Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deathtania

    senior tag

    Sziasztok!

    Röviden leírom a sztorimat.

    A helyzet az, hogy nagyon régóta szeretek fényképeket készíteni, és próbálkoztam is tanulni fotózást sok forrásból, amit elértem. A legelső dolog, amit megtanultam, hogy egy jó kép elkészítéséhez a legfontosabb mindig a fotós technikája, és egy több milliós géppel is lehet borzasztó képeket készíteni. Mivel sokáig nem volt pénzem, így maradt a kis kompakt fényképezőm, amivel próbálkoztam néhány technikai alapot elsajátítani, majd az iPhone-om kamerája. Összességében néha sikerült 1-1 jó képet összehozni még a gyenge felhozatallal is, amit bármikor felvállalnék (pl. ezt itt), de nagyon sokszor éreztem azt egy-egy pillanatban, hogyha lenne egy tényleg profi gépem, aktuálisan egy zseniális képet lehetne lőni. Nem vagyok profi, szerintem sosem leszek az, inkább lelkes amatőr, aki imádja a képeket, nézegetni is.

    Szerencsére most úgy hozta a sorsom, hogy ki tudok adni egy viszonylag nagyobb összeget gépre, ezért szeretnék vásárolni egyet. A topiknyitóban lévő gyors kérdésekre a válaszaim:

    - Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max). Ha csak gép, azt az összeget. Ha objektívvel együtt, akkor úgy megadni.
    Objektívvel együtt max 200, nagyon max 300 (de itt már húzzák a fogamat...). Először 1 db objektívre gondoltam, majd ha lesz pénzem ismét, akkor venni még egyet mellé.

    - Felhasználás? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mi lenne kedvenc témád).
    Szeretem a kutyáinkat fotózni a természetben (nagyon jó alanyok), és főleg természetközeli fotókat lőnék, esetleg autókat, mivel azokat is imádom. Párommal, ha kirándulunk, akkor a városok, épületek, tájképek, benyomások, ilyesmi. Remélem nem lett túl tág.

    - Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
    Ha strapabíró, annak csak örülök, és ha jól fogható annak is. Súlyban nyilván ne legyen 25 kg a kettő együtt, valami emberi, kezelhető méret legyen, hogy ne kelljen hozzá állvány.

    - Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni).
    Átlagos minőség megfelel, nem akarok filmet forgatni. :)

    - Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
    Nem zárkózom el a használt elől. Nem minden napos használatra lesz, inkább havonta 1-2 hétvégén elővenni, lőni pár képet.

    - Egyéb kívánság, speciális igények?
    Mivel még viszonylag kezdő vagyok a témában, ha nem kell NASA mérnök szintű tudás a kezeléséhez, azt tudnám értékelni. :B Idővel több tapasztalatot szerezve nyilván lecserélném majd egy komolyabbra, ha úgy adódik. :)

    Mit tudnátok ajánlani ebben a körben? A hardveraprós hirdetések között nagyon el vagyok veszve...

    Köszi a válaszokat előre is! :R

    [ Szerkesztve ]

    www.brczart.hu

Új hozzászólás Aktív témák