Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Scarletiel

    senior tag

    Megérkezett az Oázistól az Acer Nitro XV272UP monitor amit rendeltem és szeretném megosztani veletek tapasztalataimat.
    Nos kezdjük ott, hogy 27 colos FullHD felbontású monitorról jöttem. Azelőtt egy 32 colos LG 32GK650F-B monitor volt és ezt váltotta a VGA válság miatt az AOC 27G2U monitor. Ezt majd később látni fogjátok miért tartottam fontosnak megemlíteni. Alapvetően az LG nem volt rossz monitor csak akkoriban az RX5500 XT 4GB nem igazán tudta a játékokat rendesen meghajtani 1440p-n. Próbálkoztam azzal, hogy lejebb veszem a felbontást a natív helyett 1080p-re, de a képminőség borzalmas lett. Egy nagyon recés, szmötyis képet kaptam, így lett végül az AOC az utód, mivel Rtings-en a 24 colos kistesó kíváló értékelést kapott. Nost azzal a monitorral sincs mai napig semmi probléma, viszont hiányzott, hogy netezés és mmorpg közben jobban szét tudjam osztani a dolgokat a monitoron. Minden olyan batár nagynak tűnt, hiába csökkentettem az ikon méretet, a böngészőben a nagyítást 80-90%-ra vettem stb, de nem volt a legjobb élmény. No de ma megérkezett ez a monitor amit én nem mondanék és szerintem senki nem mondana felső kategóriának, inkább egy budget megoldás 1440p 144Hz-re.
    Ami tetszik:
    - A színek az AOC-hoz képest szebbek. Egymás mellé tettem a két monitort és összességében a piros, zöld és és árnyalatai sokkal mélyebbek az Acer monitorán.
    - A kép tűélesnek tűnik, mellette az AOC kicsit recésebb.
    - Van 4db USB csatlakozó így a hangszóró és a monitor lámpa simán ráköthető.

    Ami ISZONYATOSAN tetszik:
    - Most jön a lényeg amit még mindig nem sikerült feldolgoznom a csöpp agyammal és ami miatt nagyon nagyon hezitáltam 1440p monitor kapcsán és majdnem 4K monitort vettem. Ugye írtam, hogy az LG-nél volt egy olyan problémám, hogy amikor a VGA nem bírta a natív 1440p felbontást, akkor 1080p-re állítottam a játékokat és próbáltam úgy játszani, de sajnos nagyon csúnya képet kaptam. Olvasgattam és azt találtam azért, mert míg 4K felbontáson az 1080p 4x van meg benne, addig 1440p-ben nincs meg egész számban az 1080p, így torzabb lesz a felbontás széthúzása, emiatt nem lesz szép a kép, hanem ilyen szmötyis, blur-os. Viszont írták, monitora válogatja (ezt nem tudom igaz-e). Ez azért volt egyrészt fontos nekem, mert az RTX 3060 sem egy isten kártya, inkább fullHD maxra jövőálló, mintsem 1440p-re. Másrészt egy Nintendo Switch is van a monitorra kötve, aminek szintén max 1080p a felbontása dockolva. Így örültem volna neki, ha elfogadható képet kapok. Örömmel tapasztaltam, hogy mérföldekkel jobb a minőség 1080p felbontás mellett mint anno az LG-nél volt. Nem tudom, hogy az nvidia, az acer, vagy pusztán az, hogy 32 col helyett 27 col van, az oka, de konkrétan úgy néz ki 1080p-ben a játék a monitoron, mint mikor a natív 1080p-s AOC-on játszottam. Nagyon max egy hajszállal rosszabb tényleg. Rettenetes nagy piros pont!

    Ami nem tetszik (mert olyan is van):
    - A HDR szerintem viccnek van benne, mondjuk ezzel nagyjából tisztában is voltam, hisz IPS panel + 300-400 nit HRD400 tanusítvány= marketing. Játékban bekapcsolt állapotban a színek fakók és szürkések lesznek nekem, de lehet valamit szarul csinálok, ha valaki segít benne azt megköszönöm.
    - A bevilágítás mint olyan sajnos itt is jelen van, és itt is leginkább fekete, sötét jeleneteknél zavaró. 3 sarokban is tapasztalható illetve fent középen is egy kisebb foltban. Ezzel megtanulok együtt élni, mert valószínűleg jobbat nem kapnék akkor se ha cserét kérek. Játék, netezés közben amúgy nem gáz.
    - Az AOC-hoz képest a fekete szürkébb. Érezhetően mélyebb a feketéje az AOC-nak, pedig az is IPS paneles. Igaz annak valami 1500:1-hez kontrasztarányt mértek Rtings-en és ott is csodálkoztak rajta.

    Összességében nagyon meg vagyok elégedve. Ismét köszönöm az Oázisnak (nem reklámként szeretném írni). Aki 110-130 ezer között keres monitort annak ezt a típust tudom ajánlani. :C :R

Új hozzászólás Aktív témák