- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Valaki meg tudja mondani, hogy egy Cooler Master N300-ba, hogy tehetek BD írót? Mert a rajz szerint csak úgy lejön az előlapja, de nem jön le. Szóval azt szeretném tudni, hogy hogy szedhetem ki a rácsot a helyén? Mi jön kifele, mi megy befele, merre kéne húzni a pöcköket, ha be van akasztva?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
Csavarok fajtáiról, és arról, hogy hol kaphatók van valami valahol? Kéne sima ház csavar, kéne az a kisebb ami optikaiba való, kéne M2 rögzítő, különböző menetvastagságú távtartók.
-
gyulank
addikt
Nekem olyan rajz kéne, amin rajta van lehetőleg egy képen az összes alaplap rögzítőpontja mérettel. A legnagyobb, és a legkisebb is.
-
gyulank
addikt
Mi az a 4U magas?
-
gyulank
addikt
válasz #55809408 #69253 üzenetére
Nekem attól nem kell félnem, egy venti sincs a procin kívül. De most, hogy lett egy hatalmas videókártyám, majdnem átraktam mindent a zörgősbe, de inkább lecsavartam a HDD tartót, és leraktam az aljára, és így se zörög, pedig most rögzítve sincs. Leszedtem a zörgős tetejét és rátettem erre porfogónak.oldalt meg nyitott. Pláne, mivel 2 SATA portot elfoglal a kártya, különleges módon kell böngésznem a meghajtókat.
-
gyulank
addikt
válasz RetepNyaraB #69251 üzenetére
De ez olyan, mintha kiraknál a szélbe egy alufóliát meg egy lemezt. Én hangkeltésről beszélek. A vékony lemez nem stabil, vehetjük úgy, mintha egy hangszóró membránja lenne. A vastagabb nem, vagy sokkal kevésbé leng ki a HDD-től, a vékony meg beremegteti az egész házat. Nekem mindkettő gumi csillapítás nélküli, amiről beszélek.
-
gyulank
addikt
válasz RetepNyaraB #69243 üzenetére
A régi ház lemeze vastag, és nem rezeg be. Nekem még olyan van, aminek egy fordított U-alakú lemez a teteje, meg mindkét oldala. Van egy újfajta, beletettem a cuccokat, de ki is vettem, mert nincs benne anyag, és azért tudja a vékony lemezt rázni, és elviselhetetlen volt.
-
gyulank
addikt
Nekem olyan ház kéne, amibe minden CPU, VGA belefér, halk, de nincs rajta ajtó ami eltakarja az optikai meghajtókat, nem is zörög a HDD-től, nem felfele állnak rajta a csatlakozók, van hely rajta 2-4 optikai, 4 HDD, 4 SSD-nek de nem vagy-vagy, hanem is-is alapon. A zárt ablakot nem tartom jó hővezetőnek, ha vízszintes a teteje, és lyukas, akkor tele megy porral. Inkább valami emelkedéssel kéne kivezetni a hőt az egyik végén. Nem akarok világításokat rajta, kéket pedig semmiképpen sem. Lehetőleg legyen hely a kábeleknek is, és az se ártana, ha nem drága.
-
-
gyulank
addikt
válasz #98593280 #32741 üzenetére
Én nem látom ilyen szélsőségesen a dolgokat. Úgy gondolom, sok dolog befolyásolhatja, és nem úgy nézem, hogy jó, vagy rossz, hanem, hogy jobb, vagy rosszabb. Lehet úgy is összerakva a ház, hogy venti nélkül szinte semmi szellőzése se legyen, lehet úgy is, hogy jobban tudjon szellőzni anélkül is(nem attól jobban, mint mikor venti is megy, hanem ha nem megy a ventilátor egyikben sem, akkor is szellőzhet jobban az egyik, mint a másik), azzal meg pláne.
Ahogy nézegettem a házakat, rájöttem, hogy vannak még dolgok, amiknek nem örülnék, ezért megpróbálom újra összesíteni a PC ház ideálom. Stabil legyen, ne műanyagok tartsák a dolgokat(kártyák, meghajtók) nem a pöccintéssel van bajom, csak a fém szerintem nehezebben törik/kopik/reped/ég, lehessen bele mATX-es lapot is tenni, lehetőleg legyen támasz a nehezen bedugható/kihúzható csatlakozók alatt az alaplapnál, (pl. a tápcsatlakozó), minél kevésbé legyen porfogó, pl. ne legyen rajta lefelé besüppedő rész, ne legyenek a tetején felfelé nyitott csatlakozók, ajtóval se, mert semmi értelme, az ajtónak részemről nincs értelme használat közben se optikai meghajtó előtt, se csatlakozó előtt. Csatlakozó előtt nem árt, de csak második védelmi vonalként oldalt, nem a tetején. Halk legyen, jól szellőzzön, és a por se menjen bele, ujjal be tudjam nyomni a reset, és power gombot is, Pont azért akarok előlapi USB3-at, mert akár 2-est is dughatok bele, de nem tudom, hogy van-e olyan ház, amin kisebb csatlakozó van, és a kisebb csatlakozósat bele lehet-e dugni abba, amibe a nagyobb csatlakozót. Legyen előlapi hang csatlakozó! Fontos, hogy ne legyen rajta kék fény. Amúgy ezekben alapból van táp is? Mert én úgy gondoltam, veszek egy halk házat, majd veszek halk, vagy néma tápot, de ha minden házba, vagy minden olyasmi házba, amikre ráillenek ezek a dolgok van táp, akkor nem veszek plusz tápot.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz #98593280 #32731 üzenetére
Gondolom, abból következtetett erre, hogy ha a házban ventik cserélik a levegőt, akkor hidegebb lesz a belső tér, és lassabban pöröghet a Processzor hűtő. De ugye a plusz ventiknek is van hangja, és nem tudtam biztosan, hogy összességében halkabb, egyforma, vagy hangosabb lenne-e.
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani csendes házat 20e alatt? Jó lenne, ha nem lenne rajta kék fény, lenne benne valami porszűrő, lenne hely 2 optikai meghajtónak, 3-4 HDD-nek/SSD-nek, lehetne bele ATX, és mATX lapot is rakni, esetleg elől még, lehetne USB3, és hangcsatlakozó. Eddig nekem olyan házam volt, amiben nincs venti. Állítólag a ventis ház halkabb. ez igaz?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest