Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz grigo #55655 üzenetére

    “én nem hiszek abban, hogy hirtelen minden szar lett”
    Nem gondolom, hogy hirtelen, és nem is szar, csak szép lassan avulgat. Ha ma megveszünk egy 4 éves technikájú gépet és 2-3 évig használjuk akkor az 2-3 év múlva 6-7 éves lesz és az ebben a szegmensben sok. Én úgy gondolom hogy az a gép jó volt, de eljárt felette az idő és mint minden Olympus csúcs vázat irreálisan drágán adnak. Namost ez a jelenleg kapható legkisebb szenzoros múlt váz ha jól látom, 530 ezer Ft-ért, amennyiért kettő nagyságrenddel nagyobb szenzorú azaz full frame vázat lehet kapni (oké ezt akcióban ki kell fogni mert most 40e-vel drágább de azért látod a képet). Innentől nincs miről beszélni, az oly 1 mk2 egy irracionális választás, csak lehet pátyolgatni az emléket meg hitegetni magunkat hogy az mennyire elég.
    És nem a ff-en van a hangsúly, ennyiért több más jobb választás is van. Egy fuji xt3 130e-vel olcsóbb a szóban forgó Olympus váznál, az egy jó obi ára. Oly mk2 ár +50 és ott a fuji xt4 ha valakinek ff-herótja van.

    Szóval szerintem ennyi pénzért 2020 végén nem baromi jó gép az az oly váz. Mondom ezt úgy hogy a kedvenc youtubereim egyike Robin Wong és nagyon szeretem az olympusos videóit, de azt a vázat az ár és idő és szenzor függvényében helyén kell kezelni.

Új hozzászólás Aktív témák