Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kaoru

    aktív tag

    válasz johnjohn #6701 üzenetére

    Azt hiszem kicsit félre értettük egymást az obikkal kapcsolatban.
    Erről a két kitről van szó, amit említettem:
    eos 500d
    K-X

    Alapvetően az a közvélemény jött le számomra, hogy a canonos kit nem jó, mindenhol azt tanácsolják inkább váz és spórolni még egy jobbra. Pentax alapkitre meg nem találtam ilyen mennyiségű "óvva intést". Ez most betudható annak is, hogy Canon elismertebb, bejáratottabb márka, több az észrevétel, míg a K-X nem, s így kevesebb a vélemény és észrevétel. A magam részéről erre megerősítést vagy rácáfolást vártam, hogy mindkét esetben felejtős-e a kit obi, van-e lényeges a különbség a kettő között vagy sem.
    Amit viszont biztosra vélek, hogy egyik dslr sem fog iso 400on olyan zajt generálni, obitól függetlenül, mint a jelenlegi brdige gépem.

    Elem vs Aku, a következő szituáció sűrűn megesett velem:

    -tekerek jobbra-balra, fényképezek és egyszercsak lemerül az elemem, fogom magamat és eltekerek a legközelebbi benzinkúthoz, veszek 4 darab sima elemet és mehet tovább a móka. Otthon meg újratöltöm, ami lemerült újratölthetőseket. 4 sima elemet még mindig egyszerűbb és olcsóbb venni, ha épp lemerül az újratölthetős mint 2 akut tartani, illetve ha a tartalékot otthon felejtem, azt már nem pótlom semmivel sem a legközelebbi benzinkútnál.
    (Persze lehetne előre is gondolni és figyelni az akumerültség jelzőt, de a bridgem csak azt írja ki, ha már lemerült, egyebet nem).

    Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

Új hozzászólás Aktív témák