Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz TayRol #16802 üzenetére

    Na de most a Sony hibás vagy mi élünk szar helyen? Az USA-ban minden videó amatőr 5D Mark III-mat vásárol egy sor L-es objektívvel. Ami ott náluk egy kicsit is jobb életszínvonalon élő amatőrnek sem elérhetetlen, az nálunk csak a profiknak és ők is nyögik a lízing díjat évekig.

    Úttörőnek lenni nem azt jelenti, hogy ők adják ki az első olcsó példányt. Az autóiparban a Mercedes fejlesztései 10-15 alatt csorognak le a legalsó árkategóriákig. A fotóipar ennél sokkal gyorsabb. Az Olympus meg a Panasonic alig 1-2 éve nyomta még csak az m4/3 rendszert mikor a többiek is elkezdtek beszállni a MILC bizniszbe, mert látták, hogy ez nyerő dolog.

    A Sony pedig nagyot robbanthat ezzel az FF MILC vázzal az amerikai és nyugat-európai piacokon, ahol egyébként a MILC mint műfaj egyáltalán nem keresett. Az Olympus Ázsiában több PEN és OM-D gépet ad el egyetlen negyedévben, mint az USA-ban egész évben.

    Az USA-ban hihetetlen sötétek a vásárlók és nem csoda, hogy állandóan méret problémáik vannak, elég a nőik seggére nézni vagy a batár nagy autóikra. Ott nem lehet eladni egy olyan rendszert aminek apró a szenzora. A Sony erre az igényre reagál és egy olyan árcédulával ami az egyébként sem drága Nikon D600 (D610) árával vetekszik (konkrétan még olcsóbb is, a D610 váz 2000 USD míg az Alpha 7 váz 1700 USD).

Új hozzászólás Aktív témák