Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
- HP EliteBook / ZBook topik
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyuru
aktív tag
válasz martillo #43755 üzenetére
Nalam most 2,5 eves a gyerek es tapasztalatom alapjan csak tamogatom az elottem szolokat. Nalunk a gyerkoc rengeteget mozgott:
- tukrossel baromi nehez volt jo kepeket kesziteni rola
- AF nagyon jol jon es a belepo DSLR-be nincsen csak pl a Nikon 5xxx, ami ha teljesen kezdo vagy telorol eleg nagy valtas. Ha maradna a belepo szintu DSLR, akkor az obi kell AF-s legyen.
- Rengeteg cuccotok lesz es a DSLR-t vinni magaddal az objektivvel - allvanyrol nincsen szo - gyorsan leszoksz rola.Helyedbe MILC-t vagy egy nagyon jo kompakt gepet vennek. Ha "csak" a csaladi albumba kellenek a kepek, akkor megfontolando egy jobb kameras telefon is - ugye a telefon mindig nalad van.
Udv,
M -
mutyuru
aktív tag
válasz MineFox54 #43496 üzenetére
Koszonom a valaszod! Tisztelem a velemenyed es a tapasztalatod, viszont azert szeretnek konkret tapasztalatot hallani - kepet latni -, mert orlodom a MILC es a DSLR kozott.
Sajnos nincsen lehetosegem mindkettot kiprobalni, ha pedig megveszem a MILC-t es megsem valna be, akkor elkonyvelhetem egy draga tesztnek. a Nikonhoz pedig mar van par cuccom, amit vaz csere utan tovabb hasznalhatok.
Ez a ket oldal all egymassal szembe. -
mutyuru
aktív tag
Szia!
Nikon DSLR topik osszefoglalojaban van egy tablazat, ami bar egy ideje nem frissitett, de a hasznalt gep vasarlasahoz jo kiindulot ad ha Nikonba gondolkoznal:
Nekem egy 2006bol valo D40 tipusom van, ami tokeletes volt, hogy megtanuljam hasznalni. Cseret azert tervezem, mert kicsit eljart felette az ido, de valamelyik utodjat nyugodt szivvel ajanlom.
Szerintem gondolkozz el es nezd meg a Sony kamerakat is, mert minoseginek es olcsobbnak titulaljak, mint a Nikont vagy a Canont. Ami fontos, ha egyszer mar van egy vazad es hozza objektiveid, akkor mar elindultal egy uton es eleg nehez atvalltani masik markaju termekre pl Canonbol Nikonra, mert sokba kerul.
Fontos meg egy megbizhato allvany es 2-3 jo objektiv.
Ha fontos a suly vagyis a hordozhatosag, akkor a MILC tipuson is erdemes elgondolkozni: pl nagyon ajanlott a Sony A6000 -> itt a forumon eleg sokat irtak rola. -
mutyuru
aktív tag
-
mutyuru
aktív tag
Hello!
Gep cseren gondolkodom, de elert engem is az uj hullam - vagy csak a kenyelmesseg, bar bevallom baromi kenyelmetlen egy 2.5 eves gyerek es teljes csaladi cuccok melle meg plusz 3-5kgt cipelni a hobbi miatt - es lecserelnem a regi DSLR gepemet, ami egy nikon D40:
- Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max). - Objektiv nelkul kb. 150k-300k Ft/500-1000 EURO
- Felhasználás? - UItazas soran csalad, epuletek fotozasa. Megfelelo kompromisszummal (ertsd objektiv csere) pl makro es ejszakai fotozas allvanyrol.
- Méret számít? Súly fontos, foghatóság nyilvan hosszabb hasznalat utan a kenyelmetlen gepet nem fogja szivesen kezbe az ember
- Videóra szükség van ? - igen, hasznalnam videozasra. Bar nincsenek magas elvarasok, ha minosegben hozza, amit egy Samsung Galaxy S7, akkor teljesen jo.
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - hasznalt is opcio
- Egyéb kívánság, speciális igények? - Nem vagyok otthon a MILC -ek vilagaban, de olvastam, hogy a Canon MILC-kel hasznalhatoak a DSLR objektivek - egy "szintig". Mivel van par nikor obim pozitiv volna ha ezeket tovabb tudnam hasznalni. Ha nincsen erre mod, akkor eladom.
Eddigi olvasas utan 3 modellt neztem ki:Sony A6000 - talan a merettel itt lehetnek problemak es nem lesz tul kenyelmes a hasznalata.
Olympus OM-D E-M10 II
Fujifilm xt-20
Canon EOS M5Vagy megyek tovabb DSLR vonalon es a Nikon D3300/5300 a cel.
Varom a velemenyeket es az ajanlasokat! Ha van szemelyes tapasztalat az fenti modellekrol azt is osszatok meg velem batran!
UDv,
M -
mutyuru
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #12747 üzenetére
Kosz! Ugy latszik az amazon lenne a legolcsobb megoldas a nemetektol raadasul el is tudom hozatni.
-
mutyuru
aktív tag
Hello!
Sztem a adobe lightroom 4.x szuper kezdes lenne - vigyazat, mert Win Vista alatti rendszerrel nem kompatibilis es fizetos a progi!
Ha nem szeretnel fizetni erte, akkor erdemes lenne a GIMP-t vagy egy egyszerubb progit, mint FastStone view kiprobalni. -
mutyuru
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #12736 üzenetére
Kerdes, hogy ezeket a fixobikat erdemes hasznaltan venni?
Nem vagyok olyan, aki a fogahoz veri a garast, de hosszutavon sem nez ki, hogy megtudnam venni ujonnan.:S
Vagy marad a sporolas es a vagyakozas...
-
mutyuru
aktív tag
Haho!
Talaltam egy fix 50es onit, amit szivesen megvennek. Szerintetek ez passzolna egy Nikon D40hez?
Valamint a tapasztalatotokat es a velemenyeteket kerdeznem rola.
Nikon AF 50 mm f/1,8 D Nikkor Objektiv
Egy mar meglevo Sigma 18-200 OS melle kellene.
Udv,
M
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest