Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Brekk

    addikt

    válasz Bib #62777 üzenetére

    Aki a VN279QLB (az utolsó három betű az USB, DP meglétének jelei, és kombinációja) monitort dicsérte, azzal egyet kell értsek. A monitor nagyon szép, "keskeny" kávás, de az a fajta ahol a kép szélén lévő részt ahol a panel már amúgy is fekete direkt letakarták egy nagyon keskeny műanyag kávával. Ugyanezt használják a sokszázezres gamer monitoroknál pl PG279Q.
    Kalibrálás után a 120cd/m2 fényerőhöz tartozó fekete szint 0,03, ami haramada az IPS paneles monitorokénak ezen a fénysűrűségen. A képe remek, a színek hibátlanok. Annyit hozzátennék, hogy szerviz menüből kalibráltam, és borzasztóan sokat kellett állítanom, gyárilag a közelében sem volt a jónak.
    Az első képen 90es fényerő értéken fényképeztem a monitort, ott látszik kis egyenetlenség a feketében, de egyrészt a fénykép nagyon kiemeli a hibákat, másrészt ezen a fényerőn lebarnul az ember egy nap alatt a monitor előtt. :)
    A kalibrálási eredmény kicsit elmarad az IPS paneles monitoroktól, de mint sokszor mondtam az IPS ebben jobb. Persze így is bőven a nagyon jól kalibrálható monitorok közé tartozik. Ajánlott vétel, már csak az a gond, hogy nem lehet kapni sehol. :(
    Normál felhasználás mellett tökéletes a feketéje, akármennyire is úgy tűnik, hogy nem annyira jó. Direk teszek ki olyan képeket ami kinagyíja a hibákat.

    Kalibrált fényerőn:

    A glow szerintem ugyanolyan mint az IPS társaknál, de szerintem ez eddig is így volt.

    IPS paneles monitor 90es fényerőn.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

Új hozzászólás Aktív témák