Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Coporno #37766 üzenetére

    canon 70d-ről, meg ezekről az obikról tudok nyilatkozni, én arról váltottam sony milcre.

    ami legjobban fájna, az a képminőség. a canon szenzorai egyszerűen rosszabbak, mint a sony-é, akár iso, akár dr, akármit is nézel. ráadásul az a7 az full frame, a canon 70d meg aps-c... valószínűleg ordító lenne a különbség.

    a 70d egy nagyon jó gép egyébként. a mérete kiváló, a fogása is, a touch screen remek, a dual pixel af egyszerűen nem hibázik sehol ha live view módban vagy videónál használod, a hagyományos fókuszrendszere is elég jó, a sorozatfelvétele gyors, összességében egy nagyon jó kis gép.

    a 17-55 F2.8 egy remek obi, de ez még USM fókuszos, azaz videónál hallani lehet a fókuszmotor hangját. cserébe villámgyors a fókusz. nagyjából F4 körültől ad penge képet, de az F2.8 is teljesen használható, ha nem pixelszint kell. a stabija jó, a tubusa idővel kilazul, illetve a korai modelleknél az IS is bedöglött, de azok már 8 éves obik, szóval nem nehéz találni egy normálisat.

    az 50 1.8 STM is egy jó obi, semmi extra, szép képet ad, nekem a bokeh-ja kicsit szálkás, és nyitva nem az igazi a képminőség, de ettől függetlenül jó. viszont pont a 70D-vel azért néha tévesztett a fókusz, bár nagyon szűk dof-nál live view-ban talán egyszerűbb is fotózni, főleg a kihajtható kijelző miatt.

    a másik két obiról nincsenek hosszútávú tapasztalataim, de a neten találsz eleget.

    a tükrös elég más világ, és nem írtad, mi az elsődleges felhasználás. ha a lényegesen gyengébb képminőséggel és a plusz súllyal (17-55-el másfél kiló) együtt tudsz élni, akkor szerintem az általad felsorolt konfig be fog jönni. mások az igényeink, én biztos, hogy nem váltanék vissza rá, de mostanában háttérbe szorult ez a hobbi, így amúgy sem fotózok sokat (ezért is adtam el az egész pakkot és vettem egy olcsó milcet).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák