- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
j.bravo
addikt
Üdv Hölgyek, üdv Urak!
Volt osztálytársam vlog-olni tervez. Nem antitalentum, de nem is fotózott/videózott nagyon korábban telefonon/zöldkamera módon kívül.A vlog az egyik felhasználás, emellett családi all-round fényképezőgép is lenne.
A Canon EOS M50-et nézte ki, az alábbiak miatt:
- kihajtható, visszafordítható kijelző: állványra téve a gépet láthatja élőben magát, ill. hogy mit is rögzít
- csatlakozás külső mikrofonnakVan-e esetleg jobb alternatíva, ue. ársávban (200-220k bruttó, kitobival), vagy csak kicsivel többért? Új, számlás kell.
Valamelyik Pana modell esetleg?[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
Köszi Urak,
új hsz mert egyszerre csak egyre lehetne választ nyomniMft és aps-c közötti különbség Zack Arias szerint elhanyagolható - mélység, illetve sekélyélességben meg nem mondom hány fényérték ez, mindenesetre lehet vele élni, a zaj meg igazából csak roppant kevés fény mellett éri el az ingerküszöböm. Egy 10 éves apsc dslr (d50) ISO800-on még vállalható tud lenni fogcsikorgatva, 400-on meg simán, egy modern érzékelő gondolom (remélem) 3200-on olyan mint az volt 800-on, szóval nem para.
FF egyelőre megfizethetetlen nekem, kivéve ha valaki alig használt d700-at adna el balekmód olcsón.Videós képességeken nem gondolkodtam, alapvetően videót vagdosni se számítógépem, se kedvem nagyon, amúgy meg lehet hogy elegendő a mobil - persze ha olyan vázat vennék, lehet h rácuppannék a slo-mo videóra, tudja a görcs. Egyelőre nem szempont.
Sony: ha 2004-2005-ben a Minolta A1-em egyszerűen imádtam, akkor az jó alap a Sony kedveléséhez, vagy azóta nagyon más lett a megközelítés?
Ha létezne egy Minolta A1 egy modern érzékelővel, nem aránytalanul drágán, akkor hiaba nwm cserelheto az obi, tuti vennék egyet.
E-M II és valami alap obi(k) új ára kb az az összeg amit nem fájna kiadni.
Utazom hamarosan a nagy zusába, de még nem döntöttem el, hogy amennyivel olcsóbb, az megéri-e a gari hiányát.
Fuji nemigen férne a keretembe gondolom.[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Hölgyek-Urak,
korábban relatíve sokat fotóztam (ha sok-sok évet visszatekertek a képelős topikokban, akkor talán még látni pár képet), mostanában nem nagyon.Jelenleg egy Nikon d50-em van még 2006-ból, hozzá a mesés (hol fókuszál, hol nem, vsz szalagkábel vagy csati sérült) 18-55, egy 28-80 (filmes kitobi), tamron 55-200, illetve 50/1.8D.
Emellett egy Nikon F75 meg egy Praktica MTL-5B, pár hozzá való obival.Tudom, hogy segíteni tudjatok, először döntsem el mit is akarok, ezt meg is fogom tenni, csak később - egyelőre két alternatívát hagynék nyitva.
a) Nikon vonal megtartása, mert
- már van, használom egy ideje, a lelkivilágát mondhatni ismerem - ez nem releváns ha esetleg azóta a vázak logikája sokat változott.
- legalább egy darab értelmes obim van hozzá (nem képvisel akkora értéket hogy ezen múljon).b) Milc vonalra váltás (m43 egyelőre szimpibb mint a többi), mert
- kisebb, könnyebben hurcolható, kisebb súlyú, talán ha asszony kezébe adom, könnyebben csinál jó képet vele mint egy dslr-rel
- kipróbálnám, max ha nem tetszik, akkor kis veszteséggel eladom.a illetve b esetben mi lenne a jelenlegi új, vagy használtan de még garisan kapható cuccokból a best buy?
Támpontok:
- raw+jpg -ben fotóznék, képes legyen a váz szép és jó jpeg-et kiköpni, a manuális raw előhívás nélkül is legyen rögtön vállalható kép. Jó ha megvan későbbre a raw, de amúgy lassú és lusta vagyok, a családnak pedig a képek 99 százaléka kvázi-rögtön kell.
- a témák jellemzően turistáskodás, gyorsan mozgó kutya és/vagy gyerek fotózása; ezekre a kitobikkal vagy olcsó turistazoommal legyen alkalmas; később még mindig vehetek portréobit h kell, vagy akár makrót, de ezek első körben nem olyan fontosak.akár a), akár b) esetre, akár mindkettőre, külön-külön várok tippeket.
A kettő közül majd választok valahogyköszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz hibavissza #4439 üzenetére
"A nikoné számomra még sötét is."
Volt aksi abban a Nikonban? Akár lemerült aksi is, de aksi. Ez fontos! Mégpedig azért, mert az információkat a keresőben megjelenítő LCD (melyik fókuszpont aktív, ilyenek) aksi nélkül valóban besötétül. Még egy olyan aksi is, ami annyira lemerült már fotózni nem lehet vele, elegendő delejt ad ahhoz hogy ez kivilágosodjon.
d3000-et egyébként én se vennék.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz hibavissza #4419 üzenetére
Ez a pixelvadászat, ha jól értem, szakmai ártalom - ne hagyd, hogy emiatt ne tetsszen semmilyen fotó
Ha munkára kell a gép, akkor egyértelmű, hogy így megválogatod - bár akkor valószínűleg be kell vállalni a belépőszintnél komolyabb és drágább vasat.
Ha csak normál júzerként való felhasználásra, akkor a helyedben én megpróbálnék felülemelkedni ezeken, a saját jókedvem érdekében(a sony-s dolog amúgy részint jogos, de akkor előcibálhatnánk azt a gyakran említett mondást is, miszerint a canon nyomtatókat gyárt A Sony gépekben elég sok van a Minoltánál felhalmozott know-how-ból.
Amúgy Nikon júzer lennék, vagy mi... a d50-em nem egy mai darab, de azon félóra tapasztalatai alapján, amíg a kezemben volt egy d5000, nem cserélném le rá. Amikor gépet kerestem, hogy mit válasszak, nagyon kukkoltam a pixeleket, meg a felbontás- és zajgörbéket. De miután megvettem, ez pár hét alatt elmúlt. A való életben egy pici zaj baromira nem zavar... inkább a zaj, mint az automatikus szűrés és mellékhatásai)[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz Mr.White #4402 üzenetére
Hogy kezdőgépnek bármelyik jobb lenne mint a másik?
Ez egyrészt nem igaz, másrészt ha igaz is lenne, mit zavar az téged, hiszen esetedben már nem kezdő gépről lenne szó (ha azt a k10d-t használtad is néha, nem csak a polcon állt).Csak olyan formában igaz, hogy kezdő gépként, ha valakinek nincs még semmilyen kötődése egyik márkához/rendszerhez sem, akkor talán érdemes a két legelterjedtebb közül választani, a jövőbeli bővíthetőség könnyűségére való tekintettel (mert a többit is lehet bővíteni, csak lehet hogy macerásabb beszerezni egy-egy obit Pentaxra/Sony-ra/Oly-ra,illetve kevesebb közül tudsz választani.)
szerk.: a hsz-om lényeget, azaz az első bekezdést közben Szten is leírta
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz Szten Márs #1251 üzenetére
Nekem A1 volt a bridge-em, Minoltában gondolkodtam, és elkövettem azt a hibát, hogy kezembe vettem egy 7d-t. Azért volt hiba, mert nagyon nagy szívfájdalom lett, hogy akkoriban már egyszerűen nem lehetett megvásárolni itthon újonnan se a 7d-t, se az 5d-t... (a digitcamnél volt 5d várólista de úgy tudom végül nagyon keveseknek jutott gép, a lista talán 10%-ának). Ja, Sony Alpha 100-at nem akartam, meg drága is volt nagyon.
Szóval, a 7d egy súlyzó, de mindenféle tekerentyűvel és kapcsolóval felszerelve. A menübe szinte sose kell belemászni, mindennek külön kapcsolója van, mint egy repülőgép-műszerfalon "enyhe" túlzással persze.)Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
Ez az obi konkrétan lehet... de amúgy az Oly-hoz való Zuiko obik a legdrágábbak közé tartoznak (igaz, hogy kifejezetten jók is).
(Más kérdés, hogy amíg nem veszel igazán jó és drága obit, vagy rendszervakut, addig végülis még nem nagy gond később "rendszert váltani")
szerk.: látom elkéstem, kétszeresen is
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Dönthető-forgatható fejű vakut használj, villants a plafonra vagy a falra, és máris egész máshogy néz ki
De ha leveszed a vázról, még jobb. (Mondjuk ez esetben a) ttl szinkronkábelt használsz, b) vagy olyan okos váz és okos vaku kell, ami tudja a ttl-t wireless módban is c) manuális módban vakuzol...)Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
válasz Szten Márs #260 üzenetére
Nyaralásra ellenben, ha a Zasszony vagy a család bármely más tagja olyan, hogy hajlamos "ne játssz már annyit, kattintsd el azt a nyamvadék képet és hadd haladjunk végre" jellegű dolgokat mondani vagy éreztetni, akkor baromi jól tud jönni egy turistazúm, amivel meg lehet spórolni az alkalmasint a kelleténél időigényesebb táska előkotor, obit levesz és eltesz, másik obit elővesz és feltesz, táskát bezár procedúrát
(és megóvni a családi békét)[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Tudsz mondani normálisan kézbe fogható, és normális méretű keresővel ellátott, ma is kapható Oly vázat az E1 vagy E3 alatt?
Nem kötözködésből, hanem mert ha esetleg rendszert akarnék váltani, most még relatíve kis bukással megtehetném (nem ruháztam még be komoly értékű Nikon obiba vagy rendszervakuba).Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Minden, ami Unreal Engine
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem biztos, hogy ez a belépőszint kulcsajánlata
- Microsoft Outlook topic
- További aktív témák...