- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz medvezsolt #89100 üzenetére
Úgy néz ki a vga-d tudja a 3 monitort kezelni. De amit te szeretnél már 4 kijelző lenne.
Olvastam már a netem HDMI splitterről is és HDMI to USB átalakítóról is.
Nekem van egy olyan, hogy hdmi elosztó, az mondjuk nem tud több kijelzőt, csak 1-et, de 3 hdmi cuccot tudsz rárakni. Nekem azon volt a gép. xbox360. Amelyik kellett arra kapcsoltam át egy távirányítóval.
Szóval ha ilyen hdmi splittert szeretnél szerintem több 10k lesz a vége.
Ott arra kell figyelned, hogy milyen felbontást kell tudnia például. Mondjuk nem tudom hogy fog így kinézni a splitteren a képed, mert a vga-n legalább be tudod lőni (vagy más programmal) hogy hogy legyen a 3 kép."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
OldAkita
aktív tag
AOC AG352UCG monitor vásárláson töröm a fejem. Ajándék lenne egy olyan géphez amiben jelenleg csak egy GTX 970 van. 90%-ban lövöldözős játékra kell. Amíg nem lesz erősebb vga a gépben, addig használható a 970 ha a felbontást visszavesszük? Vagy a 2650x1080-as felbontás homályos lesz ilyen nagy méretnél? Másik kérdésem: Van e értelme pénzt fizetni kalibrálásért ha semmiféle fotófeldolgozó program vagy egyéb igényesség nem lesz, csak játék és egy kis böngészés?
[ Szerkesztve ]
-
BGyulaHUN
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok. Amit szeretnék az 2K felbontás G-sync technológia. Leginkább játszok de a film nézést is ezen intézem.
Amiket eddig néztem.ACER PREDATOR Z321QUBMIPHZX
LG 32GK850G-B
ACER PREDATOR XB271HUBMIPRZ
Esetleg ha tudtok mást ennyiért ajánlani az is érdekel. Most egy közönséges Samsung FHD 60hz 2ms TN monitorom van,szóval mindegyik nagy ugrás,de szeretném a lehető legjobbat kiválasztani azért a 240 ezres határért.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Ehhez mit szóltok?
Játékhoz kellene fullhdben.
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
dellforeva
csendes tag
Sziasztok!
34"-es 3440 x 1440 monitor vásárlásán gondolkozom. Két kérdésem lenne:
1- intel hd 620 meg fog birkózni vele? Nem játékra kell, hanem irodai munkára+filmnézésre. Nem lesznek akadozások?
2- a full hd vagy akár rosszabb minőségű filmek ilyen felbontáson mennyire zavaróak?
Tényleg romlik az élvezeti érték, és akár egy sima full hd-val jobban járnék?Köszi
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Adott egy grafikai munkára használt Asus ProArt PQ279Q monitor amit szeretnék a PC mellett (AMD RX480) néha Macbook pro-val is összekötni.
Jelenleg a PC DP kábellel csatlakotik de a wqhd felbontást a macbook is csak DPn tudja leadni. van rajta + egy DP "daisychain" port is, azt lehet valahogy inputnak használni?PC ha HDMIvel csatlakozna az kevesebbet tud valamiben?
-
azka79
aktív tag
Sziasztok!
Mielőtt elrontom a rendszeremet, gondoltam meg kérdezlek benneteket.
van egy Asus B150m-a alaplapom amin van VGA port
és van a gépbem egy asus ph gtx1050ti 4g kártya
van egy LG ultra wide monitorom ami a kártyához csatlakozik HDMI-n keresztül.
Szeretnék használni eg 4:3 arányú VGA monitort, de a kártyán nincs VGA bemenet.
Ráköthetem az alaplapi VGA bemenetre??? és mind a két monitort tudom használni egy időben???
Nem akad össze a két driver mert ugye az egyik intel, a másik nvidia[ Szerkesztve ]
-
bump3r111
tag
Sziasztok, Dell Ultrasharp U2414H-ot néztem ki itteni ajánlások alapján.
Azonban, az alaplapomon csak D-SUB és DVI-D port van a HDMI mellett, és nincs display-port.
Az lenne a kérdésem, a képminőség nem romlik-e, ha nem HDMI-t illetve Display-Port-ot használok, hanem mondjuk D-SUB vagy DVI-D csatlakozót? Esetleg valamilyen átalakítót a HDMI-re, ha azzal jobban járok?
Nem játszani szeretnék, munkára és képszerkesztésre kell a monitor.Vagy esetleg nincs-e valami frissített modellje az U2414H-nak, vagy esetleg tudásban hasonló testvére aminek van HDMI csatlakozója?
[ Szerkesztve ]
-
norby91
tag
Üdv.
Van ennél (Acer Predator XB241Hbmipr) a monitornál jobb választás jelenleg komoly fps játékra, ami nem AOC?
144hz, gsync, TN, 24"
Illetve a kalibrálás.
Nem nagyon látok különbséget a neten talált irományok között a kalibrált és a nem kalibrált között.
Az a 6500 ft nem nagy pénz, viszont nem tudom mennyire lenne előrelépés.
Sajnos személyesen nem tudom meglesni oázisban, pedig az lenne a király. :/
Jelenleg is TN-t nézek, nem mai darab.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben venni egy monitort, elsősorban fotók szerkesztéséhez. Ami lényeges lenne az a szép színkalibráció (lehetősége, ha gyárilag nem is kalibrált), és a hátsó VESA rögzítőpont (mivel a mostani szobaelrendezésnél nem asztalon lenne, hanem fotel mellett állványon). Előny, ha van benne hangszóró (kb yt videókhoz kellene csak, amúgy van rendes hangrendszerem, csak nem mindig kapcsolom be egy vloghoz), és HDMI csatlakozó.
Árban nem akarnék azért nagyon sokat költeni rá, ilyen 40-50 ezer körül jó lenne.
Amit néztem elsőre az a Dell S2218H vagy S2216H, ezek méretben megfelelnének, csak nem tudom mennyire jók a többi dologban. -
5-ös kezelő
senior tag
Uraim, egy laikus szeretne választ kapni, ha lehet.
Samsung tévét /UE32D5000PWXXH, full HD, 100Hz/ kötöttem össze a számítógépemmel HDMI kábellel.
Kérdéseim : Lesz-e valami baja a tévének, ha játékra használom, vegyek-e monitort helyette? Ha igen, milyen monitort vegyek 21" környékén? Csak játék a cél /WoT/. IPS panel 5s válaszidővel nem probléma ehhez a játékhoz? Asus 21,5"-eseket találtam 36000 Ft környékén. Vagy jobb a TN panel a rövidebb válaszidő miatt? Melyik a fontosabb szempont? /Gép i5-8400, Asrock z370pro4, Asus Geforce 1060./ Ha a tv is jó, milyen beállításokat javasolnátok?
Előre is kösz.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Anonymus23
veterán
válasz 5-ös kezelő #89121 üzenetére
Semmi baja nem lesz a TV-nek, ha bejön a méret/felbontás akkor használd nyugodtan.
Samuknál annyi a titok, hogy a HDMI csatorna nevét át kell állítani PC-re, ekkor alkalmazza a PC-hez szükséges beállításokat (lehető legkevesebb input lag, pixel helyesség stb.).;) - The Power of the Light Side
-
t-joco
tag
Sziasztok! nemrég vásároltam Acer R241Y típusú monitort. alapban a monitor 60 Hz-en fut,de olvastam 1 cikket,ahol azt írják,hogy beállítással, "tuningolással", elérhető a 75 Hz is.
https://geeks.hu/cikkek/180309/acer_r241y_lcd_monitor_teszt?page=1
igaz lehet ez,itthon magam is betudom állítani? és ha igen,akkor hogyan? várom a véleményeket,ötleteket... előre is köszönöm! -
nagyúr
-
t-joco
tag
Közben már sikerült megoldanom,74 Hz-ig engedi max állítani. kárt nem teszek azzal a monitorban,vagy a videókártyában,hogy 60 Hz helyett 74 Hz-en használom? érdemesebb 74Hz-en használni? mivel,mennyivel lesz így jobb?
-
-
nagyúr
válasz #16820480 #89133 üzenetére
Nekem 5k volt a szállítás, 10k az állvány, meg 3k a vám. Kicsit húzós, de ez az állvány a top 5-ben 2. helyen van. Persze lehet elfogult volt a videó de én 100%-ban elégedett vagyok vele.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz #16820480 #89135 üzenetére
Én sem ismertem, de ebbe beleugrottam. Annyiért meg nem drága.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
NikoXXX1991
csendes tag
Sziasztok,
Monitor vasarlasa adom a fejem.
Valtanek egy 22D5000 Samsung tv-rol (2011-ben volt veve).
Komolyabb baj nincs vele,de ugy erzem eljart felette az ido.
A gepben gtx1060 van 6 gb-os varians.
A gep egy masik tv-vel van osszekotve (ahhoz a tv-hez meg egy hazimozi) igy a gpu adja a kepet es hangot a tv-nek, a tv meg a hangot atadja a hazimozinak. (ez lenne egy hdmi port).
A monitornak a DP-on lenne osszekottetese a gpu-val (ha jol tudom visz hangot is), emiatt egy hangszoros monitor elonyben reszesul nalam (mivel 75 cm szeles a szamitogep asztalom).
Maxim 90 000 forint-ig mennek el (de egy minosegi 70 000 forintos monitor is erdekel). Mivel erdelyi vagyok igy a legjobb arat megkeresem magamnak,egy monitor modellt kernek toletek.
A monitor hetvegenkent kb 6-8 ora jatekkal lenne terhelve,napkozben sketchup program,netezes,meg youtube futna rajta (filmnezesre nem hasznalom).
Idealis lenne 24' -ban, aminek van minim 1 hdmi es 1 dp portja.
Kb 1 hete keresgelek a neten,sokfelet talaltam de nem tudtam donteni.
Talan IPS es minim 75 hz es full hd-s monitort vennek, de hogy melyiket itt jottok ti a kepbe.
Design-bol kb ilyenek jonnek be: Acer Gaming B247Y (minimalis felso,szelso keret)Bocsanat ha tul hosszura sikeredett,varom a tippeket hogy tudjak jo arak utan nyomozni (imadok jo arak utan nyomozni, siman 15 000 forintot is lehet sporolni )
[ Szerkesztve ]
Gigabyte 970A-DS3P FX 8320 16 gb ddr3 1600 mhz Ram Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB GDDR5 192bit 256 gb Samsung SSD 1 Tera Hard Disk Corsair RMx Series RM650x 650W / Fractal Design Define R5 Window (Titanium Grey)
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Filmnézésre keresek 22"-24" körüli monitort ~50k értékben. Az összefoglalóban volt említve két dell típus, mint ajánlott típus, de azok már nem elérhetőek.
Esetleg valaki tud ajánlani másik típusokat?
-
5-ös kezelő
senior tag
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Melyik az a legolcsóbb monitor ami alkalmas lehet hobbi fotószerkesztéshez? Az lenne a lényeg, hogy ne legyen nagy különbség a monitor képe és az "előhívott" kép között. Esetleg van olyan amit könnyen tudok otthon kalibrálni valahogy külső kalibráló eszköz nélkül is? Menü beállításokkal? Vagy az is jó ha a gyári beállításokkal közel van az ideálishoz.
A méret itt most nem fontos. 19"-tól felfelé szerintem jó, csak legyen HDMI.
Tudtok nekem segíteni ebben?
Köszi!
-
saen
veterán
válasz Mandarinn #89142 üzenetére
Helyedben egy 24", FullHD és IPS paneles monitort keresnék és ami fontos, mindenképp kalibráltasd. Olyan helyről érdemes venni ahol pár ezer forintért megcsinálják mielőtt kiküldik és akkor nem lesz gond, meg nem kell utánajárni. Gyári beállítások lutri, szerintem nem elég jó, mert szimplán lehet peched.
-
maxiszalai12
tag
Sziasztok!
Véleményt kérnék, a linkelt monitorról. A specifikáció alapján mindenben megfelelne.
Ha tudtok 90k körül jobbat szívesen fogadom.
LINK
Előre is köszi! -
Werkly
őstag
Az adatlapomon lévő monitoron mire használhatók az USB portok? Kösz!
-
NikoXXX1991
csendes tag
válasz maxiszalai12 #89146 üzenetére
Udv,
Nekem is tetszik az emlitett monitor es 84250 forint-ert talaltam is (erdelyi vagyok it atszamolva annyi).
Mindenhol csak pozitivakat hallok rola.
Velemenyek?
Nehol emlitik hogy nem igazan ajanlott ha az ember olvasni akar rajta vagy munkara (sketch up).
Egy ilyen draga monitoron az ember mindent var csak hogy olvasasra nem alkalmas igazan.
Pro / kontra velemenyek?Gigabyte 970A-DS3P FX 8320 16 gb ddr3 1600 mhz Ram Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB GDDR5 192bit 256 gb Samsung SSD 1 Tera Hard Disk Corsair RMx Series RM650x 650W / Fractal Design Define R5 Window (Titanium Grey)
-
David1111
csendes újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ,ezek közül melyiket érdemes megvenni.
DELL UltraSharp UP2516D
ASUS MX25AQ
Esetleg:
AOC Q2775PQU - Pro-line
DELL UltraSharp U2518D Infinity Edge
Fénykép szerkesztés leginkább.
Asus és dell között vacilálok leginkább ,hogy megérné e azt a felárat a dell up2516d. -
doggie
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit furcsa kéréssel fordulnék hozzátok és szeretném a segítségeteket kérni.
Váltanék monitort 27" és 1440p-s monitort szeretnék, viszont a beépíthető magasság ahova be kell férnie az maximum 46 cm lehet.
Ezekkel a kritériumokkal mit ajánlanátok? (nem grafikai alkalmazásra kéne, hanem a szokásos játék, film, web)Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.
"Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs