Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz HagaNRG #18823 üzenetére

    Ez fontos!

    Az Alpha A57 még a régi Minolta vakupapucsot használta ami még csak nem is hasonlít az iparban megszokott többi típushoz. Ha A58-at akarsz venni, akkor azon már a megújult vakupapucs lesz. Ez már egy multi interface foglalat, van középérintkező és egy accesory port amire a Sony által kiagyalt egyedi kiegészítők csatlakoztathatók.

    Szóval a régi Minolta foglalatos vakuk nem fognak rámenni. Fontos hozzátenni (mivel korábban emlegetted), hogy nem csak egyféle ISO szabvány létezik a vakuk között, nem ugyan ott vannak a pinek és eltérő feszültségeket is használhatnak.

    Olyan vakut kell venned ami már az új Multi Interface vakupapucsot (hot shoe) használja.

    (#18830) molnigee: Mik a szempontjaid? Minek feleljenek meg a vázak? Milyen objektíveket szeretnél? Ez így eléggé soktényezős. Mindhármat lehet ajánlani más és más szempontok szerin.

    (#18821) fungeld: Nem volt fura megkérdezni, hogy milyen DSLR kell egy ilyen videó elkészítéséhez, miközben benne van a videó címében is, hogy mivel vették fel? :D Ez kb a legfapadosabb (és már nem is túl friss) modell a Canon kínálatában (ennél már csak az EOS xxxxD sorozat tud kevesebbet).

    Ebben az esetben, mint a mellékelt ábra mutatja nem a kamera típusa a lényeg, hanem a hozzáértés. Ne vedd sértésnek, nem azért mondom, hanem mert ez mindig így szokott lenni: Mindegy mit veszel, ezt nem fogod tudni megcsinálni amíg nem ásod bele magad a videózásba. Ez a belinkelt videó még csak nem is nagy eresztés, korrekt amatőr munka, de már ehhez is rengeteg tanulás kell. Anélkül nem megy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák