Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M3nt0R

    tag

    Sziasztok!

    Előre is elnézést a hosszú kommentért. A kérdés nem lesz meglepő: milyen gépet vegyek? :F

    Háttér: Nyertem egy szakmai gyakorlati ösztöndíjat, amivel a nyártól egy évet Amerikában dolgozom. Ennek apropóján (illetve, hogy már régóta szeretném megtanulni a fotózás alapjait) úgy gondoltam, jó szabadidős tevékenység lenne odakint a fényképezés.

    Jelenleg gyakorlatilag nulla tapasztalattal rendelkezem (az egyszerű kompakt gépek buta nyomkodását leszámítva), viszont szeretnék elmerülni a témában (könyvek, tanfolyamok során). Ehhez szeretnék egy belépő szintű gépet. Nézelődtem már persze (és a topicot is olvasgattam) de ismerem magam, hogy hónapokig képes lennék olvasgatni mindenfélét mire döntök, szóval a segítségeteket kérem.

    A fenti célra szeretnék egy gépet, amivel megismerkedhetek a DSLR világával. A cél az lenne, hogy olyan gép legyen ami már túlmutat a kompakt gépeken, és mondjuk 2-3 évig nem kellene cserélnem. Nikon vonalon a következő két gépet néztem ki:
    - D3100
    - D5100
    Mindkettő 18-105mm VR objektívos kit-ben.

    Namost, a kérdésem első körben, hogy a fentiek alapján ez egy jó belépési pont lenne-e? Eléggé karcolja a keret felső határát amibe ezek kerülnek, mondjuk az alap kiegészítőkkel (táska, memó kártya) jó lett volna kijönni 150-ből. Jól gondolom, hogy az úgy karcsú? Rá kell szánjam a 180-200 at?

    Használtan félek venni, mert ugye abszolút nem értek hozzá :(

    Tehát: elég lenne egy olcsóbb gép, vagy akár még ezek is kevesek ahhoz hogy elégedett legyek a képeimmel összehasonlítva egy 90-100 ezres kompakttal készítettekkel?

    Hm, remélem sikerült átadnom a kétségeim mibenlétét nagyjából :)

    Előre is nagyon köszönöm a hozzászólásokat :R

    Üdv,
    Ádám

Új hozzászólás Aktív témák