- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
5V az RGB re vonatkozik, tehát ARGB, nem pedig RGB (12V) . Nagyon megéri az a ház 13k ért (nem is értem,hogy lehet ilyen olcsó, ez már csoda kategória ). Azok a 20as ventik pedig jó minőséget képviselnek. Nekem volt már vagy 8db igaz nem az rgbs hanem a sima LED / non LED verziók ( TT Pure20) . Csendes és baromira tolja a levegőt. Az első 4db garnitúrát talán 5éve vettem, azóta is mennek csak már nem az én gépemben. A második 4es pakkot (fehér led ) kb 2 éve vettem ,0 probléma.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Amúgy már mindegy visszaállt az ára
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
thomeef
őstag
Hát a gyártói oldalon nem reklámozzák a hdd tárolást, valszeg nem véletlenül. Remélem nem jól látom, de mintha a lemezre kellene a HDD-t felcsavarozni, mintha SSD lenne, ezt nem is értem hogy gondolták. Ha hangos a HDD-d, és még nem tervezel mostanában SSD-re cserélni akkor ne ezt vedd, mert el fog mászni a ház úgy fog rezegni . Az hogy gumis rezonancia tompító legyen egy házban hdd kerettel, az szerintem már 10 éve is alap volt. Egy kicsit is normális házban legalábbis meg van oldva.
A ventikről nem tudok nyilatkoni, 20cm-es venti nagyon réteg termék, így nagyon ajánlható sincs belőle. Bár a noctua biztos nem szar, de az nem is 2 Ft.
Erősen kompromisszumos ház, az nem véletlen hogy 2 évvel ezelőtti megjelése óta egy darab értelmes teszt sem készült róla. Ezt neked mérlegelned Mert 13k is sok pénz egy házért ha az használhatatlan a felhasználójának.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
proci985
MODERÁTOR
csak 2.5tera volt, és volt egy 80as is (500+500+640+tera+raptor bootnak+egy ide a tesztOSnek -ennek nem kellett gyorsnak lennie, ellenben volt min tesztelni a catalystet-... másfél-két éve a terások még baromi drágák voltak, ár/érték alapján vettem, a házban meg elfért). nem szerettem akkoriban archiválással bíbelődni, meg lemezekkel sem, szóval próbáltam mindent a gépen tartani. aztán ha már nagyon nem volt hely (és volt pénzem is), akkor mentem újabbért.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
attól függ mi a cél. jelenleg smallFFT alatt procom 50fokos, fánk alatt GPU 50 fokos, smallFFT+fánk alatt már mindkettő 60 fokos. magyarul kezd a ház durván bemelegedni, pedig rázendít a táp és a prochűtő is. 20 fokos ambient mellett. tehát a magyar nyárra a jelenlegi setupom még éppen elég lenne (itt meg még bő ráhagyással is, úgyse lesz 30fok fölötti ambient).
aztán volt olyan setupom is (több és sokkal erősebb ventikkel), aminél a kilépő levegő -a procihűtő mögött mérve- max 2-3 fokkal volt a belépő felett loadolva (többet fogyasztott akkoriban még a rendszer), üresben pedig 0.5 fok volt a lakáshoz képest a különbség. ja és a proci tuningtól függetlenül +-1 fokra volt az "alaplap az asztalon" tesztektől. 300W fölé a fogyasztásom sose ment, de addig tartotta a lépést a házon kívüli eredményekkel. szerintem ez azért eléggé jó eredmény volt.
meg az ideális ventik száma függ a háztól is (jellemzően kisebb házba kevesebb venti is elég, a tornyokban nagyon be tud állni a meleg) a hűtendő komponenseken kívül (pl 6 vinyó egymáson már nem elhanyagolható meleg szempontjából, főleg ha raptor is van köztük). meg függ a ház kialakításától is, alul/túlnyomásos hűtésnél kicsit máshogy kell gondolkodni, mint kiegyenlített légcsatornánál.
abban teljesen igazad van, ha nem kell, akkor felesleges a plusszhűtés, és tesztelgetni kell, hogy mennyi kell és mennyi elég.
Tothgera30: és akkor még a vinyók nem létező hűtéséről nem is beszéltél pozitivum viszont még, hogy befér az asztal alá egyébként meg átérzem a helyzetet, nem kellemes toronyból visszamenni egy codegány midibe
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Biztos van olyan is aki indokolatlanul sok ventit rak a gépébe de végletek mindig vannak. Ha nem tudja magától és megkérdezi a megfelelő helyen akkor elmondják neki, hogy mennyit-hova. Ha meg nem fogadja meg a tanácsot akkor az az ő problémája. De miért bánt ez téged?
Meg van aki design elemként használja őket, gondolok itt a led-es ventikre. Azért a ventik fogyasztása elenyésző, aki már ilyeneket számol az elég spórolós.
A hangjáról annyit, hogy nyílván az a leghalkabb ha nincs de azért lehet találni olyanokat amik megfelelő beállítással minimális hanggal üzemelnek és ha valaki nem hiperérzékeny akkor nem is hallja őket. Főleg ha mondjuk a cpu-n vagy vga-n gyári hűtő van mert ezek hangban általában mindent visznek. -
Henk
veterán
Azért nem mindenki használja az udvaron a gépét, sokan vannak akiknek bent van az asztalba vagy alatta olyan zárt helyen, hogy egyáltalán nem szellőzik és itt nem árt legalább előre-hátra egy venti, hogy átszellőztesse mert túlmelegedhet és jönnek a rejtélyes restart és társai. A másik lehetőség ami miatt ajánlott, hogy a komoly cpu-k, vga-k tisztességesen fűtenek és a többi alaktrésznek sem használ ha ezek befűtik a házat és megreked benne a meleg. Kíváncsisából kipróbáltam, hogy a cpu hűtőn lekapcsoltam a ventit kb. 10 perc alatt idle is 50 fokosak lettek a magok pedig a többi házhűtő ment és persze kibírja az 50 fokot meg a 60 is de én jobban örülök ha netezés közben csak 40 környékén marad. Ha ennek az az ára, hogy tennem kell bele pár ventit akkor megteszem hiszen elég kis fordulaton járatni őket, hogy ideális hőmérséklet alakuljon ki és akkor a hangja is elhanyagolható. Neked szerencséd van, hogy nem melegszik annyira a géped, hogy szükség lenne erre és gondolom aki úgy van mint te az kalandvágyból nem rakja tele ventivel a házát. (illetve biztos van ilyen is de elenyésző %-ban)
Aki meg már házvásárláskor erre gondol az valószínű tapasztalatból gondolkodik előre mert nem az első gépet rakja össze és tisztában van vele, hogy mire számíthat hőfok terén. -
aero.
veterán
Itt az emberek nagy része éppen a tuning miatt rak be ventilátorokat, ahol igenis már számít, hogy nem 65 fok, hanem 61.
Alapgépnél nem igazán látom az értelmét 2 házhűtőnél többnek.
A vinyók hűtése még lehet fontosabb, bár annyira már nem melegednek, mint régen.
Az enyém ventivel 28 fok, anélkül 34. Az se rossz érték, de rajta van a ventilátor, mivel nincs hangja.Viszont ha van egy olyan opció, hogy halk ventilátor (szabályzott), akkor miért ne?
-
aero.
veterán
Engedd meg, hogy válaszoljak néhány kérdésedre:
a ventilátorán ki lehet kapcsolni a led-et vagy vagy csak vezeték vágással
szerintem nem lehet kikapcsolni, sehol sem olvastam, de nincs ilyenem.a tetején lévő ventilátor helyek miatt nem csavarodik könnyen a ház , menyire nagyok a tetején a nyílások mert a kép szerint elég nagyok a furatok
valószínűleg nem oszt nem szoroz az a két nyílás, a merevsége nem változott.az alsó táp elhelyezés előny vagy hátrány
előny, mert friss levegőt kap a táp, nem a processzor melegét kapja.az oldalát mi rögzíti csavar vagy valami más megoldás
Egyszerű csavar, kézzel is csavarható.Hyper TX3 proci hűtő befér mert egyenlőre úgy néz ki hogy viszem majd tovább a következő gépembe (bár ez attól is függ hogy elég lesz e a új procimnak)
sima ügyA ventilátorokhoz:
Alapesetben kell egy befújó ventilátor előre, egy kifújó hátulra. Az első a merevlemeznek és a videokártyának juttat friss levegőt, a hátsó pedig a processzorhűtő melegét szállítja a házon kívülre. A gép alján lévő ventilátor a videokártyának tud friss levegőt tolni.A fentiek pedig a processzorhűtő segítségére vannak. Kisebb teljesítményű hűtőnél van inkább haszna, vagy olyan hűtőknél, ami az alaplapra fúj. Így kiszippantják az ott ragadt meleg levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
tomiee85
senior tag
Thermaltake V3 black 10e forint az ára és a tetejébe is tudsz tenni ventiket. Most vettem énis ilyet még várom hozzá a 4 megrendelt AC arctic F12 PWM ventit.
Amúgy köszi mindenkinek a segítséget a ház kiválasztásában, megvettem, ráadásul helyben volt nem kellett érte szaladgálni
-
proci985
MODERÁTOR
Cooler Master Centurion CM590 16.5
Antec Twohundred 10
Antec Three Hundred 14A two hundrednél olcsóbb szerintem nem nagyon lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Nintendo Switch
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mikrotik routerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest