLED technológia.
    A monitor freesync2 támogatással bír, de hála az Nvidia új drivereinek, a G-sync -el is együttműködik. Vannak helyzetek, amikor (a freesync frekvencia alsó határáig eső fps esetén) megjelenik a flickering, de ez orvosolható, talán néhány napja volt itt egy link az extended freesync frekvenciákról.
    A HDR támogatást még nem igazán lehet kihasználni - a Windows ezt nem kezeli valami jól, ha a Windows -on belül bekapcsolod - nos, az nem fog tetszeni :( Játékok alatt, ahol nem Windowsból kell bekapcsolni lehet jobb, de azt nem próbálgattam.
    Amit tudni kell, hogy a monitor PWM fényerő szabályozást használ, ez mondjuk számomra érthetetlen egy ilyen kategóriájú monitornál, nem sokkal többe került volna egy PWM nélküli elektronika beépítése. Engem ez nem igazán zavart, de az erre érzékenyek számára problémát okozhat. Néhány dolog (néha pixelesnek tűnt a kép, pedig jobban megnézve nem volt az) talán ennek a számlájára volt írható - de ezt nem állíthatom biztosan.
    Összességében én elégedett voltam vele, ha nem akartam volna mindenképp kipróbálni a 21:9 képarányt, talán el sem adom (utólag kicsit bánom is, felesleges váltás volt). Viszont a 32" -t próbáld ki saját környezetben, van akinek ez már túl nagy méret a normál PC állomásán. (igaz, ha egyszer ráállsz, kisebbre már nem akarsz visszaváltani :) )

Új hozzászólás Aktív témák