Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Byk01

    senior tag

    válasz Mirman #21373 üzenetére

    Vannak, akik 9-10 éves gépekkel fotóznak, és teljesen elégedettek a gépükkel. Lehet, hogy néhány dolgot nem tud, amit a mai vázak, nem csillió megapixelesek, de a KÉP minősége nem a technikán múlik elsősorban, hanem a mögötte lévő ember látásmódján. Szóval lehet, hogy a belépő kategóriában már évente adnak ki újabb gépeket a gyártók, attól még a régi gépek ugyanúgy használhatók maradnak, nem lesznek semmivel rosszabbak, mint régebben voltak (nem úgy, mint a PC, vagy okostelefonok, amiken a használathoz szükséges programok esetleg már nem futnak, ha túl régi a vas).

    Én a fényképezni kívánt témákhoz inkább egy régebbi (de nem túl régi, max. 6-7 éves) vázat mondanék, és inkább az objektívekbe menjen a pénzed nagyobb része. A Nikonnál számíthat, hogy egyes (akár még ma is forgalmazott) objektívekben nincs fókuszmotor, azokkal csak a D50, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D7000 és D7100 vázaknál van automatikus fókusz (plusz a teljes képkockás gépekkel, de azok még használt esetén is a kereted fölött vannak objektív nélkül is).

    "Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Új hozzászólás Aktív témák